Успех или љубов?

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
Дивајн напиша:
Нема шанса да ја ризикувам вистинската љубов (која е премногу ретка, нали) за некоја добра прилика за работа. Ако веќе толку ми значи работата, ќе гледам да најдам начин да ја имам и неа и љубовта, а ако не се може тоа, ќе чекам наредна шанса за работа, но за љубов не.
Е сега може толку едноставно звучам дека имам тоа што сакам во моментов и неможам најверојатно 100% да се ставам во таква ситуација, ама па 99% сум сигурна како би изреагирала ... вечен романтичар како мене, кој верува во љубовта пред се друго, не би изреагирал поинаку:nenene: :toe:

ubava tema megjutoa fakt e deka vo densno vreme nikoj ne zivee od ljubov...retkise onie koi za ljubov bi rizikuvale rabotno mesto stipendija bla bla so ti ja znam...bi trebalo premnogu da si vrzan za onoj so koj si vo vrska da si siguren deka i on bi se otkazal od takvo nesto za tebe.. se drugo e banalno doagjas i si ides

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Е овајпат нема да ја ризикувам љубовта,зашо сфатив дека е многу тешко да ја пронајдеш вистинската,а уште потешко да ако ја изгубиш...Што значи сега мислам поинаку.Едноставно не вреди да ризикуваш! Во името на љубовта треба да си останеш,особено ако си сигурен дека е вистинската.А ако не си сигурен во тоа што го имаш и ако врската не е којзнае што,се знае - одиш понатаму...А ако љубовта е таква каква што отсекогаш си ја барал тогаш се знае:wub:

Lady Satori напиша:
Љубовта е ретка да, но за личност која е премногу амбициозна, тогаш...успехот е поважен, нели?
ама што ти вреди да си амбициозен кога немаш љубов?

С

Сатори

Гостин
Ајде друг поконкретен пример

АуРоРа напиша:
Еве ќе ви дадам поконкретен пример:
Девојката е средношколка и има навистина добра можност за да оди и да се школува во друга земја.Со тоа и се отвараат сите врати во иднина.Ама има врска, со личност која претерано многу ја сака, но фактот дека тоа образование ќе и понуди мн. повеќе од тоа што моментално го добива едноставно ја прогонува?
Е сега, што?

Амбицијата може да биде двигател во животот на една личност, исто и љубовта, затоа не можат да се споредат!:nenene:

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Аве види би ја повлекол љубовта со мене ако неможе ќе одам таму па да се исплати трудот а ќе се враќам за нејзе или може да ме чека ама зборам ако ме сака и ако и јас ја сакам

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Lady Satori напиша:
Еве ќе ви дадам поконкретен пример:
Девојката е средношколка и има навистина добра можност за да оди и да се школува во друга земја.Со тоа и се отвараат сите врати во иднина.Ама има врска, со личност која претерано многу ја сака, но фактот дека тоа образование ќе и понуди мн. повеќе од тоа што моментално го добива едноставно ја прогонува?
Е сега, што?

Амбицијата може да биде двигател во животот на една личност, исто и љубовта, затоа не можат да се споредат!:nenene:
Toa се што кажа е во ред,тотално е океј,ама замисли си ја оваа ситуација: таму во странство на девојката и е ужас,тотално е разочарана,паѓа во депресија,едноставно не е тоа што го сака.И мислиш дека така ќе го оствари својот сон и дека повторно амбицијата ќе биде двигател во нејзиниот живот?! Да не збориме ако за утеха тргне по лоши патишта и се дрогира(Тоа би било филм од моја страна:))
Според мене само целосно исполнет човек може да го живее својот сон и да ја следи својата амбиција

Нате

УџУџУ
Член од
7 јуни 2006
Мислења
159
Поени од реакции
0
Доколку знам дека тоа е вистинската љубов или би го земала со себе или би си останала каде што сум. Нема шанси да се откажам од љубовта!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Јас мислам дека дефинитивно треба да се прифати можноста за напредувањево професијата и образованието, а љубовта ако е виситнска тогаш за неа не постојат далечини и граници.
Самото идеше во друга земја за подобро образование или успех е еден вид тест за тоа дали љубовта е вистинска. Па по одредено време ќе се изнајде решение. Животот не е фер , башка денеска живееме во таква една динамика каде што многу скапо се наплаќаат добрите пропуштени шанси во живото, значи не се работи само за успех во кариерата туку и за остварување на подобар и пообезбеден опстанок на самиот себе и потомството, подобро 2 години да не се видам со саканата, отколку децата да немаат можност да се здобијат со добро образование и поздрав живот.

С

Сатори

Гостин
Амбиција, успех...

АуРоРа напиша:
Toa се што кажа е во ред,тотално е океј,ама замисли си ја оваа ситуација: таму во странство на девојката и е ужас,тотално е разочарана,паѓа во депресија,едноставно не е тоа што го сака.И мислиш дека така ќе го оствари својот сон и дека повторно амбицијата ќе биде двигател во нејзиниот живот?! Да не збориме ако за утеха тргне по лоши патишта и се дрогира(Тоа би било филм од моја страна:))
Според мене само целосно исполнет човек може да го живее својот сон и да ја следи својата амбиција
Ако на девојката и толку лошо, ќе се врати дома.А ако дечкото ја сака, ќе биде тука да ја утеши.Сепак, амбицијата според мене, е вистинскиот двигател.

Bacillus gagous
Јас мислам дека дефинитивно треба да се прифати можноста за напредувањево професијата и образованието, а љубовта ако е виситнска тогаш за неа не постојат далечини и граници.
Самото идеше во друга земја за подобро образование или успех е еден вид тест за тоа дали љубовта е вистинска. Па по одредено време ќе се изнајде решение. Животот не е фер , башка денеска живееме во таква една динамика каде што многу скапо се наплаќаат добрите пропуштени шанси во живото, значи не се работи само за успех во кариерата туку и за остварување на подобар и пообезбеден опстанок на самиот себе и потомството, подобро 2 години да не се видам со саканата, отколку децата да немаат можност да се здобијат со добро образование и поздрав живот.
:bravo: Токму така!

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Lady Satori напиша:
:duel: Кога се одвива борба помеѓу желбата за успех и желбата за љубов?
Пример!
Ви се отвара можност за ново работно место, или добиваш стипендија за во друга држава.Тоа е се што си посакувал и си работел за тоа, но...За време на процесот се заљубуваш во некој, имаш сериозна врска и се тоа.Дали ќе ја ризикуваш љубовта или не?:wub:
Ми се отвара можност за стпендија во друга држава,одсекогаш сум сонувала за тоа.....Прифаќам!!!
Имам 18 години и се заљубувам и имам долга врска така?Кој ми гарантира дека тој е човекот на мојот живот односно мојата голема љубов?! Може ќе бидеме заедно уште 2 години па ќе раскинеме и што после со мојот сон кој што не сум сакала да ми се оствари,што со моите желби и амбиции..се да потоне во вода затоа што јас сум мислела дека сум го сретнала вистинскиот човек?!:nenene:

Да,се согласувам дека љубовта вреди да се ризикува за неа..епа и јас ќе ризикувам ама не на тој начин..ако таа е онаа вистинската ќе ме чека ја нема вечно да бидам студент или пак ако се работи за работа во друга држава ако требало да бидеме заедно ќе бидеме ако не сега утре задутре после 5 години..од судбината не се бега..тоа што е мое ќе се дојде!:toe:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
АуРоРа напиша:
А што ти вреди љубовта ако немаш леб да јадеш? :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Scorpio__19 напиша:
za da imas uspeh potrebna ti e ljubof kon nesto :) ako rabotite sto gi sakas gi pravis so dovolno ljubof i zelba togas si na vrvot od svojot uspeh :) ali da rizikuvas ljubof :) sto znam :wub:
Pa dobro...mozda ljubovta so mislam deka e iskrena u toj moment na kraj ispadne deka ne e...i zaso togas sum si ja rizikuvala rabotata koja moze da mi donese golem uspeh u zivotot??
Se slagam so RealGirL

Член од
19 мај 2006
Мислења
419
Поени од реакции
5
RealGirL напиша:
Ми се отвара можност за стпендија во друга држава,одсекогаш сум сонувала за тоа.....Прифаќам!!!
Имам 18 години и се заљубувам и имам долга врска така?Кој ми гарантира дека тој е човекот на мојот живот односно мојата голема љубов?! Може ќе бидеме заедно уште 2 години па ќе раскинеме и што после со мојот сон кој што не сум сакала да ми се оствари,што со моите желби и амбиции..се да потоне во вода затоа што јас сум мислела дека сум го сретнала вистинскиот човек?!:nenene:

Да,се согласувам дека љубовта вреди да се ризикува за неа..епа и јас ќе ризикувам ама не на тој начин..ако таа е онаа вистинската ќе ме чека ја нема вечно да бидам студент или пак ако се работи за работа во друга држава ако требало да бидеме заедно ќе бидеме ако не сега утре задутре после 5 години..од судбината не се бега..тоа што е мое ќе се дојде!:toe:
Potpolno se slozuvam so RealGirl.Dojde vreme koga vece od ljubov ne se zivee,koga se se vrti okolu parite.Morame da prestaneme da mislime na Balkanski nacin i da go svatime zivotot mnogu poozbilno,bidejki umrea vreminjata koga mozese da se zivee na tudj grb.A sto veli Real Girl
''od sudbina ne se bega.......toa sto e moe ke si dojde"

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
PSYtisfaction напиша:
А што ти вреди љубовта ако немаш леб да јадеш? :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Е и ти си де во право, не се живеј од љубов само!!! Што значи ќе си бараш леб покрај љубовта, компромис

Kajgana Shop

На врв Bottom