Ураганот "Irene"

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
си пишував со еден американец, вика не е толку страшен ураганот, и дека преголема паника се кренало во УС.....
али сепак тој рече дека ќе се подготви за бегање.... ураган како ураган е опеасен али спема претходните овој бил мачкина кашлица.... е сега незнам колку има вистина во ова.. сепак не ризикувајте

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Ај еден апдејт од местото на настанот, значи евакуиран сум од вчера, бев на самиот брег на Џерси, ќе биде интересно во секој случај, затоа што вакви урагани земаат и жртви, минатата година одмина за малку, годинава ќе покоси доста дрва и покриви, за подетално кога ќе се вратам во понеделник покрај брегот.. :) Како и да е и да се остане дома не е толку страшно како што американциве сакаат да претеруваат.. :)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.002
Поени од реакции
2.325
Во следните 40 минути го очекувам тука, сега за сега е тивко со слаби врнежи, али е добро што не сум блиску до брегот :)

M

Moon Child

Гостин
Штета за нашите луѓе таму, но јас само едно ќе кажам - Се им се враќа на "добротворите" Американци.

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Штета за нашите луѓе таму, но јас само едно ќе кажам - Се им се враќа на "добротворите" Американци.
Од другарче од тој дел на С.А.Д.: To be fair, ептен го преувеличија ураганот.

Или од мене:
Невреме во С.А.Д. - итна евакуација на цело население.
Невреме во Македонија - мајките не тераат да ги гасиме компјутерите.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Се убив гледајќи CNN овие 3 дена.

Го преувеличија да. Предвидуваа и дека и Филаделфија ке ја зафати али како што разбрав од сестра ми која е евакуирана таму освен посилен дожд и јак ветер немало ништо толку сериозно. Ова пред едно 4 саати.
Ама како што им кажале во Њу Џерси, Wildwood било поплавено. Колку е тоа ке видиме за 2 дена. :)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Мене не ми е јасно како се случи да има жртви ... на толку паника (според мене не беше толку потребна, ама откако разбрав дека имало жртви си викам повеќе паника требало да кренат). Прочитав дека еден човек пробал да сурфа на брановите ... и така загинал. Глупи американци.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не да паничат, DEFCON 1 :) Исто вака паника кренаа Јапонциве кога ги стресе цунамито, мислеа ќе дојдат брановите до кај нив, поставија камери на брегот, Охридско има поголеми бранови него океанот. Привлекуваат внимание :) Да беше толку сериозно немаше да им порачуваат да седат дома. (вака чув на CNN сабајлево)

T

Tetro

Гостин
Привлекуваат внимание :) Да беше толку сериозно немаше да им порачуваат да седат дома. (вака чув на CNN сабајлево)
Погледни ги видеата погоре. Ако ти е малку, прочитај го и ова:
Mayor Michael Bloomberg ordered an unprecedented evacuation of 370,000 people in low-lying areas.

Имам пријатели таму кои не можам да ги добијам денес на никаков можен начин. :(

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Погледни ги видеата погоре. Ако ти е малку, прочитај го и ова:
Mayor Michael Bloomberg ordered an unprecedented evacuation of 370,000 people in low-lying areas.

Имам пријатели таму кои не можам да ги добијам денес на никаков можен начин. :(
Ова ако се случило нешто во меѓувреме зошто сабајле Обама изјавуваше да не се паничи и да се остане дома.

Kajgana Shop

На врв Bottom