Jas sum za zdravo gotvenje,pravilna kombinacija na hrana.Ne mi e problem zashto ne jadam meso (epten ako ne mi go tupne majka mi vo tanjir) i ne jadam mrsno.Mn sakam supa so karfiol,brolkuli,morkov,pashkanat,celer....mmmm...Od se mozam da se otkazam samo ne od chokolado i mcdonalds .No bidejki ne jadam mrsno se lazam sebe deka nema da mi se fati ako izedam chokolado ili obrok vo mcdonalds.
lele luge!! Ne jadete vo mekdonalds,gi gledate li amerikancive sto stanaa!Debeli se site,a debelinata nosi bolesti!
JAs jadam vo sendvicara,ama ednas do dva pati mesecno,koga epten mi se jade nesto takvo.
I BRAVO za supata.Taa e i mojata omilena.Nema nesto pozdravo i pouvbavo.Ne jadam kupecki,samo ovaa.Vo Veles seuste ima luge koi ne znaat sto e celer,paskanat,ren,brokulafrancuski magdonos...I ne znaat kolku e zdravo.Vo Skopje na sekja tezga ima takvi kompletcina za supa,i site kupuvaat,a kaj nas samo 1 ili 2...
A so istoto pravam i mandzicka,epren vkusna....
Ako saka nekoj neka pise na LP ke mu pisam i recept.Sigurno so ovaa supa se slabee i nema sansi da vi zaslabne krvta,ili bolki vo stomakot....