Упатство за здраво готвење и здрава храна

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
samo kalorii, ne priznavam nikakva zdrava hrana

Izmrznan_Zajak

I spank Bunnies
Член од
28 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
1
Moze li nekoj da gi napise site proizvodi so sodrzat proteini,i se vo vrska so ka4uvanje masa...:mist:

Член од
3 март 2006
Мислења
231
Поени од реакции
2
Најбитен дел од исхраната е свеж зеленчук и овојше кое ке ти претставува поовина ручек. Ми тупнаа у Вита Диет една листа на што со што смее да се комбинира. И од порано ми беше јасно дека јаглехидрати со протеини мешање е далеку од препорачливо ама барем тука си ги имаш набројано така да топ е си го следам тоа. Иначе корнфлакес кркање не е препорашливо според листава, наводно млекото како протеин не би требало да се омбинира со житариците како јаглехидрати, а ја цел живот кркам тоа и се лажам дека е здраво :tapp:

Coca-Cola1981

uzivaj vo nepovtorliviot vkus Always CocaCola
Член од
27 јануари 2007
Мислења
417
Поени од реакции
1
Dimitri напиша:
Најбитен дел од исхраната е свеж зеленчук и овојше кое ке ти претставува поовина ручек. Ми тупнаа у Вита Диет една листа на што со што смее да се комбинира. И од порано ми беше јасно дека јаглехидрати со протеини мешање е далеку од препорачливо ама барем тука си ги имаш набројано така да топ е си го следам тоа. Иначе корнфлакес кркање не е препорашливо според листава, наводно млекото како протеин не би требало да се омбинира со житариците како јаглехидрати, а ја цел живот кркам тоа и се лажам дека е здраво :tapp:

хихихи а мене сите ми се чудат како и зашто ги јадам со јогурт или кисело мелеко а нјамногу со џус........мммммммм!!!!!!! оно ете здраво било ХИХИХИХ

Член од
3 март 2006
Мислења
231
Поени од реакции
2
Coca-Cola1981 напиша:
хихихи а мене сите ми се чудат како и зашто ги јадам со јогурт или кисело мелеко а нјамногу со џус........мммммммм!!!!!!! оно ете здраво било ХИХИХИХ
Па добро со џус е здраво, мислам, а јогурт, кисело млеко, или обично млеко, нема разлика се се тоа протеини. остани си со џус само :) мада мене гадно ми звучи така :) не е тоа тоа, корнфлејкс без млеко ти е ко секс со гумена кукла, pointless :) не е тоа тоа, филингот го нема.

Член од
22 мај 2007
Мислења
38
Поени од реакции
3
schtranga напиша:
so zdravo gotvenje ne mozam ґzdravoґ da se najadam :)
Na krshevka lapaj na slava lapaj na umirachka lapaj na svadva lapaj na veridba lapaj na crkovni praznici lapaj narodendeni lapaj na ispoved kaj popot lapaj oops.....pa posle ti e kriv Mcdonald boze mi prosti:nesum: :pos2:

tiffany

Тифаниум
Член од
20 мај 2007
Мислења
742
Поени од реакции
13
Jas sum za zdravo gotvenje,pravilna kombinacija na hrana.Ne mi e problem zashto ne jadam meso (epten ako ne mi go tupne majka mi vo tanjir) i ne jadam mrsno.Mn sakam supa so karfiol,brolkuli,morkov,pashkanat,celer....mmmm...Od se mozam da se otkazam samo ne od chokolado i mcdonalds .No bidejki ne jadam mrsno se lazam sebe deka nema da mi se fati ako izedam chokolado ili obrok vo mcdonalds.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
respekt za lugjeto koi se hranat zdravo ii za onie koi koristat vo ishranata maslinovo !

К

Кнез Мишкин

Гостин
Користи ладно цедено масло или пак маслиново масло, барем во салата... ,не користи замрзнато месо бидејќи со одмрзнување ги губи албумините, избегнувајте пржена храна особено компири, јадете многу риба,....И на крај луѓе сме де...Понекогаш може и по некој сендвич...:nesum:

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
taka e stefce..... im down wif u :D
a beeee pij koka kola i uzivaj hahahah :D
postetno zdravje!!! aj Ziveli!

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Jas sum za zdravo gotvenje,pravilna kombinacija na hrana.Ne mi e problem zashto ne jadam meso (epten ako ne mi go tupne majka mi vo tanjir) i ne jadam mrsno.Mn sakam supa so karfiol,brolkuli,morkov,pashkanat,celer....mmmm...Od se mozam da se otkazam samo ne od chokolado i mcdonalds .No bidejki ne jadam mrsno se lazam sebe deka nema da mi se fati ako izedam chokolado ili obrok vo mcdonalds.
lele luge!! Ne jadete vo mekdonalds,gi gledate li amerikancive sto stanaa!Debeli se site,a debelinata nosi bolesti!
JAs jadam vo sendvicara,ama ednas do dva pati mesecno,koga epten mi se jade nesto takvo.
I BRAVO za supata.Taa e i mojata omilena.Nema nesto pozdravo i pouvbavo.Ne jadam kupecki,samo ovaa.Vo Veles seuste ima luge koi ne znaat sto e celer,paskanat,ren,brokulafrancuski magdonos...I ne znaat kolku e zdravo.Vo Skopje na sekja tezga ima takvi kompletcina za supa,i site kupuvaat,a kaj nas samo 1 ili 2...
A so istoto pravam i mandzicka,epren vkusna....
Ako saka nekoj neka pise na LP ke mu pisam i recept.Sigurno so ovaa supa se slabee i nema sansi da vi zaslabne krvta,ili bolki vo stomakot....

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
dali moze da se bide vegan ama bez da vnesuva tableti za b12 vitamino t?

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Искрено никогаш не ме интересирало колку шеќер има у нешто или
колку штетни материи/хемикали и слично!
Но од кога го прочитав сето ова .. не знам баш дали ми е сеедно :nesum:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Имаме дома еден кувар за здрава исхрана ( 2 кг тежок) и никогаш го немаме отворено:kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom