Укинување на предчасовите !

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Значи пред една недела беше донесен закон во сите училишта во Македонија да се укинат сите предчасови, односно часовите за 2ра смена да почнуват во регуларното време во 13:30.
Незнам сеа низ другите градови како е, и дали е имало предчасови, али во Струмица се случуваше понекогаш да имаме дури и 2 предчаса, односно да почнуваме 2ра смена од 15 за 12.

Прашањето ми беше дали во другите градови се укинати?

И дали може да се пријават професорите во министерството за образование, ако во случај не го почитуваат законот?
Тој закон нема да држи вода долго време...Како прво секое училиште има проектни активности кои со друг закон пак не смеат да се држат за време на редовна настава. А пак без релаизација на тие активности нема сведителство. И кога ќе вииш сакале ние или не тие пред часови мора да постојат.Ќе дојде крај на година коа ќе треба да одговараш на 7 јуни за оцена, а неможе на час...Е тогаш ќе бараш предчасови...:helou:
Во Скопје сеуште не се укинати, бар не во ЈБТ, а ако си сигурен дека нема да имаш последици од пријавувањето пријави си слободно...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Имаме предчасеви. Ама прашање е кој оди на тие предчасеви :smir:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Значи пред една недела беше донесен закон во сите училишта во Македонија да се укинат сите предчасови, односно часовите за 2ра смена да почнуват во регуларното време во 13:30.
Незнам сеа низ другите градови како е, и дали е имало предчасови, али во Струмица се случуваше понекогаш да имаме дури и 2 предчаса, односно да почнуваме 2ра смена од 15 за 12.

Прашањето ми беше дали во другите градови се укинати?

И дали може да се пријават професорите во министерството за образование, ако во случај не го почитуваат законот?
Vo ucilisteto kaj sto jas ucam (gimnazijata vo Kavadarci) se uste ima pred casevi. Profesorite sto ne odrzale nekoj cas go zakazuvaat za pred cas, ili pak namesto 7mi cas imame eden pred cas i posle uste 6. Ali se slucuva profesorot da zaborave da dojde ili da "ima rabota" i ni taka da si isedime cel cas i posle pak da imame 7mi ili pak da ni gi spoat 6ti i 7mi.Ali koga profesorite docnat ili ne doagjaat togas oni se samo lugje, ete im se slucilo praat greski, na site ni se slucva za zadocnime i da zaboravime da otideme nekade. Ako nie zadocnime ili ne otidime e togas ke ne sudat cel cas, kako moze da bideme tolku neodgovorni, kako moze da docnime, kako moze da zaboravame, ni sme razgaleni deca sto ne ni se uce, sto ne mislime na nisto, sto nisto ne ne interesira itn. Ali toa e - NEMA PRAVDA.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Кај нас тоа се послечасови не предчасови ама тоа исто му доага не се укинати.Баш денес имавме а никој не ни спомнал дека ке се укинат.Лично некогаш ми доагаат преку глава али кој не слуша нас:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom