Убиството во Христијанството

M

Muranyi

Гостин
Prasanjeto treba da glasi-dali ima situacii,propisani vo Biblijata,kade sto eden vernik smee da odzede covecki zivot i da ne mu se pise za grev.Ete pred nekoj den postaviv slicno vakvo prasanje,ama za Islamot,kade sto ima zakon vo koja situacija smee vernikot nasilno da reagira.Hristijanstvoto toa ne go nudi,ne se ni zanimava so vakov problem.Tamu imas samo trtenje,mazohizam,pasivnost,lev obraz i slicno.
Inaku,tie knigi sto si gi cital a se zanimavaat so tematika svetski zagovor,ne gi svakaj tolku zdravo za gotovo,tie ne mozat da ti ja ponudat vistinata vo rafiniran oblik,zasto glavno nivnata cel e zarabotka a ne na tebe da ti gi otvorat ocite.Mnogu e vazno da napravis i selekcija na literaturata sto ja citas a toa e poteskiot del.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Prasanjeto treba da glasi-dali ima situacii,propisani vo Biblijata,kade sto eden vernik smee da odzede covecki zivot i da ne mu se pise za grev.Ete pred nekoj den postaviv slicno vakvo prasanje,ama za Islamot,kade sto ima zakon vo koja situacija smee vernikot nasilno da reagira.Hristijanstvoto toa ne go nudi,ne se ni zanimava so vakov problem.Tamu imas samo trtenje,mazohizam,pasivnost,lev obraz i slicno.
Inaku,tie knigi sto si gi cital a se zanimavaat so tematika svetski zagovor,ne gi svakaj tolku zdravo za gotovo,tie ne mozat da ti ja ponudat vistinata vo rafiniran oblik,zasto glavno nivnata cel e zarabotka a ne na tebe da ti gi otvorat ocite.Mnogu e vazno da napravis i selekcija na literaturata sto ja citas a toa e poteskiot del.
Сакате да разглабате прашања кои се дискутираат со векови со две реченици на интернет форум.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Твојата неписменост во врска со глобалната политика е толку ниска
Точно, неговата неписменост е прилично ниска, ама твојата стига до стратосферата. :vozbud:

Член од
5 март 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1

Точно,ја не реков дека 10000% верувам во тоа но има работи во кои верувам дека се точни не треба некое школо посебно да се процени нешто дали е точно само мал ангажман на тоа поле. :)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Безпотребна дискусија.....6-тата заповед (Христијанството ги превзема 10 заповеди од Стариот Завет) гласи

НЕ УБИВАЈ

Пократко, појасно и попрецизно од ова не може да биде...секој обид за поинакво толкување на оваа заповед е само себеоправдување за непочитувањето
Само прави разлика од "to kill" and "murder" во македонскиот јазик нема разлика, но значењето е различно. "to kill" е општ чин на убивање, "murder" се однесува на востановен поим "убивање" во некаков правен или морален систем, а во нив тоа значи лишување од живот со намера. Инаку што би се случило доколку некој изврши убиство од небрежност или сосема случајно во несреќен случај? Поентата е со каков став ја дискутираш Библијата ако ја гледаш со отворен ум ќе најдеш објаснување за се или речиси се.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Твојата неписменост во врска со глобалната политика е толку ниска
Благодарам за комплиментот, поласкан сум. :pipi:
бедно опшество
За ова може да си во право. Не е баш совршено денешното општество. На пример, мене ми се допаѓаше проектот „компјутер за секое дете“, ама сега увидов дека кармата е кучка... Без обзир дали сме во МАНУ или читаме постови на Кајгана.
Би ти објаснил уште неколку работи ама нејкам да се спуштам на тоа ниво
Спушти се, аман. Обожавам кога начитани и интелегентни ќе ми покажат каде ми е местото.
ова е критика не го сваќај како навреда и затоа не се прави многу паметен
Баш така го сфатив, како критика од интелектуално доминантен млад господин. Никогаш повеќе нема да се правам паметен. Од одамна е боље да си глуп...
прво никогаш не сум слушнал за таа ALL CAPS
Така се викаше книгата што ќе ја прочитав за малку. Гледам и Ставрогин ти ја препорачал. Реков да не правиме муабет за истата, ама не било така.
Друго извини што е проблем со молењето?
Ништо, тоа е практика што ќе почнам да ја применувам при читање на книги, а богами би требало да почнам и при пишување на постови на Кајгана...

:vozbud::vozbud:

Не бе !!!!!!!!

Не !! Не го кажа ова.
What has been seen, cannot be unseen... :(
--- надополнето: Mar 6, 2012 3:42 AM ---
Зошто сакаш да ја расипеш забавата? Нека чита и онака бил потребен мал труд за да видиш дали е точно или не. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Слушај, оди утре во библиотека и побарај ја ALL CAPS. Kнигата е напишана од QWERTY и се однесува на масоните.

Јас ќе се молам за тебе, секој ден...
Тој Qwerty, опасен писател, јаки книги има а All Caps, му е бестселер, пишува и дека масоните го измислија бог и ја напишаа Библијата и Куранот :pos:

П.С. Cave tibi a silente aqua et muto cane. Овие другите не се страшни :) кучињата лаат.......

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајде сега воозбили се.
Поозбилно здравје......
Митовите затоа служат. Нека биде бог....и бидна бог...... рече Мојсие.....
Мојсие бил масон, не си знаел? Читај го All Caps...

Член од
5 март 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Извини не читам масонски книги,темата е за Убиство а не за масони и All Cpas кој дел од реченицата не го разбираш...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не бог да чува од оние кои не знаат туку од оние кои ништо не знаат а мислат дека знаат. Но кој чита, ...чита, кој не, тресе глупости.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Не бог да чува од оние кои не знаат туку од оние кои ништо не знаат а мислат дека знаат. Но кој чита, ...чита, кој не, тресе глупости.
Или колку е поголемо моето знаење толку е поголема мојата тага.
Гледаш и од библијата може нешто да се научи.:)

ПС Кај се изгуби од форумов се појавија еден куп нови теисти:(

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Или колку е поголемо моето знаење толку е поголема мојата тага.
Гледаш и од библијата може нешто да се научи.:)

ПС Кај се изгуби од форумов се појавија еден куп нови теисти:(
Да од ресавска школа се може да се научи, штета не постоело тогаш копи-пејст, се што содржи библијата (како учење) постоело и во другите “свети“ книги.
Теисти? Мислиш навивачи за ФК Ватикан и ФК Константинопол? :D

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Да од ресавска школа се може да се научи, штета не постоело тогаш копи-пејст, се што содржи библијата (како учење) постоело и во другите “свети“ книги.
Теисти? Мислиш навивачи за ФК Ватикан и ФК Константинопол? :D
Да:D

Kajgana Shop

На врв Bottom