- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Сакате да разглабате прашања кои се дискутираат со векови со две реченици на интернет форум.Prasanjeto treba da glasi-dali ima situacii,propisani vo Biblijata,kade sto eden vernik smee da odzede covecki zivot i da ne mu se pise za grev.Ete pred nekoj den postaviv slicno vakvo prasanje,ama za Islamot,kade sto ima zakon vo koja situacija smee vernikot nasilno da reagira.Hristijanstvoto toa ne go nudi,ne se ni zanimava so vakov problem.Tamu imas samo trtenje,mazohizam,pasivnost,lev obraz i slicno.
Inaku,tie knigi sto si gi cital a se zanimavaat so tematika svetski zagovor,ne gi svakaj tolku zdravo za gotovo,tie ne mozat da ti ja ponudat vistinata vo rafiniran oblik,zasto glavno nivnata cel e zarabotka a ne na tebe da ti gi otvorat ocite.Mnogu e vazno da napravis i selekcija na literaturata sto ja citas a toa e poteskiot del.
Точно, неговата неписменост е прилично ниска, ама твојата стига до стратосферата.Твојата неписменост во врска со глобалната политика е толку ниска
Prasanjeto treba da glasi-dali ima situacii,propisani vo Biblijata,kade sto eden vernik smee da odzede covecki zivot i da ne mu se pise za grev.Ete pred nekoj den postaviv slicno vakvo prasanje,ama za Islamot,kade sto ima zakon vo koja situacija smee vernikot nasilno da reagira.Hristijanstvoto toa ne go nudi,ne se ni zanimava so vakov problem.Tamu imas samo trtenje,mazohizam,pasivnost,lev obraz i slicno.
Inaku,tie knigi sto si gi cital a se zanimavaat so tematika svetski zagovor,ne gi svakaj tolku zdravo za gotovo,tie ne mozat da ti ja ponudat vistinata vo rafiniran oblik,zasto glavno nivnata cel e zarabotka a ne na tebe da ti gi otvorat ocite.Mnogu e vazno da napravis i selekcija na literaturata sto ja citas a toa e poteskiot del.
Само прави разлика од "to kill" and "murder" во македонскиот јазик нема разлика, но значењето е различно. "to kill" е општ чин на убивање, "murder" се однесува на востановен поим "убивање" во некаков правен или морален систем, а во нив тоа значи лишување од живот со намера. Инаку што би се случило доколку некој изврши убиство од небрежност или сосема случајно во несреќен случај? Поентата е со каков став ја дискутираш Библијата ако ја гледаш со отворен ум ќе најдеш објаснување за се или речиси се.Безпотребна дискусија.....6-тата заповед (Христијанството ги превзема 10 заповеди од Стариот Завет) гласи
НЕ УБИВАЈ
Пократко, појасно и попрецизно од ова не може да биде...секој обид за поинакво толкување на оваа заповед е само себеоправдување за непочитувањето
Благодарам за комплиментот, поласкан сум.Твојата неписменост во врска со глобалната политика е толку ниска
бедно опшество
За ова може да си во право. Не е баш совршено денешното општество. На пример, мене ми се допаѓаше проектот „компјутер за секое дете“, ама сега увидов дека кармата е кучка... Без обзир дали сме во МАНУ или читаме постови на Кајгана.обизр
Спушти се, аман. Обожавам кога начитани и интелегентни ќе ми покажат каде ми е местото.Би ти објаснил уште неколку работи ама нејкам да се спуштам на тоа ниво
Баш така го сфатив, како критика од интелектуално доминантен млад господин. Никогаш повеќе нема да се правам паметен. Од одамна е боље да си глуп...ова е критика не го сваќај како навреда и затоа не се прави многу паметен
Така се викаше книгата што ќе ја прочитав за малку. Гледам и Ставрогин ти ја препорачал. Реков да не правиме муабет за истата, ама не било така.прво никогаш не сум слушнал за таа ALL CAPS
Ништо, тоа е практика што ќе почнам да ја применувам при читање на книги, а богами би требало да почнам и при пишување на постови на Кајгана...Друго извини што е проблем со молењето?
What has been seen, cannot be unseen...
Не бе !!!!!!!!
Не !! Не го кажа ова.
Зошто сакаш да ја расипеш забавата? Нека чита и онака бил потребен мал труд за да видиш дали е точно или не.Inaku,tie knigi sto si gi cital a se zanimavaat so tematika svetski zagovor,ne gi svakaj tolku zdravo za gotovo,tie ne mozat da ti ja ponudat vistinata vo rafiniran oblik,zasto glavno nivnata cel e zarabotka a ne na tebe da ti gi otvorat ocite.Mnogu e vazno da napravis i selekcija na literaturata sto ja citas a toa e poteskiot del.
Тој Qwerty, опасен писател, јаки книги има а All Caps, му е бестселер, пишува и дека масоните го измислија бог и ја напишаа Библијата и КуранотСлушај, оди утре во библиотека и побарај ја ALL CAPS. Kнигата е напишана од QWERTY и се однесува на масоните.
Јас ќе се молам за тебе, секој ден...
Поозбилно здравје......Ајде сега воозбили се.
Или колку е поголемо моето знаење толку е поголема мојата тага.Не бог да чува од оние кои не знаат туку од оние кои ништо не знаат а мислат дека знаат. Но кој чита, ...чита, кој не, тресе глупости.
Да од ресавска школа се може да се научи, штета не постоело тогаш копи-пејст, се што содржи библијата (како учење) постоело и во другите “свети“ книги.Или колку е поголемо моето знаење толку е поголема мојата тага.
Гледаш и од библијата може нешто да се научи.
ПС Кај се изгуби од форумов се појавија еден куп нови теисти
ДаДа од ресавска школа се може да се научи, штета не постоело тогаш копи-пејст, се што содржи библијата (како учење) постоело и во другите “свети“ книги.
Теисти? Мислиш навивачи за ФК Ватикан и ФК Константинопол?