Убиството во Христијанството

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Па јас не реков дека тоа е апсолутната вистина, туку дека најмногу луѓе веруваат во таа вистина и дека секој може да изјавува што сака но факт е дека црквите се следбеници на учењето на Исус и се прифатени како такви од луѓето. А како што кажав кој е во право ќе знаеме горе кога ќе дојде време за секој од нас :)
Зависи кои цркви, само во христијанството има 38.000+ конфесии, сите со свои толкувања и монопол на “вистината“, многу малку (ако воопшто и постојат) се оние кои го следат учењето на Исус а скоро сите го следат учењето на Павле.
Тоа се само христијаните, настрана 5.000+ други богови кои се присутни.

Теолошките и морални дилеми околу убиството можеби најдобро ги разрешил Симон де Монфор за време на крстоносната војна кога биле уништени катарите (христијани btw) кога го запрашале кои “неверници“ да ги убијат а кои да ги поштедат....одговорил “убијте ги сите, Бог ќе си ги препознае своите“.

Член од
5 март 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Значи да се разбереме не сакам да забегам од темата но мора да го кажам ова бидејќи имам цела книга прочитано.СЕКОЈА ДЕНЕШНА ВОЈНА Е САМО БИЗНИС тоа е едно златно светско правило ко ретко кој го знае војната во СФРЈ распадот кошташе 200 до 300 милијарди долари сите тие пари завршија кај ИНДИВИДУИ КОИ ПРОДАВАА ОРУЖЈЕ НА ЗАВОЈУВАНИТЕ СТРАНИ.

Тие ИНДИВИДУИ СЕ 100% МАСОНИ ЗАТОА ШТО МАСОНИТЕ ВО СВЕТОТ КОИ СЕ НАЈГОЛЕМИ МИЛИЈАРДЕРИ ОНИ СТАВААТ ВЛАСТ ВО СЕКОЈА ДРЖАВА.

МАСОНСТВО Е ВТОР ЗБОР ЗА САТАНИЗАМ,ТИЕ ШТО СЕ МАСОНИ КОГА ЌЕ ДОЈДАТ ДО 3ет СТЕПЕН ПОЛАГААТ ЗАКЛЕТВА ВО КОЈА ГО ШТИТАТ ТОЈ ШТО Е ИСТО МАСОН БЕЗ ОГЛЕД НА ДЕЛОТО ШТО ТОЈ ГО ИЗВРШИЛ ПА ДУРИ И МАСАКАР И УБИСТВА.

Кој ја прочитал книгата Ватикански Убијци ЗНАЕ ЗА ШТО ЗБОРАМ.Ова намерно го кажав бидејќи видов многу во војна отиде работата обдрамбена или нападна.

Хипотетички и да може со убиство на еден да се спасат многу други луѓе, на оваа земја, земја на смрт, болести и тага нема никаква корист од привремено спасение ако го немаш вечното. Бог ни нуди вечно спасение, вечен живот.
--- надополнето: 5 март 2012 во 19:17 ---
Јас сум Христијанин и се молам секој втор ден,и го почитувам многу тоа што некои членови кажаа за образот,но ете за пример полицаецот во Гостивар зарем требаше во име на верата да ја остави својата малолетна ќеркичка да им се случат чуда можеби и животот да го изгуби ?

Ова е во контекст со тоа Ако некој те удри во левиот ти сврти му го и десниот образ да не помисли некој нешто друго политика и слично.

С

сашенко

Гостин
Безпотребна дискусија.....6-тата заповед (Христијанството ги превзема 10 заповеди од Стариот Завет) гласи

НЕ УБИВАЈ

Пократко, појасно и попрецизно од ова не може да биде...секој обид за поинакво толкување на оваа заповед е само себеоправдување за непочитувањето
Абе да ама христијаниве гајле немаат.Ги заболе нив шо пишуе и библијата..

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
имам цела книга прочитано.
Генијално достигнување. Треба да станеш почесен член на МАНУ, по кратка постапка. Инаку и аргументите за масоните во ALL CAPS ти се од книгата изгледа?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Генијално достигнување. Треба да станеш почесен член на МАНУ, по кратка постапка. Инаку и аргументите за масоните во ALL CAPS ти се од книгата изгледа?

Не се заебавај, гледаш дека ЦЕЛА книга прочитал...

:pos:

Плус се моли секој втор ден.

:D

B

Borg_Drone

Гостин
Зависи кои цркви, само во христијанството има 38.000+ конфесии, сите со свои толкувања и монопол на “вистината“, многу малку (ако воопшто и постојат) се оние кои го следат учењето на Исус а скоро сите го следат учењето на Павле.
Тоа се само христијаните, настрана 5.000+ други богови кои се присутни.

Теолошките и морални дилеми околу убиството можеби најдобро ги разрешил Симон де Монфор за време на крстоносната војна кога биле уништени катарите (христијани btw) кога го запрашале кои “неверници“ да ги убијат а кои да ги поштедат....одговорил “убијте ги сите, Бог ќе си ги препознае своите“.
И не само тој, туку и Готфрид од Буљон.И тој го рекол истото во Првата крстоносна војна, кога си играл криенка-миженка со сите невини луѓе од Ерусалим во 1098 год.Примери има безброј во нашата ни блажена христијанска религија.Погромот на Евреите во Русија, во Германија итн.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Јас сум Христијанин и се молам секој втор ден,и го почитувам многу тоа што некои членови кажаа за образот,но ете за пример полицаецот во Гостивар зарем требаше во име на верата да ја остави својата малолетна ќеркичка да им се случат чуда можеби и животот да го изгуби ?

Ова е во контекст со тоа Ако некој те удри во левиот ти сврти му го и десниот образ да не помисли некој нешто друго политика и слично.
А зошто секој втор ден, зошто не секој ден?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не се заебавај, гледаш дека ЦЕЛА книга прочитал...

:pos:

Плус се моли секој втор ден.

:D
Јас му се восхитувам. Еднаш и јас така, за малку ќе прочитав цела книга, ама заглавив на едно тешко зборче и баталив. Ама не се молев секој втор ден, најверојатно тука сум заебал работа. Fuck...

Член од
5 март 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1

Твојата неписменост во врска со глобалната политика е толку ниска што немаш друго што да кажеш и се правиш овде паметен за жал ти си чист пример за денешното сепак бедно опшество во кое живееме сите заедно без обизр дали сме од МАНУ или негде другде.Би ти објаснил уште неколку работи ама нејкам да се спуштам на тоа ниво ова е критика не го сваќај како навреда и затоа не се прави многу паметен прво никогаш не сум слушнал за таа ALL CAPS второ не се од неа.

Друго извини што е проблем со молењето ? овој другиов член тебе поинтересно ти е да се дрогираш,да се пијанчиш по паркови секоја вечер и одма чудно ти е ако некој не е како тебе нели ?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
.Би ти објаснил уште неколку работи ама нејкам да се спуштам на тоа ниво ова е критика не го сваќај како навреда и затоа не се прави многу паметен прво никогаш не сум слушнал за таа ALL CAPS второ не се од неа.
:vozbud::vozbud:

Не бе !!!!!!!!

Не !! Не го кажа ова.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
прво никогаш не сум слушнал за таа ALL CAPS второ не се од неа.
Слушај, оди утре во библиотека и побарај ја ALL CAPS. Kнигата е напишана од QWERTY и се однесува на масоните.

Јас ќе се молам за тебе, секој ден...

Член од
5 март 2012
Мислења
12
Поени од реакции
1
Темата е отворена за разменување на мислења и тези во врска со Убиството во Христијанската вера,немој ти мене да ми кажуваш за масони те молам немој за книги па ич јас не сум должен тебе да ти објаснувам глобална политика прво темата не е за тоа второ ја не сакам и крај више со тоа.

Биди паметен кажи нешто во врска со темата,не се глупирај...

Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Дал је могучееееееееееее??? :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom