Убиен американскиот амбасадор во Либија

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Незнам што си ти , па неможам соодветно да ти одговорам.... Ако си христијанин како што јас мислам , тогаш како би ти било да ја запалат Библијата... Емоции секој човек има , посебно ако се работи за нешто за што верува, иначе имало и ќе има вакви случаи , само треба малце да се има меѓусебно разбирање , соживот обострано и вакви работи не би се случувале...
Ако ја лажам и ти лажеш
И пред мои очи да ја запалат Библијата не би реагирал. А посебно не ако некој направил филм на другата страна на земјината топка да излезам и да убивам луѓе? Може само уште ако е среден век. Муслиманите во најголем дел се со ментален склоп на Европејци од пред 1000 години за жал ама и тие ќе еволуираат еден ден.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Значи арапската пролет во Либија заврши. Сега започна пеколното либиско лето.
Гадафи, you motherfucker, гледај си сеири. Умре ти, нека се колат меѓу себе

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Ги гледам овие на видео шо ја нападнале амабасадата и колку само се идентични у се со оние од битпазар :eek:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Режисерот на контроверзниот филм за Мухамед во бегство
Израелскиот режисер на контраверзниот филм за Мухамед, Сем Басил, уште од доцна синоќа се крие, веднаш по најавите дека неговиот филм е причина за нападите на амбасадите на САД во Каиро и во Бенгази.
Во својата изјава за „Асошиејтед прес“, од непозната локација, Басил рекол дека „Исламот е рак“ и дека сакал неговиот филм да има провокативна порака против исламот.
Тој е 56 годишен калифорниски бизнисмен кој се занимава со недвижности и се преставува себеси како израелски Евреин. Верува дека неговиот филм „Innocence of Muslims“, ќе и помогне на неговата земја да ги сфати грешките на исламот.
„Исламот е рак и точка“, повторувал тој неколку пати во своето објаснување.
Двочасовниот филм е снимен за пет милиони долари, донации од повеќе од 100 Евреи, открил тој, кој во исто време е и сценарист на филмот.
Во 13-минутниот извадок од филмот, поставен на „јутјуб“, актерите – аматери кажуваат бројни навреди за Мухамед, чии следбеници се претставени како еден куп насилници.
Мохамед во филмот е олицетворение на измамник, човек кој ја одобрувал сексуалната злоупотреба на деца.
„Невиноста на муслиманите“ бил сниман за 3 месеци, во текот на летото 2011 година. Во него биле ангажирани 59 актери и 45 лица зад камерите.
Во целост е прикажан само еднаш, во речиси празна кино – сала во Холивуд, годинава.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Како е ова можно да се случи? Зарем вакво нешто во демократска Либија, во земја која се ослободи од стегите на опресирачкиот режим на диктаторот Гадафи?!

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Незнам колку си запознаен со таа приказна , но колку јас знам девојчето било наместено од некој оџа, а тој оџа каков и да е чим такви работи прави , е нечовек и воедно со тоа што го направил не е муслиман ... такво нешто муслиман не би смеел да си го дозволи да го направи ....

Знам за случајот,но што ако,значи ако девојчето навистина го запалило куранот?
--- надополнето: 12 септември 2012 во 19:43 ---
чии следбеници се претставени како еден куп насилници.
И изгледа успеа во намерата.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Емоции?
Какви емоции јас треба да имам кога сите излеговте со барање да се ослободат убијците на децата за Велигден?
Какви емоции ќе имаш ти кон мене, ако излезевме ние во претпоставен обратен случај, да викаме убијците се невини и притоа да извикуваме: "Смрт за Сечени!" и да тепавме баби муслиманки по автобуска, така бранејќи ги убијците на невини деца Муслиманчиња убиени на Рамазан да речеме од Христијани?

Какви емоции ќе имаше ти кон христијаните членови на форумот кои ќе ги подржеа протестите за ослободување на убијците?
сето тоа во претпоставена обратна ситуација....

Какви емоции треба јас да имам кон вас, кога мафтате со знаме на земја која ги апси Христијаните кога се молат дома и ургира да се рушат цркви и во други земји (линкови во погорниот мој пост)?
--- надополнето: 12 септември 2012 во 18:55 ---

За што?
За Саудијска Арабија ти дадов РЕЛЕВАНТНИ линкови кои го потврдуваат кажаното.
Дај линкови од некоја светска агенција во кои ќе се потврди дека печат бебиња на ражен и кастрираат нетијазнам што...
Пак имаш ограничени гледања! Може ли во Македониија да постојат муслимани а да не се албанци... се префрлаш од едно на друго ... такво гледиште имате сите , и сите ги оквалификувате муслиманите како албанци , како да нема други муслимани. За масовното убиство во Скопје , кој и да го направил албанец,македонец , христијан, муслиман , јеховин сведок треба да се казни и тоа дебело , тука немам веќе што да кажам.
За другиве прашања неможам да ти одговорам бидејќи не сум тоа што ме оквалификува...

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
Боли вистината, не може секој да се соочи со неа.
lazat slabacite i malodusnite kukavici, tie nemaat hrabrost da izlezat pred liceto na vistinata, lagata ima kratki noze i kratok vek, toa sto go pravat odredeni luge , samo govorat los govor losiot zbor loso zavrsuva koja raga samo odbivnost , spletki i golema omraza, tie koi go podrzuvaat ova i koi posakuvaat da gi ponizat muslimanite so tie navredlivi sodrzini , spletkaranje nagovaranje , navreduvanje na lugeto se samo poroci koi crpat sokovi od satanskata dusa , , toa se otrovni streli vpereni vo coveckata dusa , ne e ni prv pat ni posleden

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Знам за случајот,но што ако,значи ако девојчето навистина го запалило куранот?
--- надополнето: 12 септември 2012 во 19:43 ---

И изгледа успеа во намерата.
Треба да лежи затвор , света книга е , во државата владее шеријат , и тоа самото си повлекува некаква казна.
Смртна казна за мене е потребно да постои за луѓе како Брејвик и такви лудаци.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Dodeka Gadafi i Sadam bea zivi neznaevme deka postojat ovie dve drzavi...e sea imas demokratija so neandrtalci i imas ovo.....epa....

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не знам дали ја има сликата, ама на интернет излезе слика од последната слика од амбасадорот жив, како го влечат, целиот модар, а еден од тие што го влече го држи мобилниот во уста. Ми се слоши, одвратно... Може политиката на Америка не ја сака секој, според мене го претераа со интервенциите и “сеењето демократија“, ама она што го видов ниедно човечко суштество не го заслужува.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Треба да лежи затвор , света книга е , во државата владее шеријат , и тоа самото си повлекува некаква казна.

Смртна казна за мене е потребно да постои за луѓе како Брејвик и такви лудаци.
Фала за искреноста.Сега те молам љубезно да си ги земеш пакистанците и со временска машина да се вратите во камена доба.На овој свет нема место за лудаци кои пикаат деца во затвори заради книгата на Педохамед.

А да,и кога би избирал на кого да му ја исечам главата,дал на девојчето или твојата затоа што бараш затворска казна за нејзе,погоди кој би избрал?

М

Мартин`

Гостин
Не знам дали ја има сликата, ама на интернет излезе слика од последната слика од амбасадорот жив, како го влечат, целиот модар, а еден од тие што го влече го држи мобилниот во уста. Ми се слоши, одвратно... Може политиката на Америка не ја сака секој, според мене го претераа со интервенциите и “сеењето демократија“, ама она што го видов ниедно човечко суштество не го заслужува.
http://kurir.mk/svet/vesti/84230-FOTO-Voznemiruvacki-fotografii-od-ubieniot-amerikanski-ambasador

Овие го спасуваат јас како што знам не дека сега го убиваат

Kajgana Shop

На врв Bottom