Убаво е да си убав

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Што толку ја форсирате таа внатрешна убавина...Кога ќе видите убава девојка или убав дечко...очите НААА толкави.Заборавате и на себе си.
Се гледате во огледало ...се проценувате...излегувате и барате партнер сличен на вас па и поубав да биде.Некако не сакате да се спуштате под сопственото ниво.Го правите тоа само во очај.
Имам слушнато многу девојки како го ставаат акцентот на таа внатрешна убавина...ама многу малку ги гледам со "Грди" дечковци.

Кога веќе збориме за таа внатрешна убавина....научив дека сите можат да бидат добри кога сакаат.

Да поседуваш физичка убавина...е тоа е моќ.

А ти бате...сакаш искористија моќта ,сакаш не....изборот е твој.
 
Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
јас убавината не би ја делел на внатрешна и надворешна.тие две работи се неразделни.а доколку би би ги разгледувале оделно,тоа би била некомплетна убавина.не се сметам за убав човек и кога би можел да бирам никогаш не би избрал да сум којзнае колку убав физички.не сакам луѓето да ме гледаат како восочна фигура,ниту девојките да паѓаат во несвет од мојот поглед.колку и да е олеснително не сакам.според мене убавината е многу повеќе од физичкиот изглед.досега во мојата пракса,убавите луѓе биле екстремно глупави и физичката убавината паѓа во вода.затоа велам дека убавината е слаожена појава.а во никој случај не оспорувам дека на физчки убавите луѓе не им е полесно.напротив многу полесно се провлекуваат секаде,па не за џабе викаат дека убавото и на Бога му е мило.
но има уште нешто:тоа мене што ми е убаво,можеби за некого е просек или можеби и ружно па и одбивно.а совршена убавина што им се допаѓа на сите незнам дали постои?
 
Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Nadvoresnata ubavina vo sekoj slucaj,spored mene ja zgolemuva samodoverbata,no mislam deka ne e nekoj presuden faktor za sreka ilil uspeh vo zivotot.Sekako ,ubavo e da ja imas,vo nekoi situacii pomaga kako dzoker,ama jas licno sakam da sum ubava za da se cuvstvuvam podobro i posigurno vo samata sebe ,a ne za da postignam nesto vo zivotot blagodarenie na nea.
 

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
"Ubav/a sum, site me sakaat, a me sakaat zatoa sto ubavo izgledam" so drugi zborovi - NARCIS!
Mozam slobodno da go klasifircam kako bolest vakviot nacin na razmisluvanje. Zasto ne ostavis drugite da kazat dali i kolku si odnosno ne si ubav/a? Sekako, prasanje na vkusovi e toa, no mnozinstvo si e mnozinstvo, pa ako od 10 mina, 6 ti kazat deka si ubav/a togas toa zemi go kako tocno. Ako tie 6 kazat deka ne si, togas nema sto da se protivis. Ova e moe mislenje. Ne velam ne, se sto pravis, nacinot na koj izgledas e prvo za tebe, pa posle za drugite, no sepak.. Ne si sam/a na svetov.
 

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Не е баш најубаво да си убав... Нема да бидам скромна но ќе кажам, многу пати луѓето мислат дека добивам се заради мојата убавина. И кога најмногу се трудам и правам се како што треба никој не го признава мојот вложен труд туку велат: Лесно ти е тебе... Секое машко можеш да го имаш... Или во случај со школото: Дај бе знаеме ти како добиваш петка, насмејсе на професорот и готово, а и самите знаат дека истиот час сум одговарала пред сите и сум покажала знаење... Тоа е... Ама некогаш па и ептен е добро да си убав :)
 
Ј

јовица11

Гостин
pa i ja sum ubav i so sea?!:nenene:se salam,ali ne se slagam so kit katce edno e da si ubav drugo e da si narciz,so ocigledno e gorenavedeniov slucaj,nisto licno
 
Член од
5 април 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
14
nesto naj sto mrazam e koga ke vidam na prijateli ili koga nekoj ke kaze jas sum ubav/a
ubavinata spored mene se deli na vnatresna i nadvoresna ima gomna luge sto se ubavi a pak ima i zlato luge sto se grdi
a inaku za mis univerzumi pa ti bapni i go nema vrska dali e pametna ali strasno e ako se vljubis vo nea
 

*^Ѕверче^*

**InVaLid TiTle**
Член од
15 февруари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
10
Секој на прв поглед го привлекува надворешната убавина, па после доаѓа внатрешната т.е дали вреди или не, и никој неможе да ме убеди дека не му значи надворешниот изглед....никоја не би идела со квазимодо, и никој не би идел со некоја грда само затоа што во душа е предобра, срценце....убаво е да си убав, ама не секогаш значи дека ќе бидеш и срекен тоа е факт......
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Nadvoresnata ubavina e nesto samo vremensko, covekot treba da obrni vnimanije na dusata, na vnatresnata cistota na duhot. iKoga covekot odvnatre ke se iscisti togas i odnadvor sveti, e ubav.
 
Член од
20 јули 2006
Мислења
260
Поени од реакции
10
Neznam dali e ubavo da si ubav, ne sum se nashla vo takva situacija ahahha
Ej temava mi e tolku klisheeee shto neznam dali ima po klishe od ova!Ubavinata doagja od vnatre bla bla
Ima samo edna pogovorka shto bi ja preporacala na site shto si postavuvaat vakvi prashanja."da mislish deka ne si ubav e kako da si se rodil bogat a da ziveesh kako siromashen"
 

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Добро овде како што сватив се работи за надворешна убавина. Инаку не сум некој нарцис, знам дека сум убава и убаво ми е што е така, ама кажав пример каде никој не го цени мозокот туку само фацата и телото што мн ме нервира :smir:
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Секако е убаво да си убав, но колку што е добро толку е и лошо. Колку предности толку и маани. Сепак, поентата не е дали си убав или помалку убав. Финтата е колку ти самиот си свесен за својата убавина и дали знаеш како да ја искористиш.
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.698
Поени од реакции
13.346
Дали е убаво да си убав? Хмммм... Прво убавината е релативна ствар. Тоа што е убаво за некој можеби е грдо. А за убавина ако се мисли само на физички изглед... Хммм. Не. Тоа е еден вид осигурување на егото - дека ако сум убав ќе имам повеќе отворени врати, повеќе пријатели. АЛи кој како го сфати тоа... Сепак убавината произлегува од другде, уникатноста е тука, искреноста како и ред други работи. Ај изрелативизирав и јас.
 
Член од
25 април 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
Тие што сметаат дека немаат надворешна убавина викаат дека внатрешната е поважна. И се согласувам. надворешната ни треба за да си ја зголемиме самодовербата. Но многу е поважно да си задоволен од себе со сите свои мани и недостатоци.
УБАВИНА, каква и да е важно е да ја имаш.
 

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
И покрај сите вицеви за русокосите, споредби на убавината интелигенцијата сo форма и содржина, денеска се погласно се промовира паролата дека Убавината не е површна и површинска.

Убавината оди подлабоко од тоа затоа што прави да се чувствуваме убаво.
Нашата убавината ни дава чувство на самодоверба која е неопходна за да се опстане во овој свет.

Сепак, не е секој роден убав, нели?
А ШТО ПОДРАЗБИРАШ ПОД УБАВ??????????????
 

Kajgana Shop

На врв Bottom