Уапсен Орце Камчев

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Орце Камчев се врати дома, но стаса само до македонското тло на граничниот премин Деве Баир. Утрово околу 6 часот го уапсила полицијата.
Намерата му била да оди на погреб кај братучед, но заглави кај истражниот судија, по што треба да му се одреди притвор од 30 дена. Толку му беше одредено уште кога пребега од Македонија.
Бизнисменот, како што самиот се нарекува, плејбој, како што го нарекуваа британските медиуми, човекот гонет за даночно затајување влезен во даночната пирамида.
Пазарната инспекција му откри 40.000 евра неевидентирана стока во магацините на „Орка холдинг“.
Орце Камчев во мај 2005-та призна дека дал 200.000 евра мито на човек близок до тогаш министерот Агрон Буџаку за да му даде атрактивен простор во центарот на Скопје.
Двајца вработени од неговата фирма беа приведени заради фалсификување на кредитни картички. Но ова не е се од биографијата на Камчев.
Неговото име се врти и во политичките кулоари. Близок до СДСМ, кои го кандидираа своевремено и за пратеник, не влезе во Парламентот, но се зближи со оние кои тогаш победија, ВМРО-ДПМНЕ, па во ноември 2002-ра одмораше во Кина со Љубчо Георгиевски и неговата свита.
Хари Костов му го расипа раатот. Кога беше министер за внатрешни обелодени даночно затајување преку пирамидален модел на 50-тина фирми ставени под една иста капа, сите роднински поврзани со Орце Камчев.
Работите му се усложнија кога почнаа првите апсења за даночната пирамида. Годинава во јули тој избега од државава.
До денеска го немаше, не се огласи и кога „Сандеј тајмс“ напиша дека е тајкун под истрага, обвинувајќи го лидерот на конзервативците Дејвид Камерун дека дозволил човек како Орце да му биде домаќин за време на престојот во Скопје.
Лондонскиот весник не заборави да напише дека Камчев двапати се разведе од иста жена, а неговата љубов му го претворила животот во сапунска серија.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Нека му е на здравје на Орце Камчев ама колку тоа британските медиуми го нарекувале плејбој не знам :pos:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Dimitarc напиша:
Аман бе Диме, ко да не си од Македонија.
Сопственикот на Орка (спорт) и уште којзнае што не...:icon_roll

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
сега ке ја затворат орка?

Не замеравајте, ама ептен не се замарам со политика!

123

Член од
20 април 2005
Мислења
2.156
Поени од реакции
8
Да не беше татко му (порано директор на Македонија Спорт), што ќе беше бизнисмен...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Taka e koga se "odbiva" kerkata na "carot" itoa dva pati.Da si beshe so nea mislam deka ke beshe barem na mestoto od Emil Kirjas vo MNR.:)

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Dimitarc напиша:

ke doznaes navreme ne se sekiraj :icon_lol:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Го згрешил граничниот премин. Требал да оди на Јажинце, и да си седи мадро на гости кај Агим. Па нека повели полиџцијата нека го апси!

Само, кога Господ сака некого да го казни, најпрвин умот му го зема..

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Dimitarc напиша:

Ne zamerame, ama Orce se bavese so mnogu drugi raboti, osven so politika. Go imase i vo sportot, i kako zet na promaseniot skopski gradonacalnik Trifun, i vo mnogu drugi oblasti.
Plus, tuka e sekako Orka kompanijata.

Taka da, osven ako ne si na vozrast od 13 godini, mislam deka bi trebalo bar da si slusnal za nego :)

A, inace, koj sto si drobil, toa neka si srka. Taka da, bas me briga sto go uapsile Orce, neka go apsat, neka go zatvorat.
Toa mu e, tuku i od imotot da mu zemat, oti dzabe e toj vo zatvor, narodot od toa ne dobiva nisto. Za mene prava kazna e, em zatvoranje, em konfiskuvanje na imot.

Член од
22 јануари 2005
Мислења
980
Поени од реакции
4
Ако е ова дел од ловот и раскринкување на даночната пирамида, мислам дека пополека се приближуваат кон фараонот. Време е да почнат да летаат покрупни глави за, конечно, да профукнционира државата и да докаже дека е можно да се имаат еднакви аршини за сите.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Камчев од Деве Баир спроведен во Шутка

Ехааа, еве го газда Орце! :icon_roll

Орце Камчев, еден од основачите на "Орка", од вчера е во триесетдневен притвор во истражниот затвор во Шуто Оризари. Ваквата одлука на судијата од Основниот суд Скопје 1 уследила со цел целосно завршување на истрагата против него поради, наводно, сторени одделни финансиски малверзации. Осомничениот бизнисмен, по кого имаше распишано потерница утрината, дошол на граничниот премин Деве Баир, се пријавил кај надлежните органи и оттаму со службено возило на граничната полиција е спроведен до Скопје. Името на Камчев се поврзува и со некаква негова вмешаност во даночната пирамида. Информацијата официјално ја потврдија и од МВР и од Судот.

Неофицијално, Орце Камчев, за кого постоеше сомнение дека е во Грција, од пред неколку дена преку пријатели го најавил своето доаѓање во Македонија. Не знаел само точно кога ќе ја мине државната граница поради, како што рекол, одделни бизнис обврски во странство. Околу 8,30 часот минал на Ѓуешево, а неколку минути потоа стасал на Деве Баир. Таму бил задржан извесен период, а потоа донесен во скопска единица.

Своевремено пријавениот Камчев со писмо ја извести јавноста дека е на годишен одмор и дека никој не го известил, ниту побарал од него да се јави кај надлежен орган во врска со некакви нелегални активности. Тој, тогаш, одговорно тврдеше дека благовремено ќе се јави на секој повик на надлежните, а износот на обврската кон државата што се споменуваше го исполнил во целост.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Камчев со кауција пуштен од притвор
22.12.2005
Орце Камчев

Орце Камчев денеска напладне е пуштен од притвор со кауција од 60.000 евра. Вчера тој беше приведен од полицијата на граничниот премин Деве Баир по потерница распишана пред половина година поради вмешаност во даночната пирамида.

Против него се водат и истраги за нелегално повлекување на ДДВ и други даночни затајувања.

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Си има пари чоекот си плати си се ослободи:cuc:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
ispadna deka e u zaguba. platil 60 000 evra a zatail 20 000. so biznismen ke bese toj kamcev?

Kajgana Shop

На врв Bottom