Т - Мобиле новости!

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
BEzplatno e oti kaj4eto nemat platno :DDD

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Ова ми стигна на емаил... закон, од јули, се префрлам на Пост пејд!

Pochituvani,

Ve informirame deka T-Mobile Makedonija AD Skopje, soglasno Pravilnikot za prenoslivost na broevi donesen od Agencijata za elektronski komunikacii, od 01.07.2007 god. kje pochne komercijalno da ja nudi uslugata za prenesuvanje na pretplatnichki broevi (Mobile Number Portability).

Uslugata Mobile Number Portability ovozmozhuva pretplatnikot da go zadrzhi svojot pretplatnichki broj i da se prefrli od eden vo drug mobilen operator ili da go zadrzhi pretplatnichkiot broj i da se prefrli od prepaid vo postpaid (soodvetno postpaid vo prepaid) kategorija vo svojata mrezha.

Vo vrska so toa, dokolku vo ramkite na Vashiot servis imate potreba od identifikacija na kategorijata na pretplatnikot (dali e prepaid ili postpaid), Ve molime najdocna do 23.03.2007 god. da ni odgovorite na ovoj mail i da ni dostavite infomacija za potrebata da ja znaete kategorijata na pretplatnikot (dali e prepaid ili postpaid).

T-Mobile Makedonija AD Skopje

немам сервис не ми е јасно зошто ми стигна ова... но ок е...

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
ке те крадат ко луди...
еве и на татко ми на пост-пејд на космофон му стигна една добра услуга наводно да го зголеми својот тим помалце ке плака старт и поефтини разговори ке имало...

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Necrophilia напиша:
ке те крадат ко луди...
еве и на татко ми на пост-пејд на космофон му стигна една добра услуга наводно да го зголеми својот тим помалце ке плака старт и поефтини разговори ке имало...
не крадат.... другар ми е веќе неколку години на пост и одвреме-навреме ваѓа детална сметка... досега немало грешка....

Истиве муабети ги имам случано и од луѓе кои се на космофон (се жалат дека ги крадат)... мислам дека ни тоа ни тоа нема врска....

Сепак сум бил на двата, и Мобимак т.е. Т-мобиле (веќе 6та година) ми е ОК, и сум презадоволен...
Од космофон... не толку...

п.с. Мени го насловот на темава! :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
како мислиш да го мењам? шо наслов да стаам? Т-Мобиле новости??

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Логично е нели... хехе :)

Претпоставувам истава опција ќе ја има кај сите бидејќи е од Агенцијата за електронски комуникации... значи... претпоставувам и кај космофон од 1.07 ќе може да се користи ова...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
јас лично не сум заинтересиран и не губам многу време со ова...

иако работам со мобилни мене мобилниот ми служи само за да можат да ме добијат луѓето на кои им требам, девојка ми, татко ми, колегите...

имам еден телефон на 075 на кој му полнам еднаш на 2-3 недели кредит... јас скоро ич не се јавувам :toe:
да така дури и не знам колку е една минута разговор, знам порано беше 14 денари пред 2 години...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Димитар напиша:

Pochituvani,

Ve informirame deka T-Mobile Makedonija AD Skopje, soglasno Pravilnikot za prenoslivost na broevi donesen od Agencijata za elektronski komunikacii, od 01.07.2007 god. kje pochne komercijalno da ja nudi uslugata za prenesuvanje na pretplatnichki broevi (Mobile Number Portability).

Uslugata Mobile Number Portability ovozmozhuva pretplatnikot da go zadrzhi svojot pretplatnichki broj i da se prefrli od eden vo drug mobilen operator ili da go zadrzhi pretplatnichkiot broj i da se prefrli od prepaid vo postpaid (soodvetno postpaid vo prepaid) kategorija vo svojata mrezha.

Vo vrska so toa, dokolku vo ramkite na Vashiot servis imate potreba od identifikacija na kategorijata na pretplatnikot (dali e prepaid ili postpaid), Ve molime najdocna do 23.03.2007 god. da ni odgovorite na ovoj mail i da ni dostavite infomacija za potrebata da ja znaete kategorijata na pretplatnikot (dali e prepaid ili postpaid).

T-Mobile Makedonija AD Skopje

немам сервис не ми е јасно зошто ми стигна ова... но ок е...
И мене ми стигна ова. Ама јас пред неколку месеци им пратиц меил дали може да си го задржам стариот број (припејд) и да се префрлам на пост пејд Relax таридниот модел. Ми вратија меил дека ќе ме известат кога ќе може. Само малце ми е глупо да чекам до прво Јули, али ај неам друг избор, не ми се мења бројот.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Jane напиша:
И мене ми стигна ова. Ама јас пред неколку месеци им пратиц меил дали може да си го задржам стариот број (припејд) и да се префрлам на пост пејд Relax таридниот модел. Ми вратија меил дека ќе ме известат кога ќе може. Само малце ми е глупо да чекам до прво Јули, али ај неам друг избор, не ми се мења бројот.
E па исто и јас... нешто слично прашував... изгледа не имаат ставено на листата :)

Во секој случај, ме израдува ова.... мене ќе ми користи...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јас уште одма ќе се префрлам на Relax на таа од 250 денари мислам беше, само тоа што зима 3 денари од повик некако не ми се свиѓа и незнам како ќе биде али ај ќе пробаме.

P

Princ

Гостин
Димитар напиша:
Jane напиша:
Проверете мејл, и вие би требало да имате добиено извинување за ненамерната грешка :pos:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Princ напиша:
Проверете мејл, и вие би требало да имате добиено извинување за ненамерната грешка :pos:
Да да. Ми стигна на мене пред 3 минути:pos2:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Јас сум на Т-Mobile пост пејд и сум многу задоволна.Со маж ми сме тандем секој месец ни праќаат детална сметка , така да се си се поклопува , си имаш увид..

albanian_boy

pershendetje te gjitheve
Член од
14 април 2006
Мислења
252
Поени од реакции
10
ehhhh i jas bev na post pejd uste od 1998 god ama togas jas si plakav smetka kolku edna prosecna plata vo makedonija i bese mnogu skap impulsot togas a sega sum na pripejd i so znam so 20 evra mesecno si pominuvam a sakam da si zemam neso post pejt broj ama nemam kontrola i znam deka ke napravam golema smetka podobro na pripejt sega za sega pa sega ke vidime tretiot mobilen operator so ke ni nosi neli?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
При пејд беше реолуција во мобилниот свет 2000 година во Македонија, знам на кило се продаваа броеви мислам дека беа по 40евра еден број и секој сакаше да има мобилен што ке може да си го контролира кредитот т.е. парите за разговор, затоа на овие простори падна рејтингот на таа технологија, може скоро секој да си дозволи мобилен телефон да користи па макар и да зима 300 евра плата.
Ништо не е тешко да си купиш на ново за 50 евра мобилен а после тоа да се жалиш дека не постојат квалитетни мобилни... па кај има квалитетна гсм технологија за 100 евра?

1997 година не постоеше телефон испод 300 марки. ЗНам 628те се движеа некои 450 марки а татко ми на големи по 380 ги даваше имаше донесено преку 2000 комада во мкд.
и ден денес тие што купиле таков телефон велат е тоа е квалитет со 70% железо... не :nenene: и денеска има уште поквалитетни мобилни само за малце поскапи пари.
Кога ке купиш телефон за 100/150 евра не тие гајле дали ке го искршиш или изгубиш...
а ако си купиш Широко ке ти е гајле?

леее... забегав!

Kajgana Shop

На врв Bottom