Трпение?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Господе, дај ми трпение... АМА ПОБРЗО! :pos: :pos: :pos:

Обично сум многу смирена личност, кога постои хармонија и кога ми се наредени работите под конец- како што јас сакам и кога нема нешто што ме мачи или што треба да го завршам ( не можам да седам мирна ако имам некоја недовршена работа, ако сум во исчекување на нешто итн. ), ама не дај боже некој нешто да пробува да смени. Одма реагирам, само интензитетот на викањето и мојата реакција зависи од големината на тоа што сакал да ја направи.

На пример, прв пат бев на лизгалиште завчера и еден морон ми го пресече патот и за малце ќе паднев и одма почнав да му викам ко кокошка некоја :pos:, ама кога ќе ми се спојат жичките... тоа е.

Секако, некогаш ако е ептен нешто ситно- се контролирам и го “прескокнувам“, ама мразам кога некој ми гази по нервите и во поголемиот број случаи веднаш кажувам за да можам мирно да спијам. :)
 

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Леле колку не сум трпелива тоа е чудо едно.
Ич не сум стрплива...премногу брзам,сакам се одеднаш,не сакам да чекам,не можам да бидам во исчекување или да бидам трпелива.
Додуша зависи...за некои работи знам да се потрудам да не бидам толку избувлива,и до одредена мера имам трпение,ама некогаш не чекам ниту секунда одма избувнувам.
Еј и јас.Немам многу трпение.Брзо избувнувам и некогаш знам да се доведам во непријатни ситуации баш поради то.Од дома нон стоп ми викат за то,ама ајде де.Се трудам да се сменам,ама не е така лесно.И јас како и Crazy in Love сакам се одеднаш.Ко ќе ми текни нешто сакам да го напрам во моментот и точка:)Сега сум малку потрпелива.Морам да се сменам,дефинитивно.:smir:
 
Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.801
Поени од реакции
3.053
Јас имам трпение.. ако нешо ме курчи .. или е неподнослива ситуација, јас сум смирен,но сепак мислам дека тоа негде излегува,, како што викаат .. На крај од една капка чашата ке се прелее
 

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Momentalno ne sum vo situacija da treba da trpam nekoj za nesto.
No se imam najdeno vo takva situacija i vo mene imav nenormalna trpelivost so ni samata ne znam kako uspeav da ja poseduvam.I so postignav so to?-Nisto, samo nerva so si kladov i nitu edno fala ne dobiv.
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ауф,трпение немам ама ич.Да почнам нешто и да треба да оставам за утре,мислам ќе пукнам додека дојде утре.Единствено трпение имам само за луѓе,ако некој не ми се свиѓа у карактер чекам да се поправи,не го откачувам одма.

За избувливост да не зборам,одма избувнувам,дури и не размислувам пред да кажам нешто,и многу ми е криво за тоа.Ако некој рече нешто и јас не сум сватила точно,сум направила филм,веднаш кажувам во лице тоа,и после ќе испадне дека не сум во право ама тоа е,пребрзо реагирам без да размислам.
 

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
Зависи, за повеќето работи сум трпелив, ама коа има нешто шо повеќе пати ме има курчено, е тогаш сум камиказа!!! грррррррр говна-лајна, ви теќиња, нели? избувнувам без да се контролирам...ама ќе ми помине....ваљда:)
 
Член од
16 јануари 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Trpenie??? A shto e toa??? Lol... pa ne sum takva tipka da trpam toa shto ne mi odgovoara... ustvari ne trepam nishto :D :D :D
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Најчесто немам воопшто трпение. Многу лесно избувнувам но за среќа па и брзо се оладувам. Со годините мислам дека може да се подобри самоконтролата но сепак главното е во карактерот кој тешко да се промени целосно.
 
Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Mnogu sum trpeliva i neznam dali trpenieto doaga so godinite,ama sigurno zavisi od karakterot.Jas od sekogas sum trpeliva,ednostavno ne izbuvnuvam naednas i za najmala sitnica,sto ne znaci deka nikogas burno ne reagiram,ama za da izreagiram taka treba da postoi stvarno dobra pricina.:smir:
 

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Трпелив сум ама зависи од ситуацијата. Инаку ако ме погодат за теми како за навивање како фан на Манчестер Јунајтед ако некој малку помине граница тогаш ни јас не знам што се случува со мене едноставно експлодирам и напаѓам. Значи дека има само неколку теми кои можат да ме погодат да избувнам инаку прилично сум трпелив и попуштам.
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.749
Поени од реакции
1.855
Не сум баш трпелива личност, но барем не кревам галама т.е. не реагирам бурно кога треба да чекам нешто. Собирам во себе, па можам да експлодирам само ако нешто дополнително ме предизвика.
Секако тоа не е исто за секоја работа ... има такви на кои можам да сум трпелива до крај, а од некои неможам да спијам. Зависи ... секоја планина - своја тежина. :lovesme:
А друго ... ваљда трпението зависи од возраста ... како помлади сме понесериозни, поживи, побрзи во реакции па сето тоа не ни дава да оставиме некоја работа да не чека или да ја чекаме, додека кога сме повозрасни, посмирено реагираме затоа што повеќе ги промислуваме работите ... што знам, ваљда ... :)
 

Вампирката

Well, I tried to say there's nothing wrong with me
Член од
20 мај 2006
Мислења
3.819
Поени од реакции
95
Трпение спасение!
Колку работите на оваа особина?
Какви сте како личности, трпеливи или избувливи?
Дали сметате дека трпението доаѓа со возраста или е вродена особина?
јас сум трпелива личност и тоа многу трпелива....порано не бев одма избувнував и го сменив тоа...поабаво ми е кога трпам нешто добро тоа и зависи што е....не е вродена особина до самиот карактер е на човекот:smir:
 

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Имам трпение до одредена мера, е кога ќе ми дојде се преку глава избувнувам. Гледам да балансирам. Секогаш бројам до 10 :helou:
 

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.687
Имам трпение и трпам... се си берам во себе, но некогаш кога ке се насобере знам на ситници да избувнувам. Тогаш... тргајтесе подалеку, незнам што се можам да направам. А дали зависи од возраста... колку повеќе созревам толку повеќе сваќам дека со ладна глава полесно се доаѓа до целта :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom