Трет мобилен оператор

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
KaiTekk напиша:
Не е лошо прво да им текне да доведат втор фиксен па после трет мобилен оператор.
Фиксната телефонија е малку проблем, барем засега, и барем во Македонија. Ама со тек на време, ќе биде и тоа, се надевам.

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Mac)) напиша:
Хехехе....сум учел јас...ам не се учи све у школо треба и малце пракса девојче...:)
Еве една лекција по економија...
ДА прерачунаме.Има два мобилни оператори кои имаат цени повисоки за (да речеме) 40 посто од тие во Енглеска и Германија.Доаѓа О2 во Македонија.И дали стварно ќе му се исплати да ги спушти цените кога нема потреба.Компанијата (О2 во случајов) ќе ги види другите цени и според нив ќе ги одреди своите (а не според тие во Германија)...значи цените ќе бидат (евентуално) за 1-2 денари поефтини од најголемиот конкурент (во случајот Мобимак)...Ако Мобимак за минута разговор наплаќаат 18,2 денари,О2 ќе наплаќаат 16,7 денари. (убава бројка...мислиш дека е 16 а уствари со ДДВ е 17 :)).Не се они будали да ги спуштат цените на ниво на Германија (8 денари) кога можат и вака...
За да привлечат нови корисници ќе имаат наградни игри,ќе даваат ефтини телефони со секој пост пејд пакет, можда ќе има бесплатни СМС месечно....Но цени рекордно паднати нема да има!!!
Нуф сед?
Абе тоа јасно ми е и мене, и јас истото го мислев дека нема да се намалат цените многу, али пак 2 денари чекор напред е. Сеа је да не е кој знае колку али пак колку толку добиваш...а и ќе им паднат цените на Мобимак уште малку Космофон сите претплатници им ги зема, така да нема да имаат избор. Пак ќе паднат за 1-2 денари али пак заштеда е.

Раскољников

Моделатор
Член од
15 март 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
Mac)) напиша:
Хехехе....сум учел јас...ам не се учи све у школо треба и малце пракса девојче...:)
Еве една лекција по економија...
ДА прерачунаме.Има два мобилни оператори кои имаат цени повисоки за (да речеме) 40 посто од тие во Енглеска и Германија.Доаѓа О2 во Македонија.И дали стварно ќе му се исплати да ги спушти цените кога нема потреба.Компанијата (О2 во случајов) ќе ги види другите цени и според нив ќе ги одреди своите (а не според тие во Германија)...значи цените ќе бидат (евентуално) за 1-2 денари поефтини од најголемиот конкурент (во случајот Мобимак)...Ако Мобимак за минута разговор наплаќаат 18,2 денари,О2 ќе наплаќаат 16,7 денари. (убава бројка...мислиш дека е 16 а уствари со ДДВ е 17 :)).Не се они будали да ги спуштат цените на ниво на Германија (8 денари) кога можат и вака...
За да привлечат нови корисници ќе имаат наградни игри,ќе даваат ефтини телефони со секој пост пејд пакет, можда ќе има бесплатни СМС месечно....Но цени рекордно паднати нема да има!!!
Нуф сед?
Kако бе друже ќе немал потреба за ги снижи цените? Па како ќе ги натера корисниците на постојните оператори да преминат кај него? А и што се буниш, зарем да има два е подобро отколку да има три?? (освен ако немаш некоја акција у Мобимак или Космофон)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не бре Расколњиков не сфаќаш...боље е три него два...ама цените нема многу да паднат како што повеќето сте пишале...

П.С. Прочитај го последниот дел од постот и ќе видиш како ќе привлечат нови корисници.И Космофон кога дојдоа немаа намалени цени па пак привлекоа корисници преку најразлични промоции

Раскољников

Моделатор
Член од
15 март 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
Значи, стварно се за никаде.... Ќе изедат гомна на вести еднаш у 3-4 месеци, ќе ни дадат малце надеж, а уствари ќе не излажат и после пак ништо.

У КУРАЦ ВИШЕ!!!!!!!!!!!

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Mac)) напиша:
Не бре Расколњиков не сфаќаш...боље е три него два...ама цените нема многу да паднат како што повеќето сте пишале...

П.С. Прочитај го последниот дел од постот и ќе видиш како ќе привлечат нови корисници.И Космофон кога дојдоа немаа намалени цени па пак привлекоа корисници преку најразлични промоции

да да затоа сметката ми се намали од 4000 ден додека бев на Мобимак кога беше монопол на 1500 ден кога излезе Космофон и се префрлив кај нив.... да да воопшто не се намалија цените...како можете така да зборите не ми е јасно...тоа напамет го кажувате некој кој ви кажал и сега бла бла...
Од мои извори не се надевајте на нов мобилен оператор...тоа ке се случи после некоја год, но сега во момнетот нема шанси...предизборни кампањи ти реков ми рече...Т- мобиле ке влезе и мобимак нема да постои тоа ке се случи сигурно до крајот на годината, а и Космофон исто така нема да постои туку тие ке преминат во Космоте но не се знае кога...тоа е јавна тајна... така да борбата ке биде голема, уште сега се прават финти ако ги пратите тие работи...се намалуваат цени се прават нови понуди, попустите на телефоните се поголеми од порано....и така натака ке си тече се...но убави можности се нудат во моментот има најразноврсни понуди и баш има на секој што му одговара...само кој да се распраша...на нас никогаш нема да ни се цените на место...таков народ сме...нон стоп нешто ако може да биде поефтино или некое попустче да се добие добро ке да е....тоа ти е ...македонче...ако може и за без пари зошто да не...:icon_lol:

Раскољников

Моделатор
Член од
15 март 2006
Мислења
167
Поени од реакции
1
Allita напиша:
на нас никогаш нема да ни се цените на место...таков народ сме...нон стоп нешто ако може да биде поефтино или некое попустче да се добие добро ке да е....тоа ти е ...македонче...ако може и за без пари зошто да не...:icon_lol:
Уф, уф, уф, а ти „одакле“ си, извини вака што ќе морам да те прашам?

Kajgana Shop

На врв Bottom