130 Jews and 7 Arabs killed in a bombing run.Евреинот убаво кажа. Не може 7ми октомври да го земеме за нов почеток на цивилизацијата. Вие тоа го правите, само едната страна ги обвинувате за дивјаци,за све друго претходно, слепи.
И Сталинчо продаваше нафта на Хитлерчо.Како Ердо да го сметаме за сериозен непријател, демек е против Израел, а остава енергенси за Израел слободно да течат. Доволно е да стегнат вентилот и Израел ќе паузира.
Муабетот беше дека ова што се случува на таа територија не започна на 7ми, како што вие почнувате да броите. Туку со децении едните со другите се млатат, нормално дојденците поголемите масакри и злодела ги имаат направено, ама според вас тоа или не се случило или не е битно, битно е на 7ми октомври.Кога од Твитер ќе цитираш, побарај извори и на други места, да ја утврдиш вистинитоста.
Вака сам себе се побиваш.
Да де, додека они си профитираат и остваруваат одредени глобални цели, милиони народ убиени, милијарди страдаат.Сталинчо продаваше нафта на Хитлерчо.
Не се секирај, бизнис е едно, политика друго. Сега продава, утре не.
Епа бидејќи е така, тогаш што е битна историјата кога и тогаш и денеска се колат?Муабетот беше дека ова што се случува на таа територија не започна на 7ми, како што вие почнувате да броите. Туку со децении едните со другите се млатат, нормално дојденците поголемите масакри и злодела ги имаат направено, ама според вас тоа или не се случило или не е битно, битно е на 7ми октомври.
Ништо ново. Исто пред 5 илјади години, исто сега.Да де, додека они си профитираат и остваруваат одредени глобални цели, милиони народ убиени, милијарди страдаат.
Битно непријатели се нели, оти така изјавуваат. Не ме глејте што правам, слушајте што ви кажувам.
Па до кога ќе се колиме... Нели се сметаме дека цивилизациски сме понапредни! Вака излегува дека навистина во свеста сеуште сме варвари, само технолошки подобри во масовно убивање.Епа бидејќи е така, тогаш што е битна историјата кога и тогаш и денеска се колат?
Ништо не те сфатив, а муабетот беше дека Ердо не е непријател на Израел, а уште помалку па Катар и споделив зашто.Ништо ново. Исто пред 5 илјади години, исто сега.
Само едната страна повеќе плачи, тоа е. Замисли навистина да почнат да прават тоа што плачковциве мислат дека прават. Камо да беа за сите вака активни како за Палестинците.
И...во што се состои тоа пријателство? Така што државата Македонија се погрижи за имотите од протераните Евреи од Македонија кој конц-логорите? Во градењето музеј на холокаустот на доделена земја, сред Шкупи?Евреите и Еврејската држава Израел секогаш биле пријателски настроени кон нас Македонците. И во неколку наврати го докажале тоа дали со информации дали со обука на АТ единици.
И 2156 да е повторно ќе има геноциди и религиско-национални чистки.2024 сме а не 1940, нема оправдување за вршење геноцид.
Израел уште 2000 година ги известувал македонските политичари дека има воени кампови на ОНА и со прецизни планови го има образложено нивното уништување само никој не реагираше.И...во што се состои тоа пријателство? Така што државата Македонија се погрижи за имотите од протераните Евреи од Македонија кој конц-логорите? Во градењето музеј на холокаустот на доделена земја, сред Шкупи?
Ќе да е обратното-дека Македонија се „гребе„ од Израел за да (од Израел) „купи„ наклонетост.
Можно е да е како што велиш, не негирам...ама за овие 34г. постоење од „независна„ Македонија, само 2000-тата г. ја наведуваш како момент за израелска помош за Македонија?Израел уште 2000 година ги известувал македонските политичари дека има воени кампови на ОНА и со прецизни планови го има образложено нивното уништување само никој не реагираше.
Исто нешто подоцна после полициската акција "Планинска бура" навестуваа дека разни терористички келии има во земјата.
Значи сите знаат само нашите не ...
Не поддржувам никоја страна во војната, но во неколку наврати Израел има покажано дека е пријателски наклонет.
Ова е интересно, ако е точно. Дај ако имаш линкови/извори.Израел уште 2000 година ги известувал македонските политичари дека има воени кампови на ОНА и со прецизни планови го има образложено нивното уништување само никој не реагираше.
Мајтап си тераат со глупите гојими.