Трета Израелско - Либанска војна.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Се чудиш пошто спорадично ги следиш дискусииве и не ти се јасни некои работи... Вака. Прво ги имаш редовните пациенти кои редовно го јадат во дискусии. И си носат батх'рт чуства во душата. Таквите едвај чекаат да се најде нешто да се извади од контекст. Како на пример разлики меѓу херој и храбра смрт. Или почитување на непријател, посебно на твој непријател... И ете начекаа таков момент лешинарите, и сега мислат дека враќаат за болките од батх'ртот. Само сами себе се прават глупи, ама они мислат дека нешо враќаат.

Падобранците како ИО, тие се друга приказна. На крај пак се сведуваат на батх'рт и лечење комплекси на инфериорност. Примети дека ретко кој се обидува да дискутира, се нешто гoмна се јадат и се навредува. Ако кажеш нешто, се игнорира и се калемат некои глупости. Нивото на дискусијава е дно.
Треба да знаеш дека и ти не си некој со кој лесно се комуницира кога не си на иста линија.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Ako zborame za gemidjiite i nivnite akcii , da tie se skolski primer za terorizam. Pobaraj si definicija za terorizam ako ne mi veruvas. Toa sto nie gi slavime kako heroi ne go menuva toj fakt.
Они се херои, покрај тоа, и баш заради тоа... Инфериорни умови не можат да ја разберат дуалноста.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Треба да знаеш дека и ти не си некој со кој лесно се комуницира кога не си на иста линија.
ОК, фер. Сме имале куп несогласувања. Но дали некогаш сум бил толку несигурен и кревок карактер за да спаднам на навредување и нарекување гомно, мочко, клошар, што уште не... Да, треба да се знае и тоа.
Автоматски споено мислење:

Бафра, јас не сум ни стигнал да пишувам на оваа тема затоа што од старт тоа копитото провоцира и омаловажува, па се занимавам со него наместо со темава. Никаде јас немам лроблем за дискусија и сакам да дискутирам во нормална амосфера за било што, само овде постои лик кој на сите им јаде гомна и тоа мора да се адресира. Не може преку тоа. Од сега па натаму ќе биде третиран како што заслужува, темава може да почека.
Bite me.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Гемиџиите биле репресирани од Турската тиранија не се бореле за територија, им дошло преку кур и го правеле тоа што го направиле. Учките на пример не биле репресирани од никој тука, секој можел да си најде подеднакво работа и да биде интегриран во општеството. Тука е најголемата разлика. А за тоа дали во израел имало терористи или во палестина, не ме интересира, нека има. Меѓутоа дворот наш е најголем приоритет и тој треба да си го гледаме и да влечеме историски паралели од него.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Ti davam samo moznost da probas i od drug agol da gledas na rabotite, ako sakas. Za nas e heroj, za nekoj drug bil najobicen terorist i toa e fakt, ti se dopagjalo toa ili ne. I ti rekov ako si premnogu osetliv na Goce, imas uste eden kup primeri za sporedba, duri i ti navediv nekolku.
Владе, никогаш во историјата наша Македонска, ама НИКОГАШ немало никој револуционер или деец што убивал или организирал убиство и свирепо измачување на недолжно население и цивили, колење од куќа во куќа, носење девојки полуголи на џипови како трофеи, итн. Значи во кодот наш никогаш немало такви ѕверства. Не знам јас како можеш да споредиш вакви крвопијци со луѓе кои идеалот им бил слобода, во никој контекст ниту од било каков агол нема шанси да споредам никој наш со овие убијците.

Овие не се борци за слобода..Додека страда Палестинскиот народ, Синвар уживал и купувал Версаче и Луи Витон, а овде се прикажува како херој..Кој борец за слобода и чесен војник би дозволил убивање и покољ каков што видовме на 7 Октомври лани? Ај не зафркавај...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Гемиџиите биле репресирани од Турската тиранија не се бореле за територија, им дошло преку кур и го правеле тоа што го направиле. Учките на пример не биле репресирани од никој тука, секој можел да си најде подеднакво работа и да биде интегриран во општеството. Тука е најголемата разлика. А за тоа дали во израел имало терористи или во палестина, не ме интересира, нека има. Меѓутоа дворот наш е најголем приоритет и тој треба да си го гледаме и да влечеме историски паралели од него.
Pa zatoa be druze ima spomenik za gemidjiite, gi slavime kako heroi i pokraj nivniot teroristicki akt po site standardi. Stvarno ne znam so ne ti e jasno tuka.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
ОК, фер. Сме имале куп несогласувања. Но дали некогаш сум бил толку несигурен и кревок карактер за да спаднам на навредување и нарекување гомно, мочко, клошар, што уште не... Да, треба да се знае и тоа.
Постојат и други начини на омаловажување. Не викам дека намерно ги правиш ама во една комуникација не се важни намерите, туку впечатоците.

Не можам да читам нагоре што се десило, не е ни важно како почнало. Но едно ќе ти кажам, за да го изнервираш @Io Sono Interista мора да имало причина. Не е човек што избувнува. Не сакам да делам лекции чисто кажувам.

Не вреди темава, за да се караат до толку Македонци меѓусебе.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Дворот наш е контролиран од САД, кои се позади Израел и позади УЧК.
Воедно Израел ете не е репресиран од никој во Палестина, пардон во Израел, ама убиваат цивили повеќе од сите други моментални војни заедно, пута 10.

Утре на САД ако им одговара УЧК да прават ѕверства во Македонија, истата судбина ќе ја имаме како Палестинците. УЧК ќе добиваат се што треба од САД и ЕУ, а ние со никој не воспоставуваме макар пријателски односи.

Ете зошто не пројавуваме интерес за БРИКС?
Но ете ги Србите на самитот. Што и да се случи утре - кој ќе помине подобро, ние или Србија?

Член од
6 февруари 2022
Мислења
974
Поени од реакции
3.796
Не сериозни сте со спинувањата? Читам и не ми се верува какво недоразбирање има дали намерно или не.
Секој што се борел до крај храбро и загинал во борбата може да кажеме дека (храбро загинал) а тоа дали ни се допаѓа ликот дали се борел на правилната страна или јадел бебиња за доручек воопшто не е поврзано едното со другото.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Вартолу е бот од оние најлошите. За ташна, саат, наочари што се фаќаат. Типично шарено револуционерче.
Кога ќе пораснеш сакаш да станеш Ванлок, а дотогаш глумиш негова кучкетина :)...Ти личи да ти кажам...А ако сакаш да не се фаќам за такви работи, можам да ти дадам нешто друго да се фатиш... Можи ќе те бендиса....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Владе, никогаш во историјата наша Македонска, ама НИКОГАШ немало никој револуционер или деец што убивал или организирал убиство и свирепо измачување на недолжно население и цивили, колење од куќа во куќа, носење девојки полуголи на џипови како трофеи, итн. Значи во кодот наш никогаш немало такви ѕверства. Не знам јас како можеш да споредиш вакви крвопијци со луѓе кои идеалот им бил слобода, во никој контекст ниту од било каков агол нема шанси да споредам никој наш со овие убијците.

Овие не се борци за слобода..Додека страда Палестинскиот народ, Синвар уживал и купувал Версаче и Луи Витон, а овде се прикажува како херој..Кој борец за слобода и чесен војник би дозволил убивање и покољ каков што видовме на 7 Октомври лани? Ај не зафркавај...
Offf mori majko. Koj go slavi be kako heroj. Deset strani se objasnuva razlikata pomegju necij heroj i hrabra smrt. Nekogas toa se poklopuva, no nekogas ne, ne e toa nesto po difolt hrabro zaginal, mora da e heroj. Hrabro zaginal znaci deka hrabro zaginal, ne se predal, kukavicki izbegal itn itn itn. Kako heroj na nekoj narod moze da se slavi sekoj koj barem spored toj narod zaginal za dobroto na toj narod. Ete nie slavime teroristi po definicija kako heroi.
Sega pojasno ti e ?

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.166
Поени од реакции
12.961
Не ти е гајле. Фер.
Ама не кукавички, туку храбро умрел. Според било било кои критериуми.

Автоматски споено мислење:

Херојството на гемиџиите не го смалува фактот дека напаѓале цивилни објекти.
А тебе ова ти е врвот на можностите. Непознавање на елементарни работи и вреѓање на пописмените од тебе.

Ај сеа доста ме цитираш со малоумности, скини ми се скypца и гони се УПМ.
Само курови ти се у уста бебо...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Offf mori majko. Koj go slavi be kako heroj. Deset strani se objasnuva razlikata pomegju necij heroj i hrabra smrt. Nekogas toa se poklopuva, no nekogas ne, ne e toa nesto po difolt hrabro zaginal, mora da e heroj. Hrabro zaginal znaci deka hrabro zaginal, ne se predal, nkukavicki izbegal itn itn itn. Kako heroj na nekoj narod moze da se slavi sekoj koj barem spored toj narod zaginal za dobroto na toj narod. Ete nie slavime teroristi po definicija kako heroi.
Sega pojasno ti e ?
Значи пред да пишуваш, прочепкај малку настрана и прочитај ги беседите на Ванлок за херојската смрт на Синвар, каде се борел директно со Израелците за каузата во која верува бла бла...Како со три куршуми и летви фрлал, како херој. Сега пробувате да го релативизирате тоа што го трубеше тој изминативе денови, но не може да се релативизира тоа така. Значи тој напиша ХЕРОЈ, не напиша храбра смрт. Немојте со игра на зборови да пробувате да ги исчистите гомната што ги посра....

Kajgana Shop

На врв Bottom