Трета Израелско - Либанска војна.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Добрите се добри, лошите се тие што им се на пат на Евреите. :unsure:
Добрите се добри, лошите се лоши, ама најдобар е Синвар Јахија...Беше стопати ранет, еднаш убиен, и три пати смртно застрелан, и пак успеа со летва да фрли по тој злобен Израелски дрон кој на крајот му пресуди на неговиот војнички чесен и достоинствен живот борејќи се жена му да си купи уште некоја Луи Витон чанта или Гучи, Прада и Версаче....Опасен преопасен....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Добрите се добри, лошите се тие што им се на пат на Евреите. :unsure:
Ne za toa ali citkam tuka a i opsto po drugite vakvi temi ispomesavte religii, nacionalnosti, pravoverni i nevernici, izbeglici kurci palci. Popara napravivte.
Автоматски споено мислење:

Добрите се добри, лошите се лоши, ама најдобар е Синвар Јахија...Беше стопати ранет, еднаш убиен, и три пати смртно застрелан, и пак успеа со летва да фрли по тој злобен Израелски дрон кој на крајот му пресуди на неговиот војнички чесен и достоинствен живот борејќи се жена му да си купи уште некоја Луи Витон чанта или Гучи, Прада и Версаче....Опасен преопасен....
Mnogu e bitno od koj agol gledas na rabotite.
Ete Goce Delcev zagina vo herojska borba protiv mnogu pojak neprijatel ili bil terorist koj si dobil smrt kakva sto zasluzuva eden terorist. Opkolen i upukan ko kuce ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Ne za toa ali citkam tuka a i opsto po drugite vakvi temi ispomesavte religii, nacionalnosti, pravoverni i nevernici, izbeglici kurci palci. Popara napravivte.
Тоа нафо екипата го наметнува тој црно-бел филм. Евреите се добрите, сите други се лошо... На филмови/серии/вести така било.
Што очекуваш од другите, алтернатива на Холивуд?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Mnogu e bitno od koj agol gledas na rabotite.
Ete Goce Delcev zagina vo herojska borba protiv mnogu pojak neprijatel ili bil terorist koj si dobil smrt kakva sto zasluzuva eden terorist. Opkolen i upukan ko kuce ?
Владе, Гоце Делчев не беше мастермајнд и не истепа 1500 недолжни Турци на забава. Јас им ја почитувам борбата за слобода на сите народи, но ипак дивјачко убивање не поддржувам...Гоце Делчев не одеше со својата чета по куќи и не тепаше невино население, напротив. Те молам, споредбиве не ти се баш како што треба...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Многу работи се работа на перспектива. Но некој што одбил да се предаде и умрел во борба до смрт со непријателот окупатор...?
Каков сака нека е тој некој, ама ако храбро умрел наместо да се предаде на немилост на непријателите... Чинот на загинувањето како избор наместо предвање? Секоја чест.

А овие што продаваат муда за бубрези? Стај ги во таква ситуација па ќе видиме дали се се луѓе, или се од мoчка правени. Ама без тој тест, се е ветар и магла.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.656
Владе само да ти кажам дека овој над мене што ти објаснува што и како ги направи УЧК херои, така да ти види со каков човек си имаш работа и дали треба да му веруваш.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.787
Поени од реакции
21.327
Еве ја не сам Нафо екипица,не кркам никакфу пропаганду,исти курац и срање су и двете стране.

Ама ти Ванлок си пренапоран и предосадан члан на форум кој се праи алфа и омега на овија теме а си слеп како Стиви Вондер.

Ептен шириш негативну енергију и антипатичност.Да, киду Ад Хом зшто глеам ти си прф кд е некој протиф тфои "најрелевантни аргументи".
Експерт бија за геополитику,јака муда.
Дреме 24/7 на тфитер и форум и га дрви за едно исто.Чир е мал збор за тебе.
Оток,пролиф.Зоки Гојатлау кур да еде.

И да,предосадан си сс зборче "дап" и овј ебан емотикон. :unsure:
Мизерија од човек.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Владе, Гоце Делчев не беше мастермајнд и не истепа 1500 недолжни Турци на забава. Јас им ја почитувам борбата за слобода на сите народи, но ипак дивјачко убивање не поддржувам...Гоце Делчев не одеше со својата чета по куќи и не тепаше невино население, напротив. Те молам, споредбиве не ти се баш како што треба...
Kolku treba da istepa, ima nekoj limit ?
Imalo nedolzni Turci na ovie prostori togas ?
Ok ete ne Goce, ako ne odel toj , drugi komiti i vojvodi odele i tepale dolzno i nedolzno tursko naselenie. Tie kako zaginale, herojski vo nerapnopravna borba ili kako teroristi.
Ali ete nema veze , toa e samo statistika. Bitnoto vo cel muabet e sto nie go slavime kako heroj, za Turcite togas tij bil terorist. Od nasa gledna tocka herojski zaginal borejki se protiv mnogu pojak i pobroen neprijatel za sloboda na tatkovinata, za niv bil terorist koj im pravel zulumi i im go remetel rajatot.
Ti preci za Goce, ok ajde za Tito i Germancite ke trgame paraleli i ke napravime sporedba. Ili ajde za cicko George Washington da trgame paraleli. Tatko na nacijata za gragjanite na SAD, najobicen terorist za gragjanite na Obedinetoto Kralstvo i krunata. Znaci kako sto rekov zavisi od koj agol gledas na rabotite, no poentata na Vanlok bese sosem druga, a ne dali e terorist ili naroden heroj posto za edni e edno, za drugi e drugo tuku nacinot na koj zaginal, hrabro i vo borba a ne ko picka od dlaboka starost.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Sega so ispadna, koj se dobrite a koj losite vo ovaa vojna? I zosto ?
Onaka vo kratki crti, ne mora elaborati da ckrapate.
„Добри„ се Евреите (разбира се, кој мисли поинаку-греши!...), кои си ја обновиле државата од „сентиментални„ побуди, а Палестинците се „лоши„, оти го бараат она кое им е одземено и тековно се предмет на геноцид...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Владе само да ти кажам дека овој над мене што ти објаснува што и како ги направи УЧК херои, така да ти види со каков човек си имаш работа и дали треба да му веруваш.
Mi crtav na clenot dosega, da ne se povtorvam sega i so tebe za istoto.
Автоматски споено мислење:

Многу работи се работа на перспектива. Но некој што одбил да се предаде и умрел во борба до смрт со непријателот окупатор...?
Каков сака нека е тој некој, ама ако храбро умрел наместо да се предаде на немилост на непријателите... Чинот на загинувањето како избор наместо предвање? Секоја чест.

А овие што продаваат муда за бубрези? Стај ги во таква ситуација па ќе видиме дали се се луѓе, или се од мoчка правени. Ама без тој тест, се е ветар и магла.
I jas taka te sfativ, ali ete pravoslavni brakja, hristijani muslimani evrei, izbeglici teroristi, kurci palci i jbg toa e toa.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Kolku treba da istepa, ima nekoj limit ?
Imalo nedolzni Turci na ovie prostori togas ?
Ok ete ne Goce, ako ne odel toj , drugi komiti i vojvodi odele i tepale dolzno i nedolzno tursko naselenie. Tie kako zaginale, herojski vo nerapnopravna borba ili kako teroristi.
Ali ete nema veze , toa e samo statistika. Bitnoto vo cel muabet e sto nie go slavime kako heroj, za Turcite togas tij bil terorist. Od nasa gledna tocka herojski zaginal borejki se protiv mnogu pojak i pobroen neprijatel za sloboda na tatkovinata, za niv bil terorist koj im pravel zulumi i im go remetel rajatot.
Ti preci za Goce, ok ajde za Tito i Germancite ke trgame paraleli i ke napravime sporedba. Ili ajde za cicko George Washington da trgame paraleli. Tatko na nacijata za gragjanite na SAD, najobicen terorist za gragjanite na Obedinetoto Kralstvo i krunata. Znaci kako sto rekov zavisi od koj agol gledas na rabotite, no poentata na Vanlok bese sosem druga, a ne dali e terorist ili naroden heroj posto za edni e edno, za drugi e drugo tuku nacinot na koj zaginal, hrabro i vo borba a ne ko picka od dlaboka starost.
Ахх бреее. И јас со кој се објаснувам...Гоце Делчев го споредуваат со овие убијциве кои жени голи ги возеа по џипови како трофеи...Ц ц ц ц

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ok ete ne Goce, ako ne odel toj , drugi komiti i vojvodi odele i tepale dolzno i nedolzno tursko naselenie.
Имаш ли некаков податок да го поткрепиш ова тврдење? Јас никаде немам прочитано дека комитите напаѓале цивилно турско население. Крушевскиот манифест го имаме сите прочитано.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
„Добри„ се Евреите (разбира се, кој мисли поинаку-греши!...), кои си ја обновиле државата од „сентиментални„ побуди, а Палестинците се „лоши„, оти го бараат она кое им е одземено и тековно се предмет на геноцид...
Demek se poistovetuvaat so ednite ili drugite i taka vlecat paraleli okolu vojnata. Nasite protiv vasite.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751

Ама ти Ванлок си пренапоран и предосадан члан на форум.... Ептен шириш негативну енергију и антипатичност.
Дреме 24/7 на тфитер и форум и га дрви за едно исто.Чир е мал збор за тебе.
Оток,пролиф.Зоки Гојатлау кур да еде.

Мизерија од човек.
Парва, eби се и ти... Мислам кога сме веќе на пцуење.
Едно eбано мислење немаш на темиве ама идеш специјално за да ме потиш и да ми го отекуваш кypов?

Само не ми е јасно шо кој кyp сакаш и ти и другите? Да ви праам кеифот?
Тоа ми е работата? Треба као кеиф да ви праам?

Абе имате таму „игнор“ дугме“, стиснето го дугмете и скинете ми се веќе скypца. Еј! Кој кyp мислите дека е ова овде? Support група и cyclе jеrk за мaлoyмни геополитичари?? Идете бре во играчница подфорумот и таму очекувајте некој safe space, или како веќе ги викате тие терапии муабетите каде никој на никој не противречи, и сите сте КУМБАЈА.

Мислам еј! Аман!
Ќе дискутирате на тема или ќе кењатe као кoпилињa? Пошто ако сте за дискусија ајде. Ама ако сте за кењање, тогаш м'pш УПM и скинете ми се скypца. Јас овде сум сум за дискутирање со било кој. Ама не сум бре овде за пружање терапија на малоумни. Имате институции за тие ваши потреби. Кажете ако ви треба помош за да примат, ќе учиниме што можеме... До тогаш, eби се и мрш УПМ.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.210
Ахх бреее. И јас со кој се објаснувам...Гоце Делчев го споредуваат со овие убијциве кои жени голи ги возеа по џипови како трофеи...Ц ц ц ц
Ti davam samo moznost da probas i od drug agol da gledas na rabotite, ako sakas. Za nas e heroj, za nekoj drug bil najobicen terorist i toa e fakt, ti se dopagjalo toa ili ne. I ti rekov ako si premnogu osetliv na Goce, imas uste eden kup primeri za sporedba, duri i ti navediv nekolku.

Kajgana Shop

На врв Bottom