Трета Израелско - Либанска војна.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
Sega so ispadna, koj se dobrite a koj losite vo ovaa vojna? I zosto ?
Onaka vo kratki crti, ne mora elaborati da ckrapate.
duri i za tie sho mislevme deka se dobro i deka cico vane e na pravata strana, znaes sto imase izjaveno pred nekoj den... svaka im cast na uck sho umrele i se borele za prava e taka nesto u pravi crti. Znaci opravduvanje na uck teroristi koi masakriraa i palea zivi lugje vo masakrot kaj Vejce, Karpalak, Mavrovskite rabotnici, itn... Znaci se posra na se Makedonsko so samoto toa sto gi opravda uck kako umrele na herojski nacin a totalno go izignorira sto ona im go pravea na Makedoncite, kako neli.. izraelcite im go pravat na palestincite kaj sto ne izdrzuva ni edna sekunda a da ne postira nesto za toa. Eve po tvoe ti kazi koj e u pravo vaka

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Ако гледаме така и Пабло Ескобар храбро загинал. Ама тоа не го прави херој. Или можда го прави кај нарко дилерите :)
Бегајќи горе на кров, со куршум во глава отпозади?
Не знам како е тоа „храбро“ загинување.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
duri i za tie sho mislevme deka se dobro i deka cico vane e na pravata strana, znaes sto imase izjaveno pred nekoj den... svaka im cast na uck sho umrele i se borele za prava e taka nesto u pravi crti. Znaci opravduvanje na uck teroristi koi masakriraa i palea zivi lugje vo masakrot kaj Vejce, Karpalak, Mavrovskite rabotnici, itn... Znaci se posra na se Makedonsko so samoto toa sto gi opravda uck kako umrele na herojski nacin a totalno go izignorira sto ona im go pravea na Makedoncite, kako neli.. izraelcite im go pravat na palestincite kaj sto ne izdrzuva ni edna sekunda a da ne postira nesto za toa. Eve po tvoe ti kazi koj e u pravo vaka
Ajde sega jovo na novo i so tebe za istoto.
Oti be mesate babi i zabi ?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
duri i za tie sho mislevme deka se dobro i deka cico vane e na pravata strana, znaes sto imase izjaveno pred nekoj den... svaka im cast na uck sho umrele i se borele za prava e taka nesto u pravi crti. Znaci opravduvanje na uck teroristi koi masakriraa i palea zivi lugje vo masakrot kaj Vejce, Karpalak, Mavrovskite rabotnici, itn... Znaci se posra na se Makedonsko so samoto toa sto gi opravda uck kako umrele na herojski nacin a totalno go izignorira sto ona im go pravea na Makedoncite
Не кењај бе. Ајде цитирај ме каде сум кажал такви срања... А јас ќе ти се извинам што еве сега ќе те наречам дислексичен глупак.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Jamajka hrabro i heroj ne e edno te isto.
Не е.
Автоматски споено мислење:

Бегајќи горе на кров, со куршум во глава отпозади?
Не знам како е тоа „храбро“ загинување.
Не се предал пукал до последно, нели тоа беше споредбата... Се предале Садам и Гадафи, а овој хамасов пукал до последно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Не се предал пукал до последно, нели тоа беше споредбата... Се предале Садам и Гадафи, а овој хамасов пукал до последно.
Ескобар се криел ко пацов во дупка барем година ипол, ако не и повеќе, а кога го нашле бегал и умрел бегајќи. На кров... Ај сега спореди го тоа со смртта на Синвар, буквално имаш видео со неговите последни моменти. Погледај и кажи ми пак дека Синвар умира бегајќи како Пабло Ескобар.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.382
Поени од реакции
5.016
Уште малку и ние ќе испаднеме лошите. :pos:
Дното сепак не било достигнато.
Јас пак се чудам зошто Ване бара друг кур, овој од УЧК не му стигнува.
Од главосечачи со чесна смрт, преку УЧК-херои, стигнуваме до тоа дека Македонците биле терористи.
Одлично, продолжуваме да видиме каде е дното...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Јас пак се чудам зошто Ване бара друг куp, овој од УЧК не му стигнува.
Јас па се чудам како воопшто успеваш да зборуваш со амерички кyp во ропската уста. Moра да си некој eбaн вентрикулист eбaте.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ескобар се криел ко пацов во дупка барем година ипол, ако не и повеќе, а кога го нашле бегал и умрел бегајќи. На кров... Ај сега спореди го тоа со смртта на Синвар, буквално имаш видео со неговите последни моменти. Погледај и кажи ми пак дека Синвар умира бегајќи како Пабло Ескобар.
Па и учкава се криел под земја 30 метри, сега кога излегол загинал. Таму му бил станот цел живот. И најверојатно излегол дека го нашле, немал избор баш. Сигурно не се осеќал одеднаш Рамбо.

Но нема врска ете во право си, Пабло се криел ко пацов и не бил храбар.. Синвар херој ли ти е?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Па ти велам дека појма немаш, не разликуваш кyp од колено. Израел веќе десетици пати зборуват дека во банки, во болници, имало „непријател“. И потоа ги уриваат тие банки, болници, и било кој цивилен објект што иде на ред.

Ама Израел е држава позади која стои САД, и еврејската олигархија. Позади нашите гемиџии не стоел никој, и ако нападнале банка - ја нападнале од што не можеле да нападнат воена цел. Израел? Они напаѓаат цивилни цели заради чист тероризам. Да, и банки. Истражи eбaте, како падобранец си на темава. Изгубен Германец. Се кypчиш како да си ја открил Америка, а појма немаш од ниеден детал во дискусијава.
Единствен кој се курчи на темава си ти.

Еве ја дискусијата со тебе на кратко:

И: Гемиџиите напаѓале воени објекти, (запирка), пруги, (запирка) и банки.
В: Израел ти рече дека банки се воени објекти?
И: WTF? не пишува дека банки се воени објекти, туку дека нападнале воени објекти, (запирка), пруги, (запирка) и банки. Кој Израел које пи*ке материне? Што ти е?
В: Ете гледаш, кур, колено, падобранец, германец, немаш појма, Израел напаѓа банки, па САД, Воени Олигархии, земи истражи.
И: В, земи апчињата, смири се, не ти е добро. Биди концизен, за да можеме да разговараме.

Дно допре деновиве, дно. Мака ми е да ти ги гледам маките, тоа и @парва ти пиша и сигурен сум дека не е за да не навреди човекот, туку затоа што гледаме дека се губиш се повеќе и повеќе, не напнуваш сите кои не сме од твоја страна како не знаеме, како треба да гледаме фудбал или филмови, да не ти се мешаме тебе овде во илузиите што ги постираш. Напорен си, може ли да пишуваш нормално без да вметнуваш тоа кој колку не знае или колку е глуп? Штом продолжуваш така, ќе ја продолжиме, еве ќе најдам екстра време за тебе да те потсетам дека:

1. Ти си самопрогласен експерт за геополитика.
2. Имаш светоглед и убедувања. Немаш факти.
3. Не си поначитан од повеќето други на темава, тоа е очигледен факт.
4. Голташ пропаганда, само од друг извор. И ја постираш истата ден и ноќ.
5. Теоретичар на заговори си, го негираш Холокаустот на пример, Евреите го контролираат светот итн.

Не ми се верува дека си го губам времето со тебе, ама еве ќе направам повеќе време, зошто ем си шут ем бодеш. Ти ќе ме праќаш мене да гледам филмови и фудбал, алудирајќи дека имам интелегензија за „небитни работи“, додека ти овде „царуваш“ на сериозни теми, нели?

Мочко еден.

Ти каде што одиш јас одамна се имам вратено. Јас каде што сум, ти никогаш нема да стигнеш. Јас сум успешен човек благодарение на знаење, читање, и работа, имам искуство од мал милион работи да те закопам во истото. На форум сум да разменам мислења, да се заебавам со луѓе што имаат смисла за хумор, и да пишувам за тоа што ми се пишува и за тоа што имам знаење и разбирање. И ги почитувам другите, ретко сум навредил некој.

Ама тебе, после сите овие навреди кои мислиш дека се суптилни и дека ќе ти поминат, да. Клошар еден. Ете, ќе се симнам на твое ниво. Не можам да се симнам до подрумот од кој што пишуваш ден и доќ додека те рани некој, ама за гомнари, гомнарска цевка. Тука ќе сум од сега па натаму, па ќе се читаме пак.

Смрдле едно.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Па и учкава се криел под земја 30 метри, сега кога излегол загинал. Таму му бил станот цел живот.
Израелците сами објавија куп оружје со него. А ти од кај знаеш каде бил пред да загине во борба? Сигурно не си бил со него „цел живот“.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Израелците сами објавија куп оружје со него. А ти од кај знаеш каде бил пред да загине во борба? Сигурно не си бил со него „цел живот“.
Не е важно ти кажав, не ме ни интересира. Во право си. Загинал еден од тајфата главочечачи на христијани. Дали храбро или кукавички не ми е гајле.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Не е важно ти кажав, не ме ни интересира. Во право си. Загинал еден од тајфата главочечачи на христијани. Дали храбро или кукавички не ми е гајле.
Не ти е гајле. Фер.
Ама не кукавички, туку храбро умрел. Според било било кои критериуми.

Автоматски споено мислење:

Мочко еден.

Смрдле едно.

Клошар еден.
Херојството на гемиџиите не го смалува фактот дека напаѓале цивилни објекти.
А тебе ова ти е врвот на можностите. Непознавање на елементарни работи и вреѓање на пописмените од тебе.

Ај сеа доста ме цитираш со малоумности, скини ми се скypца и гони се УПМ.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.654
Ама затоа ти знаеш кај бил. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom