Трета Израелско - Либанска војна.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
^^ Која пропаганда бе Кикац, кога беа активирани дење кога власниците на пејџерите се надвор, на пазар, во продавница, во гужва? Здравство на Либан не користи пејџери? Ти знаеш поинаку? Провери факти па после замарај.
Автоматски споено мислење:

Прашај ги Хамас, тие се познати по тоа што регрутираат деца во нивни состав.
Абе цел Либан е Хезболах, како што цела Газа е Хамас... Како портпарол на Израел да си мме. :unsure:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
“Such attacks could constitute war crimes of murder, attacking civilians, and launching indiscriminate attacks, in addition to violating the right to life,” the experts said.

Humanitarian law additionally prohibits the use of booby-traps disguised as apparently harmless portable objects where specifically designed and constructed with explosives – and this could include a modified civilian pager, the experts said. A booby-trap is a device designed to kill or injure, that functions unexpectedly when a person performs an apparently safe act, such as answering a pager.

It is also a war crime to commit violence intended to spread terror among civilians, including to intimidate or deter them from supporting an adversary,” the experts warned. “A climate of fear now pervades everyday life in Lebanon,” they said.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.478
Поени од реакции
4.308
Двете страни штанцаат воени злосторства како да излегува од стил...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
ај и јас моите 2 центи, што се однесува до Израел т.е евреиве воопшто не ми се симпатични и не ги сакам, али кога се работи за Либан, све песок нека се прави, криминогено племе , корумпирано до коска не му треба на никого.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Две прашања:
Дали Израел има право да се брани од нападите на Хезболах? и
Дали Либан ке беше нападнат од Израел доколку од негова територија немаше дејства на Хезболах против Израел?
1. Секоја суверена држава има право да се брани ако е нападната и ако може
2. Ако Либан им дозволеше да му земат уште некој километар територија без никаква реакција да.

ај и јас моите 2 центи, што се однесува до Израел т.е евреиве воопшто не ми се симпатични и не ги сакам, али кога се работи за Либан, све песок нека се прави, криминогено племе , корумпирано до коска не му треба на никого.
Quote of the day : Дали вашата маленкост знае дека пред да дојдат израелците во палестина во светата држава муслиманите не носеа бурки и жените слободно им шетаа по улици и никој не сакаше ни да помисли на затварање(носење бурки етц да не навлегувам). Дали знаете дека израел уназад 50 години им има влезено во територија која што на денешните мапи од гоогле се кажува дека е на израел(ова за либан зборам , сирија ќе ја скокнам) .

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
Quote of the day : Дали вашата маленкост знае дека пред да дојдат израелците во палестина во светата држава муслиманите не носеа бурки и жените слободно им шетаа по улици и никој не сакаше ни да помисли на затварање(носење бурки етц да не навлегувам). Дали знаете дека израел уназад 50 години им има влезено во територија која што на денешните мапи од гоогле се кажува дека е на израел(ова за либан зборам , сирија ќе ја скокнам) .
знам све и ич кур не ме боли, слободно нека се требат и едните и другите.

Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Ама биди реален дека те фати малце у тесно членот Лазар, убаво те праша, зошто Русија ја нападна Украина кога истиве не испукаа ни куршум према Русија, а од друга страна ги осудуваш Израел за нападите на Газа и Либан, а знаеш што направија Хамас пред една година. Мислам, мене ми е јасно зошто Русија ја нападна Украина, ама не може кога тебе ти одговара да важи една теза, а кога не ти одговара да важи друга теза.
Со твојот став најпаметна држава таму доле на мапата е Сирија , им почнаа света војна со Исис , едина(ако не се лажам) држава таму доле што ги поштуе коптите , уназад 15 години израел редовно им фрла бомби , исто така светиот израел фрли бомба на амбасада(на филмовите амбасада е локација која што е државно земјиште на одредена држава) и ови Сиријците ни со прст не мрднаа ниту еднаш не спомнаа одмазда врз израел дури и русите отидоа кај нив за да им помогнат да го спасат тоа што остана од држава.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Со твојот став најпаметна држава таму доле на мапата е Сирија , им почнаа света војна со Исис , едина(ако не се лажам) држава таму доле што ги поштуе коптите , уназад 15 години израел редовно им фрла бомби , исто така светиот израел фрли бомба на амбасада(на филмовите амбасада е локација која што е државно земјиште на одредена држава) и ови Сиријците ни со прст не мрднаа ниту еднаш не спомнаа одмазда врз израел дури и русите отидоа кај нив за да им помогнат да го спасат тоа што остана од држава.
Сирија и ден денес нема контрола и владение на огромни делови од нејзината територија. На тие територии се наоѓаат и дејствуваат сите можни срања на овој свет меѓу кои и Хезболах. Тие, Хезболах и останатите касапи, од Сириска територија вршат напади на Израел што повлекува разни акции од Израелска страна за елиминација на лајната. Елиминација на колачите е апсолутно и во прилог на Сирија и затоа од нивна страна, освен вербално, нема никаква реакција.

1. Секоја суверена држава има право да се брани ако е нападната и ако може
2. Ако Либан им дозволеше да му земат уште некој километар територија без никаква реакција да.

А знаеш ли дека во Иран, пред да им дојде никој, жените не само што не носеле бурки ами биле модерни и разголени барабар со нашите. Разгледај слики од Иран во 70ите. Види постари слики и од Авганистан.... Види ја Босна пред да им дојде никој, види ги нашиве по Чаир пред да им дојде никој....
Израел не бара и не освојува никакви територии во Либан. Доколку Хезболах не се на територија на Либан сигурно Израел нема да врши никакви напади. Зошто Израел прават акции во Либан и Сирија а не прават акции на пример во Јордан? Нема напади од територија на Јордан.

Последно уредено:

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
835
Поени од реакции
1.216
Кога знаеш дека ќе бидеш нападнат, не чекај, нападни ти прв. А во ситуацијава, веќе некое време Hezbollah како една од Iran proxywar machines го напаѓаат Израел од Лебанон, а за Палестинциве, око не ми трепнува.

Од секоја земја се избркани и тие, во Јордан и Египет пробаа претседателот и монархијата да ја отфрлат кога ги примија, и од таму ги избркаа. Во која земја и да заминат во истокот, ќе бидат избркани, кој сака повеќе да знае за ова може да прочита.

Лебанон порано беше мнозинство христијанска земја и беше со назив "Париз на истокот" како една од најразвиените земји во Истокот, ама муслиманите се натрупаа како паразити и мајче ебаа на земјата, уште еден доказ дека муслиманите од истокот се што ќе допрат се во пекол претвораат, и после ќе ти речат "Islam is a religion if peace", молим те земи си го тој мир и однеси си го Арабија на истокот таму кај камилите и имајте мир таму.

Ги поддржувам Израел, иако во Лебанон сеуште има Христијани, како прво не требало тие таму да остават терористичка организација од Иран да функционира од нивната држава, требало да побараат помош, а не да ги перат гревовите на Иран.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Мала поправка: градот Бејрут беше нарекуван „Париз...„, затоа што пред граѓанската војна беше модерно уреден, според за тоа време, модернистички манири на планирање и градење нови градови.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.429
Поени од реакции
17.757
Кога знаеш дека ќе бидеш нападнат, не чекај, нападни ти прв. А во ситуацијава, веќе некое време Hezbollah како една од Iran proxywar machines го напаѓаат Израел од Лебанон, а за Палестинциве, око не ми трепнува.

Од секоја земја се избркани и тие, во Јордан и Египет пробаа претседателот и монархијата да ја отфрлат кога ги примија, и од таму ги избркаа. Во која земја и да заминат во истокот, ќе бидат избркани, кој сака повеќе да знае за ова може да прочита.

Лебанон порано беше мнозинство христијанска земја и беше со назив "Париз на истокот" како една од најразвиените земји во Истокот, ама муслиманите се натрупаа како паразити и мајче ебаа на земјата, уште еден доказ дека муслиманите од истокот се што ќе допрат се во пекол претвораат, и после ќе ти речат "Islam is a religion if peace", молим те земи си го тој мир и однеси си го Арабија на истокот таму кај камилите и имајте мир таму.

Ги поддржувам Израел, иако во Лебанон сеуште има Христијани, како прво не требало тие таму да остават терористичка организација од Иран да функционира од нивната држава, требало да побараат помош, а не да ги перат гревовите на Иран.
Hristijanite od Liban se iscisteni od Muslimanite so golema pomos od Zapadot, pred se nivnite mediumski ispostavi. Isto kako kaj nas, se doselija izbeglici, ti im pomagas, posle toa pocnuvaat da placat za prava i kako se ugneteni, a podocna te cistat od vekovniot dom. Taka funkcioniraat muslimanite, odnosno nivnata agenda. Vo Liban vo toa vreme, Muslimanite se pretstaveni kako levicari, a Hristijanite kako desnica, iako realno ne bile desnica, i taka den po den se etnicki skoro iscisteni od sopstvenite domovi. Trebalo nie od Liban da ucime, a ne sea nekoj Azijat da se pretstavuva kako avtohton na nasa zemja. Sea sekoja zelka ke te prai fasist ako sakas da se odbranis od nivnata naezda. Tipicno muslimanski, perfidno i opasno.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
Hristijanite od Liban se iscisteni od Muslimanite so golema pomos od Zapadot, pred se nivnite mediumski ispostavi.
Ова е важниот дел.
Претходно, државите од С. Африка и истокот, биле модерни држави, односно населението живеело во друг систем, се додека одредена тајфа не решила све тоа да го смени.
Истата таа тајфа уништила милиони христијани, а со децении работи и на уништување на западните држави.
Истите тие, преку јаничарите наши (Доста, Љубче, Бране, Грујо итн) и нас ни го начукуваат со децении, ама за народот тоа е теорија на заговор. Иако сега, повеќе од јасно е, дека е чист заговор, не теорија, ама јбг, ќе биде христијани вс муслимани, а третите ќе си искористат по не знам кој пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom