Очигледно не читаш што пишувам...Две прашања:
Дали Израел има право да се брани од нападите на Хезболах? и
Дали Либан ке беше нападнат од Израел доколку од негова територија немаше дејства на Хезболах против Израел?
Ја сум анти - Израел. Па макар и со шиповиве да се тепаат.Јас сум за Израел
@Ska Maniac ти за кој си?
Ќе си запишам во тефтерот дека си против светата израелска земја кога ќе дојде ред за наплатаЈа сум анти - Израел. Па макар и со шиповиве да се тепаат.
А од каде да се брани кога пукаат од Либан? За Русија си има друга тема.Ама не разбираш... Израел има право да се брани (во друга држава). Русија нема право да се брани!
Што е толку тешко за разбирање??
Не реков дека немаат намера, туку дека акцијата е грешна. Не само за Либан, туку и за Израел и за нивната геополитика.Патем кажано, во што се состои таа „грешка„?...
Не толку различни ситуации, ама сосема други јавни реакции... Тоа е поентата.За Русија си има друга тема.
Немаат никакви допирни точки. Израел е перманентно под напади од територијата на Либан, таму Хезболах е држава во држава. Од Украина спрема Русија не беше испукана ниту дијабола од воздушна пушка.Не толку различни ситуации, ама сосема други јавни реакции... Тоа е поентата.
Не е офтопик, споредба е.
Автоматски споено мислење:
Курск и децата од Доњетск не се согласуваат со тебе.Немаат никакви допирни точки. Израел е перманентно под напади од територијата на Либан, таму Хезболах е држава во држава. Од Украина спрема Русија не беше испукана ниту дијабола од воздушна пушка.
Не те разбирам. Курск е пред некоја недела, откако војната трае години. Доњецк е територија на Украина. Никој пред војната на Русија не испукал ниту куршум.Курск и децата од Доњетск не се согласуваат со тебе.
Автоматски споено мислење:
Ај да разбереш.Не те разбирам. Курск е пред некоја недела, откако војната трае години. Доњецк е територија на Украина. Никој пред војната на Русија не испукал ниту куршум.
А си се запрашал која е причината за инвазијата врз Либан во 82ра?
А си се запрашал која е причината за инвазијата врз Либан во 82ра?