Трета Израелско - Либанска војна.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.400
Поени од реакции
4.263
Грета откако застана зад Палестина ја избришаа од животот глобалистите на светски економски форум.
А кој кур фактор е оваа? Таа е синоним за глуперда и предмет на потсмев на целиот свет. Ако дојдоа Палестинците на дереџе Грета да ги брани, тешко ним... ете погоре има таква поддршка и од Скопје...

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419
Поентата треба да биде, ако се иде наназад, сите ќе се најдат душмани. Треба да се научат да живеат заедно, за да имаат мир.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.186
Русија исто има корист од целава ситуација, од тогаш па наваму драстично е намалена западната помош што иде во Украина.
Само за една година помош од 7 октомври 23та до 24та :

" Израел е најголемиот примател на американска воена помош во историјата, добивајќи 251,2 милијарди долари во долари приспособени според инфлацијата од 1959 година и треба да добива годишен износ од 3,8 милијарди долари до 2028 година, како што е договорено од администрацијата на Обама. "
Иначе за инфо Обама напушти пред 7 години , 2017 год.

Ете зашто Украина зимава ќе војува со лакови и стрели ама на почетокот битно се смееа северџаните и татарите дека Русија војувала со пушки од царска Русија.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419
Само за една година помош од 7 октомври 23та до 24та :

" Израел е најголемиот примател на американска воена помош во историјата, добивајќи 251,2 милијарди долари во долари приспособени според инфлацијата од 1959 година и треба да добива годишен износ од 3,8 милијарди долари до 2028 година, како што е договорено од администрацијата на Обама. "
Иначе за инфо Обама напушти пред 7 години , 2017 год.

Ете зашто Украина зимава ќе војува со лакови и стрели ама на почетокот битно се смееа северџаните и татарите дека Русија војувала со пушки од царска Русија.
Можам да замислам како им е на Украинците, насамарени, оставени на милост и немилост. Исто како што им било и на Чеченците, кога истите тие ги оставиле на милост и немилост, судејќи според борбеноста што ја покажуваат. Што мислиш, кој ја доби сега Украина како непријател?

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.186
Можам да замислам како им е на Украинците, насамарени, оставени на милост и немилост. Исто како што им било и на Чеченците, кога истите тие ги оставиле на милост и немилост, судејќи според борбеноста што ја покажуваат. Што мислиш, кој ја доби сега Украина како непријател?
Не бе ќе им помогнат сега, кај и да е. Само Израел да постави источна граница на Еуфрат и одма Укриана ќе добие ф-35ки.
Ваљда тие се гејмченџерот што го чекаат.

Па ваљда Израел ја доби. Тие се сега омиленото дете на САД.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419
Не бе ќе им помогнат сега, кај и да е. Само Израел да постави источна граница на Еуфрат и одма Укриана ќе добие ф-35ки.
Ваљда тие се гејмченџерот што го чекаат.

Па ваљда Израел ја доби. Тие се сега омиленото дете на САД.
Ќе го каменуваат Украинците јавно Зеленски како што ми изгледа. Online.

Член од
3 јануари 2020
Мислења
131
Поени од реакции
313
Izrael denes gi gagjashe so Merkava tenk i United Nations Interim Force in Lebanon (dvajca vojnici povredeni), i ja probija barikadata na plavite kapi, pa go zazedoja prvoto pogranicno selo Naqura vo juzen Liban... Veke se vnatre, prv pat posle 2006 godina :)

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
348
Izrael denes gi gagjashe so Merkava tenk i United Nations Interim Force in Lebanon (dvajca vojnici povredeni), i ja probija barikadata na plavite kapi, pa go zazedoja prvoto pogranicno selo Naqura vo juzen Liban... Veke se vnatre, prv pat posle 2006 godina :)
Ете колкав фактор е УНИФИЛ ќе ги убијат и никој нема да одговара. Израел ратува против хезболах или УНИФИЛ?

Член од
22 декември 2018
Мислења
500
Поени од реакции
696
А од каде таа територија е на Палестинците?
И јас тоа се прашувам, ако може некој подетално да објасни ама со факти не глупости да кажува и да се расправа.. Дали Евреите имаат право на таа територија, Христијаните или Муслиманите или Сите заедно да живеат?

Член од
3 јануари 2020
Мислења
131
Поени од реакции
313
Al-jazeera pishuva deka denes povtorno e otvoren ogan kon mirovnicite, znae li nekoj dali ima vistina makedonski vojnici tamu, i kolku se na broj?

Attachments

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
348
Al-jazeera pishuva deka denes povtorno e otvoren ogan kon mirovnicite, znae li nekoj dali ima vistina makedonski vojnici tamu, i kolku se na broj?
Немаме таму. УН мировници мислам дека немаме воопшто, сите наши се во склоп на НАТО силите на Косово и во Босна.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.873
Поени од реакции
36.916
Америве ги убедувале Израелците да не маваат по нуклеарните и нафтените постројки на Иран.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.944
Поени од реакции
42.664
Америве ги убедувале Израелците да не маваат по нуклеарните и нафтените постројки на Иран.
како ги убедувале кога они не се главните. Они следат израел што прави.

Kajgana Shop

На врв Bottom