- Член од
- 6 јануари 2018
- Мислења
- 135
- Поени од реакции
- 193
Со исто презиме од родител на сметка може.Не верувам...останува со лична карта да пробам да им спојам во една слика предна и задна страна од л.карта![]()
Со исто презиме од родител на сметка може.Не верувам...останува со лична карта да пробам да им спојам во една слика предна и задна страна од л.карта![]()
Баш ќе пробам ќе видам што ќе испаднеСо исто презиме од родител на сметка може.
Со пасош за едното, лична карта за другото.Баш ќе пробам ќе видам што ќе испадне![]()
Нели има фиксен дел кој што е 300 или 600 денари, и плус 0.3% на сумата?Која банка има најниска провиизја кај нас за плаќања во странство (депозид на ИБКР)? НЛБ провизијата беше 1200 по трансакција, сега е 1500денари.
KmbКоја банка има најниска провиизја кај нас за плаќања во странство (депозид на ИБКР)? НЛБ провизијата беше 1200 по трансакција, сега е 1500денари.
Јас досега секој месец уплаќам различна сума, некогаш 400, некогаш 500, некогаш 1000 УСД, и секогаш провизијата била 1200. Денес на сума од 500 УСД ми наплати 1500 и ми кажа дека од 1ви ја зголемиле провизијата.Нели има фиксен дел кој што е 300 или 600 денари, и плус 0.3% на сумата?
Или има промени?
Колку е во КМБ?
Минатиот месец на 1000еу ми земаа околу 1400ден. На телефон тогаш ми кажаа дека процентуалниот дел од провизијата е повисок мислам 0.5% ако отидеш на шалтер, а преку апликацијата 0.3%Јас досега секој месец уплаќам различна сума, некогаш 400, некогаш 500, некогаш 1000 УСД, и секогаш провизијата била 1200. Денес на сума од 500 УСД ми наплати 1500 и ми кажа дека од 1ви ја зголемиле провизијата.
Колку е во КМБ?
НЛБ е поскапо преку апликација.Преку апликација пробав на НЛБ исто ми даде 1500 ден, па мислев дека е поскапо преку апликација, што нема логика. На шалтер ми кажаа дека е поскапено. Огно да ги изгори
Во кмб?250 denari e troskot za SWIFT + 0.15% od sumata (minimum 100 denari) + provizija za stranska banka (OUR) 800 denari (do 1000eu)
Moze da se deponira sredstva na IBKR preku revolut/wise?Лошо, ни го јадат ќарот
Се надевам со новиве промени од НБРМ ќе има нови сервиси како револут/wise што ќе може да ги користиме без заобиколување и ќе избегнеме големи провизии од банкиве
Sent from my iPhone using Tapatalk