Тргување со валути-FOREX

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ne se sekiraj, :) mene ne mi treba izvestaj, Ne sum zainteresiran za vasite uslugi od ednostavna pricina sto trguvam samiot od 6/7g ...

znaci analiza se pravi so Frankfurt open, i se drzi cel den.. bez razlika na shumovi [noice] od drugi finansiski izvestai lii vesti koi gi ima vo tekot na cel den, kako i "rekla kazala " [rumors] prisutni na pazarite na pari osobeno vo poslednite 6 meseci; specijalno otkoga na site im stana jasno deka problemot so EU ne e smao Grcija, tuku deka e pogolema sistemska greska koja trazi navremeno i efikasno resavanje
. OK.. , ako vi e sistemot toj.. Nema problem...

So SREKKA..

Jas bi im preporacal na bilo koj klient ne samo za vas tuku za site, da otvorat oci, i da se uvarat licno, ponudi [ne samo vasata] ke "frcat" od site strani, site ke nudat med i mleko.. I ako navistina ponuduvacot na uslugi ne e vo sostojba da obezbedi auditiran [potvrden] izvestaj za efikasnosta [profitabilnosta] na barem posledni 6 meseci, za mene toa e uste eden nov FRAUD ili prevara..
Da se slozuvam vo potpolnost, toa e sistem vo koj sekoj mora da ima uvid pred da prifati ponuda i potpise dogovor, samo sto ne im treba 6 meseci tuku (barem kaj nas bil slucaj) okolu nedela do dve, gledaat kako funkcionira, kakva e zarabotkata i sl. pa se odlucuvaat za prifakanje na dogovorot. Isto taka osem oni nikoj nema pravo da podigne profit od smetka, tuku samo oni. A za spekulacii hahaha toa e posebna prikazna sto pravat vo posledno vreme, se ide kako treba i ke izleze nekoj lik od S&P500 samo ke zine i marketot odi vo toj pravec, oni vo posledno vreme stanaa glavni spekulanti na pazarov. Ima i dosta politika i se mora da se sledi, inaku moze da vlezes vo pozicija, neznaes deka denta izleguva vazen fundament pa da si ja ocistis smetkata za 5 min, zosto izlegol nekoj report so poslab rezultat od ocekuvanoto ili pojak seedno. Zatoa e zavno da se sledi i tehnicka no i fundamentalna analiza. Golem br na luge vikaat jas sum tehnicar, ne sledam fundamenti. No znaete koga pocnuvaat da sledat, koga ke izgubat ogroman iznos odednas na neocekuvan rast ili pad, e duri togas zemaat da citaat i da baraat pricina zosto nesto "cudno" se slucilo na pazarot. Pozz i ako treba nesto tuka sum.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
na 6 meseci mislev na vasite izvestai kade ke pokazete deka ste profitabilni poslednite 6meseci za da dokazete deka ste dostojni da go ispolnite toa sto go vetuvate, - ne e moe pravilo, toa e pravilo vo investiciskite krugovi, 6meseci account izvestaj e MIN, godina dena e obicno kolku barrat..

Jas sum tehnicar, no pratam i fundamenalno vesti isto taka, mozes da go vidis mojot profil na Forexfactory vo sekoe vreme, kako i moite analizi, postiram koga imam vreme..

trguvam so xau i xag Spot

Pozz..

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
na 6 meseci mislev na vasite izvestai kade ke pokazete deka ste profitabilni poslednite 6meseci za da dokazete deka ste dostojni da go ispolnite toa sto go vetuvate, - ne e moe pravilo, toa e pravilo vo investiciskite krugovi, 6meseci account izvestaj e MIN, godina dena e obicno kolku barrat..

Jas sum tehnicar, no pratam i fundamenalno vesti isto taka, mozes da go vidis mojot profil na Forexfactory vo sekoe vreme, kako i moite analizi, postiram koga imam vreme..

trguvam so xau i xag Spot

Pozz..
Toa da, imame izvestai koj se davaat na uvid na potencijalni investitori, na kraj na sekoj mesec detalen report sto se trguvalo, kolku, na sto ima najgolem profit, na sto ima zaguba i sl. Znaci detalno za sekoj valuten par i CFD kolku e trguvam so kolku pari, i P/L za se. Isto i jas nemam mnogu vreme od sabajle trguvam sve paga, fativ ubav pad na AUD i EUR uste od petokot imav pozicii sabajlevo gi pozatvarav, sea otvoriv nova na evro i za denes sum gotova, zosto ne sakam da rizikuvam vise, imam dovolen procent za denes, se ponataka moze da e dosta rizicno. Jas taka rabotam, ako postignam cel na dneven nivo, ne idam ponataka, da ne smalam %.
Zosto bi rizikuvala ako sum postignala toa sto mi bilo zacrtano (y)

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Мене ми е тргувањето како хоби. Имам друга работа. Така да не можам а и несакам да тргувам секој ден. Повеќе следам фундаменти бидејќи тие се побитни за подолгорочно тргување. Следам и технички но, помалку.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
super..

DX izgleda vo bear flag formacija posle dneven Double top..

occekuvam reversal na USD parovite. verojatno za vreme na NY sessijata.. mene mi e vazno dnevnen close na GOLD da ne otide pod 1700 denes.. za da ostanam vo LONG pozicija, ako ne, ke soberam profit i ke cekam podolni nivoa.. nema mnogu volume [kupuvaci] mnogu od golemive se veke po odmori..

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Ako ne se bavis da ti e ova primarna dejnost, taka e i najpametno, si trguvas samo koga ke se pruzi odlicna sansa i gotovo. I jas nekogas mi se slucuva poradi nekoj drugi obvrski da ne trguvam denta, nesakam da pustam pozicija, pa kolku god bila zastitena so stop loss da ne sledam i da uzivam zosto sekogas postoj moznost nesto da se sluci...

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас во моменов во главно сум во кеш долари на сметка имам нешто шоротови на S&P, DAX и Нафта. и малку лонг на злато. Чекам да паднат металите за да купам. Се надевам дека рецесијата ќе се прошири надвор од ЕУ.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
pazi na DX, ako ide na triple TOP [daily] togas USD parovite ke pojavat novi LOW leveli.vklucuvajki gi i indexite.

DOW30 ima breakout iznad, i posle nekolu dena od setanje gore dolu, veke imas nekolku dnevni close iznad SMA200; od druga strana mi zgleda na BULL flag formacija.. bidi pretpazliv, moze mnogu lesno eksplodiraat so novi HIGH nivoa .

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
super..

DX izgleda vo bear flag formacija posle dneven Double top..

occekuvam reversal na USD parovite. verojatno za vreme na NY sessijata.. mene mi e vazno dnevnen close na GOLD da ne otide pod 1700 denes.. za da ostanam vo LONG pozicija, ako ne, ke soberam profit i ke cekam podolni nivoa.. nema mnogu volume [kupuvaci] mnogu od golemive se veke po odmori..
Gold safe haven my ass u 2008 ne bese safe haven ni sega nema da bide. Koga kje zaigra deflacija na scena samo $ e spasot. Ne bi shortal zlato i srebro nemam hraborst za toa, ama srekjen sum deka se otarasiv od najgolem del od nego.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Ve molam za sovet, trguvam so demo na oanda veke nekoe vreme uspesno sakam da probam so realni 1000USD . Kako da gi uplatam i kako da go povlecam eventualniot profit. Dali moze da mi stigne na uplata na kreditna karticka vo banka?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ve molam za sovet, trguvam so demo na oanda veke nekoe vreme uspesno sakam da probam so realni 1000USD . Kako da gi uplatam i kako da go povlecam eventualniot profit. Dali moze da mi stigne na uplata na kreditna karticka vo banka?
Има многу можности за уплаќања и вадење на парите се зависи од сајтот што нуди. Но обично сите работат со ИБАН, кредитни картички, пејпал, манибукерс итн. Прочитај на сајотот кој го користиш.

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Najlesen nacin e preku karticka, moze debitna, edinstveno sto ima ogranicuvanje kolku ke uplatis na primer 1000$, tolku mozes i da povleces nazad na samata karticka, se preku toj iznos se prevzema preku wire transfer. Se nadevam deka pomognav.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Vo ohridska banka ne dozvoluvaat uplata nazad na karticka,pr.nekoj svetski firmi zimaat po 1-2 $ za verifikacija na kartickata i posle ne moze da ti gi vratat nazad na karticka( a kamo li 1000$ odma ke te uapsat).Ako imate konretno pozitivno iskustvo so nekoja banka ve molam pisete. Za wire transfer kon stranstvo vo bankite baraat osnov (dogovor, faktura ili sl) so znaci nema da ti dozvolat isplata za broker a te gledaat odma ko kriminalec. Zakonot vika sekoj 10 zaposlen u banka mora da e zadolzen za sprecuvanje na perenje pari i ako nesto ne im e jasno odma si sumljiv a nikoj ne znae da ti objsni nisto.Za transfer od stransvo isto treba da se dostavat dokumenti za poteklo na parite i po koj osnov vleguvaat a forex sigurno ne im e prifatliva osnova. Mozam za sovet od nekoj sto trguva praka i prima pari vo MK.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Vo ohridska banka ne dozvoluvaat uplata nazad na karticka,pr.nekoj svetski firmi zimaat po 1-2 $ za verifikacija na kartickata i posle ne moze da ti gi vratat nazad na karticka( a kamo li 1000$ odma ke te uapsat).Ako imate konretno pozitivno iskustvo so nekoja banka ve molam pisete. Za wire transfer kon stranstvo vo bankite baraat osnov (dogovor, faktura ili sl) so znaci nema da ti dozvolat isplata za broker a te gledaat odma ko kriminalec. Zakonot vika sekoj 10 zaposlen u banka mora da e zadolzen za sprecuvanje na perenje pari i ako nesto ne im e jasno odma si sumljiv a nikoj ne znae da ti objsni nisto.Za transfer od stransvo isto treba da se dostavat dokumenti za poteklo na parite i po koj osnov vleguvaat a forex sigurno ne im e prifatliva osnova. Mozam za sovet od nekoj sto trguva praka i prima pari vo MK.
Сум чул за некои од проблемиве. Ме предупредија за македонска сметка да не користам. Затоа за тргување користам странска сметка. Инаку сум испаќал пари во МК од физичко лице на физичко лице и немало проблеми. Исто така сум корстел македонски кредитни картички(тутунска банка) за пеипал и немало проблеми. Може е проблематичкно да примаш пари од фирма странска на МК сметка. За тоа нема искуство може некој знае нека се јави. Овие од традер скул имаат и за МК форекс може подобро знаат нека ти објаснат тие. Толку од мене :)

Kajgana Shop

На врв Bottom