Тргување со валути-FOREX

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Нестабилни се берзите тоа го користат шпекулаторите преку политичарите и медиумите ги насочуваат берзите горе долу, прават екстра профити

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Kупувајте долари, како што пошло ова со грција ќе иде еврото под долар!

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Zdravo, jas sum nova na forumov se bavam profesionalno so Forex veke 4 godini. Dokolku nekoj ima nekoe prasanje slobodno neka pise, se nadevam deka ke vi bidam od pomos . Posebno za onie koj do sega ne trguvale live. Pozz

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Zdravo, jas sum nova na forumov se bavam profesionalno so Forex veke 4 godini. Dokolku nekoj ima nekoe prasanje slobodno neka pise, se nadevam deka ke vi bidam od pomos . Posebno za onie koj do sega ne trguvale live. Pozz
Aj да те питам, Што мислиш во врска со S&P 500? Дали ќе паѓа и дали ќе има рецесија во ЕУ и САД.

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
S&P 500 index e vo pad i kako stojat rabotite so Evro zonata ke prodolzi da paga. Recesijata vo Evropskata unija veke postoj kako i vo US so toa sto poradi naglasenite problemi, po vidlivo e vo Evropa otkolku vo SAD. Se nadevam deka pomognav :)
--- надополнето: Dec 6, 2011 1:33 PM ---
Aj да те питам, Што мислиш во врска со S&P 500? Дали ќе паѓа и дали ќе има рецесија во ЕУ и САД.
Dokolku sakas imam moja denesna analiza na poveke parovi. Samo pisi mi za sto te zanima i na koj interval skalping, dneven trejding ili pozicii od nekolku dena?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
S&P 500 index e vo pad i kako stojat rabotite so Evro zonata ke prodolzi da paga. Recesijata vo Evropskata unija veke postoj kako i vo US so toa sto poradi naglasenite problemi, po vidlivo e vo Evropa otkolku vo SAD. Se nadevam deka pomognav :)
--- надополнето: Dec 6, 2011 1:33 PM ---

Dokolku sakas imam moja denesna analiza na poveke parovi. Samo pisi mi za sto te zanima i na koj interval skalping, dneven trejding ili pozicii od nekolku dena?
Мене во главно парите ми се во Сребро Злато и Долари. Имам помали шорт позици на S&P 500, нафта и EUR/USD. Дали мислиш ако фати рецесија дека среброто и златоот ќе паѓа како во 2008. Мене ме интересра подолготрајни позици година две. Не тргувам дневно. АКо имаш анализи дај да ги прочитам следам такви работи. Испрати ги дали тука или по ПП.

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Cisto informativno cenata na indeksite se svrte megutoa seuste se klacka okolu nivoto, turbolenten moment i samiot pazar neznae kade ke odi, panika okolu evro samitot, pak pagaat indeksite! Nesto se slucuva vo ovoj moment sigurno e nekoja fundamentalna vest ke vidime za minut i koja.
--- надополнето: Dec 6, 2011 1:51 PM ---
Мене во главно парите ми се во Сребро Злато и Долари. Имам помали шорт позици на S&P 500, нафта и EUR/USD. Дали мислиш ако фати рецесија дека среброто и златоот ќе паѓа како во 2008. Мене ме интересра подолготрајни позици година две. Не тргувам дневно. АКо имаш анализи дај да ги прочитам следам такви работи. Испрати ги дали тука или по ПП.
Imam analiza ako sakas eve ti link odlicent procent na procena ima, ja rabotam jas so cel tim na profesionalni analiticari koj veke so godini se bavat so ovaa rabota http://www.trading-school.com/pages/mk/analizi-forex.php

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Cisto informativno cenata na indeksite se svrte megutoa seuste se klacka okolu nivoto, turbolenten moment i samiot pazar neznae kade ke odi, panika okolu evro samitot, pak pagaat indeksite! Nesto se slucuva vo ovoj moment sigurno e nekoja fundamentalna vest ke vidime za minut i koja.
--- надополнето: Dec 6, 2011 1:51 PM ---

Imam analiza ako sakas eve ti link odlicent procent na procena ima, ja rabotam jas so cel tim na profesionalni analiticari koj veke so godini se bavat so ovaa rabota http://www.trading-school.com/pages/mk/analizi-forex.php
Убава Техичка анализа и вести. Те прашав нешто за среброто и злато. Дали мислиш и тие ќе бидат погодни ако има рецесија. Среброто е индустирски метал барем делумно.

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Prativ pp ke ja vidis, ke ti napravam posebna analiza zosto e malku po komplicirano na dolgi stazi od godina dve, ;) i ke moram interno da ti ja pratam.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596

Можеби курсевите ви се стварно направени на врвно ниво , ама 800 евра за курс е нешто ненормално високо ... ме интересира дали има заинтересираност воопшто кога цената е оволку висока ? а и претпоставувам дека поголемиот дел се богаташи од тие што ви доаѓаат.
Бидејќи ако направиме една проста математика , ти одкако ќе го завршиш овој курс потребно е да си отвориш акаунт, за кој пак ти требаат пари, што значи еден обичен човек/невработен/студент нема шанси да си го дозволи ова освен ако не подигне кредит... а никој не може да ти гарантира дека ќе ги заработиш тие пари.Значи потребно е да ги намалите цените ...

А и ме интересира како вие започнавте да се занимавате со Форекс ? Поздрав

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Можеби курсевите ви се стварно направени на врвно ниво , ама 800 евра за курс е нешто ненормално високо ... ме интересира дали има заинтересираност воопшто кога цената е оволку висока ? а и претпоставувам дека поголемиот дел се богаташи од тие што ви доаѓаат.
Бидејќи ако направиме една проста математика , ти одкако ќе го завршиш овој курс потребно е да си отвориш акаунт, за кој пак ти требаат пари, што значи еден обичен човек/невработен/студент нема шанси да си го дозволи ова освен ако не подигне кредит... а никој не може да ти гарантира дека ќе ги заработиш тие пари.Значи потребно е да ги намалите цените ...

Iskreno ima golem interes i veke imame samo vo MK 3 kursa so polna kvota, plus Bosna, Crna Gora, Srbija...Cenata na prv pogled mozebi vi deluva visoko, ama e vo prasanje ozbilna investicija vo sebe. Toa sto se uci na ovoj kurs e cista praksa i nesto sto nemozete da se nauci ako citate kniga. Uspeh nikoj nemoze da vi garantira za nisto na svetot, ama znam deka lugeto koj bile kaj nas naucile da pravat ispravni odluki koga e marketot vo prasanje. Isto taka gooolema greska koja mnogu luge ja pravat e sto pocnuvaat vednas so live bez adekvatna edukacije od bilo koj vid i gi gubat parite (imam mnogu takvi slucai). Kako i da e koga ke bidam vo Sk moze da se vidime i da pomognam kako mozam t.j. nakratno da ti objasnam nekolku najvazni raboti koj golem broj na trejderi voopsto ne gi koristat a se krucijalni za uspesnost vo ovoj biznis. Inaku jas pocnav da se bavam taka sto rabotev vo banka , pa koga dojdov ovo BG pocnav poveke da se interesiram za toa i vidov deka e odlicen nacin da se zaraboti, megutoa koga znaes sto pravis, ako go prifatis ova kako igra ili sto znaat laici da kazat "kocka", vo toj slucaj biras najbrz nacin da gi izgubis site pari! Toa sto jas mozam od svoe iskustvo da go kazam e deka e ova edna mnooogu kompleksna nauka, tesno povrzana so psihologija na marketot (veruvale ili ne psihologijata e eden od najvaznite segmenti na forex ili da znaete da procenite koj poteg ke go prevzeme, vo eden odreden moment, masa na luge i da znete da plivate so niv do izlez od trejd).
Ako treba bilo sto pisi pp
--- надополнето: Dec 7, 2011 8:23 AM ---

Zaboraviv samo da kazam eve vo Bg imame dvajca na mentorski kurs momentalno, doagaat i rabotat 3 do 4 meseci na trejding floor so nas koj menadzirame smetki za klienti, ucat se od nas i gledaat i sledat sto se pravime i kako rabotime nie, t.e. isto kako da doagaat na rabota samo normalno za toa plakaat i imame nekolku od stranstvo isto na mentorski kurs koj gi sledat nasite potezi preku team viewer i se ukluceni on line na vrska so nas se dodeka sme tuka. Toa e poskapo i tuka doagaat samo onie koj navistina mozat da si dozvolat takvo nesto. Iskreno i jas ne veruvav vo obuki i imav nekoj obuki pred toa, koga pocnav da rabotam ovde prvo sto mi kazaa bese deka znam dovolno samo za osnovni raboti i mi donesoa covek koj ima raboteno vo NYSE i toj me obucuvase mesec dena. Tuka svativ kolku e seto ova nauka a ne samo buy ili sell. Taka da za sto i da treba imam materijal koj mozam da go prosledam, nema problem, plus koga ke dojdam mozam da izlezam vo sosret i da objasnam se sto treba :)

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Pozdrav do site..

me raduva faktot deka se pogolema masovnost i zainteresiranost za trgovija so hartii od vrednost, derivati, i valuti se javuva i kaj nas. Kako i se vo zivotot i ova si ima svoi pozitivni i svoi negativni strani.

Mnogu golema prepazlivost bara kako i posebno vnimanie za site ponudi koi ke doagjaat od site strani nudejki leb preku pogaca. Edna rabota mora da bide jasna, pari se pravat - da; prekunok - ne; - deka kako i se drugo vo zivotot, za sekoja perfekcija e potrebno da se potrosi najmalce 10000 rabotni saati.
Jas sum vo forex od 2004/2005 godini, otvoreno i zatvoreno mnogu accounti, izgubeno i dobieno mnogu mnogu dolari, davano pari po razni kursevi, ili signali, pretplata na mnogu newsletters, signal alarms, clenuvano vo razni forumi, trgovski sobi, skype konferencii.. itn itn... se do eden moment dodeka cevek svati deka za sekoja rabota sekoj treba sam da si gi vodi rabotite.. Edna od vaznite poraki [PRAVILO] stara nekoku iljadnici godini od stariot Vavilon vazi i den denes:

"Ne gi butaj parite vo Oblast koja ne ja Razbirash ili nemas dovolno poznavanje."

sto neznaci i ne trguvaj, ili nemoj da imas zelba da naucis. Ona sto sakam da go kazam e slednovo:
Ponastrana od site mozni GURU ili Nadrilekari, koi mislat deka mozat da vi ja pokazat svetlinata, Lesno e da se prodava znaenje, ili da se obekja fantasticen profit, da se najdat lekoverni lugje koi ke go pratat, ili investiraat pari, - teskoto e da se odrzi vetuvanoto.. za site tie koi nudat servisi- uslugi za menadziranje pari: jas bi vi poracal samo edna rabota:

Prasaj te gi da vi go pokazat nivniot account so istovo ime sto go imaat ovde, i da vi pokazat deka se profitabilni, ili bile profitabilni vo poslednive 6 meseci, bez niedna nedela vo minus. tehnicki e mnogu lesno da go napravat toa:

1. forexfactory.com neka otvoraat username, neka odat na http://www.forexfactory.com/profile.php?do=explorer&ssl_login=1 kade ke mozat da go linkuvaat svojot account so Trader explorer, i ke mozat da go pokazat svojot uspeh, da li se ili ne se profitabilni. [nema lazi nema prevare..] Pri toa, da napomenam: accountot pri trade explorerot ima moznost da ne pokaze iznosot ili velicinata na trade accountot, ami gi meri uspesite vo Pipsi [poeni] ili vo procenti; taka da ne e bitno da li trajderot e profitabilen i pocnal so 100USD account ili so 10000usd. Se dodeka negoviot account raste 1,2 ili poveke prcenti nedelno/mesecno.. TOJ E DOBAR..
2. myFXbook.com neka otvorat account, neka go linkuvaat so nivnoto portfolio, i ke mozat da pokazat na site kolku se profitabilni.
3. vo sekoj MT4 ili metatrader platforma ima opcija da se dade [preku email] investor password. toa znaci ako nekoj vi nudi bilo kakov servis [specijano menadziranje na vasi pari] samo prasajte go da vi dade investor password od negovata platforma za odredeno vreme: vie ke imate pristap kako VOAJER da gledate samo sto se slucuva so negoviot account.. raste ili ne..

- Ako slucajno pocnat so "Finti od stilot": Jas nemam MT4 platforma, odma da vi kazam BEGAJ od nego.. ne ti treba da gi arcis tvoite pari na NADRILEKARI. Ako e seriozen i ako nema MT4 platforma, nekja otvori DEMO, neka ti dade investor password i pusti go da vidis eden mesec kako se dvizi. ako si :); togas cool. odi.. amam pak na lazicka.. so doza.. ne e ova POKER pa da se blefira so ALL IN.. ima batki i institucii koi za 5 min mozat da go zbrisat cel pazar.. speciajno sega koga uzburkanosta na pazarite [volatility] e enormna.

Pozdrav i se nadevam deka barem moive iskustva ke mozat da mu pomognat na nekoj da ne gi arci parite. Ako sakas da trguvas: nauci sam; pocni so malce i dodavaj kako napreduvas:

Piters

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
Prativ pp ke ja vidis, ke ti napravam posebna analiza zosto e malku po komplicirano na dolgi stazi od godina dve, ;) i ke moram interno da ti ja pratam.
Me interesira ako mozes da mi odgovoris so koja svetska forex rabotite? Jas se educiram za forex trguvanje veke 6 meseci i mislam deka mi treba barem uste tolku za da vlezam vo ovoj biznis kako pocetnik. Ima premnogu knigi na netov am retko koja davavistinski trading strategies. Me interesira dali vasite kursevi nudat nekoi posebni strategii ili toa e samo obuka od tipot tehnicka analiza, fibonaci analiza, i t.n. kako i site drugi pesplatni obuki?

Член од
6 декември 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Pozdrav do site..

me raduva faktot deka se pogolema masovnost i zainteresiranost za trgovija so hartii od vrednost, derivati, i valuti se javuva i kaj nas. Kako i se vo zivotot i ova si ima svoi pozitivni i svoi negativni strani.

Mnogu golema prepazlivost bara kako i posebno vnimanie za site ponudi koi ke doagjaat od site strani nudejki leb preku pogaca. Edna rabota mora da bide jasna, pari se pravat - da; prekunok - ne; - deka kako i se drugo vo zivotot, za sekoja perfekcija e potrebno da se potrosi najmalce 10000 rabotni saati.
Jas sum vo forex od 2004/2005 godini, otvoreno i zatvoreno mnogu accounti, izgubeno i dobieno mnogu mnogu dolari, davano pari po razni kursevi, ili signali, pretplata na mnogu newsletters, signal alarms, clenuvano vo razni forumi, trgovski sobi, skype konferencii.. itn itn... se do eden moment dodeka cevek svati deka za sekoja rabota sekoj treba sam da si gi vodi rabotite.. Edna od vaznite poraki [PRAVILO] stara nekoku iljadnici godini od stariot Vavilon vazi i den denes:

"Ne gi butaj parite vo Oblast koja ne ja Razbirash ili nemas dovolno poznavanje."

sto neznaci i ne trguvaj, ili nemoj da imas zelba da naucis. Ona sto sakam da go kazam e slednovo:
Ponastrana od site mozni GURU ili Nadrilekari, koi mislat deka mozat da vi ja pokazat svetlinata, Lesno e da se prodava znaenje, ili da se obekja fantasticen profit, da se najdat lekoverni lugje koi ke go pratat, ili investiraat pari, - teskoto e da se odrzi vetuvanoto.. za site tie koi nudat servisi- uslugi za menadziranje pari: jas bi vi poracal samo edna rabota:

Prasaj te gi da vi go pokazat nivniot account so istovo ime sto go imaat ovde, i da vi pokazat deka se profitabilni, ili bile profitabilni vo poslednive 6 meseci, bez niedna nedela vo minus. tehnicki e mnogu lesno da go napravat toa:

1. forexfactory.com neka otvoraat username, neka odat na http://www.forexfactory.com/profile.php?do=explorer&ssl_login=1 kade ke mozat da go linkuvaat svojot account so Trader explorer, i ke mozat da go pokazat svojot uspeh, da li se ili ne se profitabilni. [nema lazi nema prevare..] Pri toa, da napomenam: accountot pri trade explorerot ima moznost da ne pokaze iznosot ili velicinata na trade accountot, ami gi meri uspesite vo Pipsi [poeni] ili vo procenti; taka da ne e bitno da li trajderot e profitabilen i pocnal so 100USD account ili so 10000usd. Se dodeka negoviot account raste 1,2 ili poveke prcenti nedelno/mesecno.. TOJ E DOBAR..
2. myFXbook.com neka otvorat account, neka go linkuvaat so nivnoto portfolio, i ke mozat da pokazat na site kolku se profitabilni.
3. vo sekoj MT4 ili metatrader platforma ima opcija da se dade [preku email] investor password. toa znaci ako nekoj vi nudi bilo kakov servis [specijano menadziranje na vasi pari] samo prasajte go da vi dade investor password od negovata platforma za odredeno vreme: vie ke imate pristap kako VOAJER da gledate samo sto se slucuva so negoviot account.. raste ili ne..

- Ako slucajno pocnat so "Finti od stilot": Jas nemam MT4 platforma, odma da vi kazam BEGAJ od nego.. ne ti treba da gi arcis tvoite pari na NADRILEKARI. Ako e seriozen i ako nema MT4 platforma, nekja otvori DEMO, neka ti dade investor password i pusti go da vidis eden mesec kako se dvizi. ako si :); togas cool. odi.. amam pak na lazicka.. so doza.. ne e ova POKER pa da se blefira so ALL IN.. ima batki i institucii koi za 5 min mozat da go zbrisat cel pazar.. speciajno sega koga uzburkanosta na pazarite [volatility] e enormna.

Pozdrav i se nadevam deka barem moive iskustva ke mozat da mu pomognat na nekoj da ne gi arci parite. Ako sakas da trguvas: nauci sam; pocni so malce i dodavaj kako napreduvas:

Piters
Imame account se razbira i moze da se vidi procent na dobivka ama toa se informacii koj moze da se pratat vo pp, bidejki toa se smetki na klienti i moze da se prati procent koj se garantira kaj nas e za dva vida na menadjiranje po progresiven i konzervativen metod, na konzervativen procent na dobivka e 30-40% od iznos na smetka , dodeka na progresiven 90-120%.Zavisi sto covek saka i kolku e spremen da ceka. Se razbira se zavisi od iznos i od vreme na koe ostava pari, toa e za pogolemi igraci koj imaat golem starten vlog a nemaat vreme sami da se bavat so toa. Inaku sekoj klient ima 24h uvid vo nekoviot account moze da vidi sto se trguva, vo koj moment, kolku e profitabilna taa pozicija, isto taka ima avtorizacija da javi da se prestane so trguvanje ili da javi deka ne saka da se trguva so odreden instrument. Zatoa postojat tie opcii za sledenje, megutoa da se dozvoli na sekoj nemoze, zosto, zatos sto sekoj moze toa da go iskoristi za licen profit. Preku taa vrsta na sledenje mozes da prevzemas pozicii i da rabotis se sto trejderot momentalno pravi. Da postavuvas pozicii t.e. da trguvas negovi pozicii. Toa e veke platen servis i toa go imaat golem broj na kompanii. Naplakaat i ti davaat pass za platforma od nivni trejder i ti samo go sledis. Inaku jas se slozuvam so tebe, kako sto pisav i jas porano ako ova se svati kako igra togas sigurno birate najdobar nacin kako da gi izgubite site pari, zosto ova ne e igra i ne e kocka. Ako znaete sto pravite ako ste disciplinirani i imate svoja strategija i analiza do koja se drzite imate moznost da uspeete vo ovoj biznis. Analiza se postavuva so ladna glava nautro do 8 najkasno i tie pozicii gi odrzuvate cel den, zosto sekoja procena posle toa moze da donese zaguba. Ova e osnovno pravil i edinstveno se menuva ako vo tekot na denot se ocekuvaat vazni fundamenti koj mozat da napravat pomeranje na pazarot. Se nadevam deka pojasniv dovolno ako sakate statement mozam da go ispratam vo pp :) nemam problem so toa.
--- надополнето: 12 декември 2011 во 09:41 ---
Me interesira ako mozes da mi odgovoris so koja svetska forex rabotite? Jas se educiram za forex trguvanje veke 6 meseci i mislam deka mi treba barem uste tolku za da vlezam vo ovoj biznis kako pocetnik. Ima premnogu knigi na netov am retko koja davavistinski trading strategies. Me interesira dali vasite kursevi nudat nekoi posebni strategii ili toa e samo obuka od tipot tehnicka analiza, fibonaci analiza, i t.n. kako i site drugi pesplatni obuki?
Rabotime so forex.com i fxsolution i imame vo bliska idnina vo vid sorabotka i so uste nekoj kuki koj ni ponudija dobri uslovi. Na kursevite se ucat konkretni strategii za trguvanje i ispravno postavuvanje na analizi. Money management i strategii za vlez i izlez od pozicii na osnova na menadjiranje na pari i ostvaruvanje na sekojdnevna likvidnost, znaci vo forex ne e vazno da vlezes vo edna pozicija so cel iznos i ne daj boze se da izgubis , tuku ima strategii so koj se stitis i odreduvas procenti na dozvolen rizik po pozicija. So samoto toa i da naucis kako posle 2 minusa , so tretiot plus da pokries se. Ima mnogu raboti sto se ucat nemozam se da pisam ama eve konkretno jas rabotam so mali grupi od po 6 luge zosto ne sakam nikoj da otide posle zavrsuvanjeto i da neznae nisto, tuku bukvalno da bide spremen uste utredenta da sedne na platforma i da ima odlicna procena i da moze da predvidi odlicni pozicii za realizacija na rofit, plus nie sme tuka da se javat za konfirmacija dali nivnite leveli za trejd se poklopuvaat so nasite. Se uci tehnicka i fibo ali ne kako sto mislis ima mnooogu raboti koj se ostavaat nedokazani na besplatnite kursevi toa se obicno tie besplatni kursevi i nie gi drzime i znam kolku informacii dobivaat za besplaten a znam sto dobivaat na praviot kurs. Ako sakas mozes slobodno da se javis vo nekolku banki vo mk i da prasas za nas bidejki sme drzele kurs za skoro site banki vo Mk, Srbija, Bosna, Crna Gora itd. Ako treba provera na verodostojnost pisi ke ti prosledam kontakt od nekolku lica koj rabotat vo sektori za razmena na valuti i likvidnost i mozat da ti kazat kakov e kursot i so sto se sretnaa tamu.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Imame account se razbira i moze da se vidi procent na dobivka ama toa se informacii koj moze da se pratat vo pp, bidejki toa se smetki na klienti i moze da se prati procent koj se garantira kaj nas e za dva vida na menadjiranje po progresiven i konzervativen metod, na konzervativen procent na dobivka e 30-40% od iznos na smetka , dodeka na progresiven 90-120%. Zavisi sto covek saka i kolku e spremen da ceka. Se razbira se zavisi od iznos i od vreme na koe ostava pari, toa e za pogolemi igraci koj imaat golem starten vlog a nemaat vreme sami da se bavat so toa. Inaku jas se slozuvam so tebe, kako sto pisav i jas porano ako ova se svati kako igra togas sigurno birate najdobar nacin kako da gi izgubite site pari, zosto ova ne e igra i ne e kocka. Ako znaete sto pravite ako ste disciplinirani i imate svoja strategija i analiza do koja se drzite imate moznost da uspeete vo ovoj biznis. Analiza se postavuva so ladna glava nautro do 8 najkasno i tie pozicii gi odrzuvate cel den, zosto sekoja procena posle toa moze da donese zaguba. Ova e osnovno pravil i edinstveno se menuva ako vo tekot na denot se ocekuvaat vazni fundamenti koj mozam da napravat pomeranje na pazarot. Se nadevam deka pojasniv dovolno ako sakate statement mozam da go ispratam vo pp :) nemam problem so toa.

Ne se sekiraj, :) mene ne mi treba izvestaj, Ne sum zainteresiran za vasite uslugi od ednostavna pricina sto trguvam samiot od 6/7g ...

znaci analiza se pravi so Frankfurt open, i se drzi cel den.. bez razlika na shumovi [noice] od drugi finansiski izvestai lii vesti koi gi ima vo tekot na cel den, kako i "rekla kazala " [rumors] prisutni na pazarite na pari osobeno vo poslednite 6 meseci; specijalno otkoga na site im stana jasno deka problemot so EU ne e smao Grcija, tuku deka e pogolema sistemska greska koja trazi navremeno i efikasno resavanje
. OK.. , ako vi e sistemot toj.. Nema problem...

So SREKKA..

Jas bi im preporacal na bilo koj klient ne samo za vas tuku za site, da otvorat oci, i da se uvarat licno, ponudi [ne samo vasata] ke "frcat" od site strani, site ke nudat med i mleko.. I ako navistina ponuduvacot na uslugi ne e vo sostojba da obezbedi auditiran [potvrden] izvestaj za efikasnosta [profitabilnosta] na barem posledni 6 meseci, za mene toa e uste eden nov FRAUD ili prevara..

Kajgana Shop

На врв Bottom