Транс и техно музика

KoJ Dj SpOReD VaS e DzVER????

• SkaZi

Гласови: 22 35,5%
  • ExAiLE

Гласови: 1 1,6%
  • Infected Mushroom

Гласови: 9 14,5%
  • Gms

Гласови: 5 8,1%
  • VoiD

Гласови: 1 1,6%
  • DinO PsArAX

Гласови: 2 3,2%
  • PaRasEnCE

Гласови: 2 3,2%
  • C.P.U

Гласови: 3 4,8%
  • AsTRiX

Гласови: 4 6,5%
  • TaLaMaScA

Гласови: 13 21,0%

• Вкупно гласачи
    62

Trancer4e

Extreme Trance Addict
Член од
25 јануари 2006
Мислења
427
Поени од реакции
1
:je:-=T=R=A=N=C=E=- -=W=I=L=L=- -=N=E=V=E=R=- -=D=I=E=-:je:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Trance... еве у моментов рокам trance... and I feel ауччччччч. :music3:

ShEkicKs

Special K
Член од
4 ноември 2005
Мислења
153
Поени од реакции
2
ThA-BiTcH напиша:
Skazi - I wish

Skazi - Power Drop

Skazi - Guitar Trance II

ATB - Ecstasy
aj Skazi пак може да се нарече транс...Ама АТБ?! LOOL:pos:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
ShEkicKs напиша:
aj Skazi пак може да се нарече транс...Ама АТБ?! LOOL:pos:
Абе дечки си чул за euro trance, vocal trance?

Тоа Skazi што го прави веќе ти е psy trance однесен е чоекот, а ATB, чоекот праи мек транс т.е. нашиов euro trance, нешо у стил на Tiesto, ебате. :)

Тебе кога ќе ти спомнат транс си мислиш „љељееееееее транс, ќе збудалиме”, али дечки има повеќе видови на транс, т.е. трансот има подгрупи. :)

Ај гитла сеа. :) :)

ShEkicKs

Special K
Член од
4 ноември 2005
Мислења
153
Поени од реакции
2
на кого бе ти гитла :pos: не сум падната од Марс, побогу не сум ни до толку неинформирана за да ми ги кажуваш тие приказни не мене, оки? Немој ја да почнам да ти кажувам приказнички зашо има да седнеш на гз и да не знаеш шо те снашло..
Имаш среќа што се брзам, ама ти ветувам дека ја и ти ќе разглобиме убава дискусија на оваа тема :D

ПС за вкусови не се расправа, ама многу ми е смешно кога некој ќе каже дека слуша транс, недај боже дека е трансер, и кога ќе го прашаш што од транс слуша ќе почне да ми ги набројува тиесто, полвандјук, пол еукенфолд...хахах едноставно морам да реметам..шо да праам таква сум..

ППС Тиесто Миесто АТБ... хмм јуротранс или јуродансе сејм шит фор ми

ПППС Скази бил псај транс бе...фала што ме изнасмеафте:pos:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.981
SheKickzz, мило смири се...
У право си за ова... само без: насиље, сестро насиље :)

Инаку Скази брка комерцијални моменти... нема ништо убаво кај него, иако не е лош за слушање онака...
Увиде дека по намалувањето на продажбата на Гоа цдиња комерцијален ефект постигнаа САН Проџект со ЗВОРК па ај и она ќе се префрла од панк на транс :lud:

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Jas slusam trans veke nekolku godini, i moram da kazam deka od site pravci najveke mi se dopaka zasto vo ovaa muzika mozes da se pronajdes sebesi, ima razlicni pravci vo zavisnost od raspolozenie i nekako mi e najdlaboka muzika od site

Serdarot напиша:
и не знам шо има поубо во забегани wanna-be сатанистички неартикулирани бучави (не само во треш, дед & блек металот, туку во многу музички правци...) шо некои сакам-да-бидам „бендови„ ги презентираат низ светов...
inace respekt za ova, stvarno koja e poentata?

Trancer4e

Extreme Trance Addict
Член од
25 јануари 2006
Мислења
427
Поени од реакции
1
de4ki da ne saka nekoj da go 4ue mojof set.....ili pak (ako dade gospod) da go 4uete na kajgana rad (ako me plesnat DJ ) :P a?

ako sakate...eden i replay i ke go uplodam na rapid aj 4ao pozdraf

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Ajde be uploadiraj da vidime sto znaes :wink:

Член од
11 април 2006
Мислења
2
Поени од реакции
0
abe ke ima dobra trans zurka koga ke dojde paul van dyk :costumed3 vo makedonija.
progresiven trans ZAKON For An Angel:angel1:

:dudlac: = :pov:

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
zEk0 напиша:
Тореадор, и јас сум на факс...ако си на електро стани да те видам :)

Иначе не може да се каже дека постои некој транс начин на живот или облекување или “понашање“. Штознам... Се е некако “free-style“. Кога би дошол на журка некоја би видел дека има најразлично облечени луѓе...е сега друга работа е што помладиве генерации мислат дека ако стават повеќе пирсови, тетоважи, ако се облечат во најшироките панталони и ако бидат исшарани со флуоресцентни бои дека се “транс“...нема врска.

Барем кога е трансот во прашање, луѓето одат на журки само заради музиката...не за да бидат видени или да се видат со друштво...едноставно заради музиката. ЕЕЕЕ кога ќе ми текне порано во МКЦ што беше....аууу.
U rule. 4000.04 % si u pravo.

DJ maverick напиша:
abe ke ima dobra trans zurka koga ke dojde paul van dyk :costumed3 vo makedonija.
progresiven trans ZAKON For An Angel:angel1:
ЖиВми Мајкл ке биде закон. КОј бе Паул Ван дик, каков транс.
Нека дојде Гоа Гил па да видиш ти што е журка или Ксеноморф.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
PAUL VAN DYK по правило гледано је транс, ама оној euro trance.
иначе Гоа Гил лани или преклани (не ми иде баш со годиниве) беше во Злокуќани и многу луѓе не беа задоволно зашто пушташе некој dark trance ако добро се сеќавам. Иначе дедото е ненормален, немам зборови

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
Можда некој ширеле бош муабети, иначе таа журка делуваше месец дена на мене. А на чале матори , свака му част, не допушти никој друг освен него да пушта музика од старт до крај. Според Мене е мегу најбољите журки што сум бил.

Член од
12 јануари 2006
Мислења
49
Поени од реакции
0
NA FORUMOT IMA MNOGU LUBITELI NA TRANCE VKLUCUVAJKI ME I MENE

ZATOA SLUSNETE GO BASOT

Negatifo

...keep Jazzing...
Член од
25 мај 2005
Мислења
180
Поени од реакции
4
На дедото пред колку години точно не се сеќавам му бапнаа црн печат на пасошот кога пушташе музика на забавата во Берово и од тогаш не знам дали има идено во МК само знам дека пред 2 год. беше во Белград,ако доаѓа повторно известувајте. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom