Трансфери по Евробаскет

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Слушнав дека Докторот добил понуда од Барселона да биде помошник тренер :)

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.039
Поени од реакции
51.337
Ќе бидеме нешто како Сенегалците што беа после едно Светско во фудбал, кога се испромивираа и испопотпишаа сите јаки договори со гиганти ( Ливерпул 80% ги купи) со тоа што не верувам нашиве да испаднат такви флопови.

Сите што се спомнаа за трансфери до сега стврано вредат, и Марин и Перо и Војдан, Самарџиски, Владо и Тоше и без ова имаат добри ангажмани, а Бо може комотно коа ќе се отвори НБА да иде во Чикаго со Дерик Роуз да доминира таму.
Исто така слабо спомнуван, а и додуша слабо беше застапен на првенствово, Дамјан мислам дека и он може добро да се продаде.

Како и да е, Мираковски, Соколов и Чековски остануваат во Македонија уште бајаги време :icon_lol:

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ќе бидеме нешто како Сенегалците што беа после едно Светско во фудбал, кога се испромивираа и испопотпишаа сите јаки договори со гиганти ( Ливерпул 80% ги купи) со тоа што не верувам нашиве да испаднат такви флопови.

Сите што се спомнаа за трансфери до сега стврано вредат, и Марин и Перо и Војдан, Самарџиски, Владо и Тоше и без ова имаат добри ангажмани, а Бо може комотно коа ќе се отвори НБА да иде во Чикаго со Дерик Роуз да доминира таму.
Исто така слабо спомнуван, а и додуша слабо беше застапен на првенствово, Дамјан мислам дека и он може добро да се продаде.

Како и да е, Мираковски, Соколов и Чековски остануваат во Македонија уште бајаги време :icon_lol:
Вака сеа БО има кажано дека не сака да игра во НБА! Свесен е и самиот дека таму има многу конкуренција и не е за секого некои не можат да го издржат тоа лудо темпо. Во Евролига е ЦАР. Што се однесува до другите дефинитивно ќе се продадат и ова е добро пак и за нив и за федерација да има поголемо влијание и реноме во ФИБА бидејќи знаеме како е во баскет !

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.660
Поени од реакции
1.293
Eве и јас да истресам една информација и едно мое очекување.

Пред првенствово, Перо Антиќ и беше нуден на Звезда, меѓутоа Кари Пешиќ рекол дека ќе побара друга 4. Моментално, Пешиќ е у Литванија и се надевам дека ги гледал натпреварите на Македонија и се премислил во врска со Антиќ.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Eве и јас да истресам една информација и едно мое очекување.

Пред првенствово, Перо Антиќ и беше нуден на Звезда, меѓутоа Кари Пешиќ рекол дека ќе побара друга 4. Моментално, Пешиќ е у Литванија и се надевам дека ги гледал натпреварите на Македонија и се премислил во врска со Антиќ.
Што ќе бара Перо во Звезда подобро ќе потпишел на 4 месеци со Каха Лаборал...

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.660
Поени од реакции
1.293
А што ќе бара само 4 месеци у Каха ?

У Звезда ќе добие сигурно договор на 1 година, можеби и повеќе, а плус ќе работи и со еден од најдобрите тренери у Европа, ако не и најдобар, а догодина ќе игра и Европа.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
А што ќе бара само 4 месеци у Каха ?

У Звезда ќе добие сигурно договор на 1 година, можеби и повеќе, а плус ќе работи и со еден од најдобрите тренери у Европа, ако не и најдобар, а догодина ќе игра и Европа.
Ako oбезбедат место.А тој клуб не е во првата група на европски екипи ,а можда и послаб од моменталната екипа на Перо ,плус русите се подарежливи со плати.Па сеа ти види.
Би требало да разграничиме кој е добар трансфер.Добар трансфер подразбирам екипи од Евролигата ,а не ЦЗ.

Војдан Стојановски е баран досега од Армани Џинс ,негде на Курир прочитав ме мрзит да барам сега.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.691
Поени од реакции
7.368
Војдан Стојановски е баран досега од Армани Џинс ,негде на Курир прочитав ме мрзит да барам сега.
И јас за Војдан слушнав дека е баран за Армани каде тренер е Серџо Скаралиоло, дај боже да премине таму заслужува човекот. :LOL:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.707
Поени од реакции
59.930

Бо изјави дека не ја сака НБА и сака да остане во Европа, само не можам да го најдам артиклот, на некој од српските портали беше пред неколку дена.
Другите информации се од „прва рака“. То е раката на Игорче :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.182
Поени од реакции
18.259
И јас за Војдан слушнав дека е баран за Армани каде тренер е Серџо Скаралиоло, дај боже да премине таму заслужува човекот. :LOL:
И мене ,баш ќе ми е кеиф.Ги пратам браќата уште од времето ко играа во Амак и уште од тогаш се сеќаваше дека че ги биде дец'та.Уште тогаш лупаа тројки ко ненормални и слободни со 90+ проценти реализација и заедно со Џарид Фрај (сега во Фени) беа моторите на сите победи на Амак.
И уште нешто интересно ,не се производ на школата ни на МЗТ ни на Работнички ,туку на КК Вардар :).

Kajgana Shop

На врв Bottom