Трансексуалност (општо)

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Мене малку ми се коси тоа самоодлучувањето со ставовите на трансексуалците. Ама па коа веќе сум се родила како хермафродит, зошто другите да одлучуваат за мене? Зошто сама да не си одлучам што да бидам?! :D ок, сигурно има и некои критериуми кои треба бидат исполнети, не знам.

Инаку трансексуалците многу често дури и по операцијата за промена на полот се незадоволни од себе. Не е тоа само хируршка интервенција и хормонска терапија. Со себе повлекува и други психофизички и животни прашања. Првенствено, голем број од нив не се прифатени не само од општеството туку и од најблиските членови на семејството. Многу потешко им е да најдат партнер, да изградат сериозни врски и да создадат фамилија, па во голем број случаи завршуваат на улица со проституирање и насилно однесување со цел да заработат за живот. Стапката на насилство, силување и злоупотреба кај нив е висока. Понатаму алкохолизам, наркоманија итн. It's bad and sad at the same time.

Ама интерсексуалците, така се родиле. И неизведувањето на операцијата од една страна може има и негативен импакт врз психолошката состојба на поединецот, настрана тоа себефертилизацијата. :)
Е тек тој шок, сам/а да затрудни, и мајка и татко на детето истовремено :angel:
Не знам од женска гледна точка каква е перцепцијата за влегување во врска со транс лице, но од машка гледна точка барем како јас гледам, чисто физичкиот аспект е крајно језив, како да се изразам..........ставање на својот полов орган во жива рана која се одржува како таква и гнои цело време и треба да глуми вагина...не, не, тоа ни со пиштол на глава, не знам кој би имал ерекција при поглед на таква монструозност какво либидо би се активирало, самата помисла на тоа убива.
Бљак бе, што ми требаше овој муабет :pos:

Член од
21 јуни 2021
Мислења
1.404
Поени од реакции
3.842
Е тек тој шок, сам/а да затрудни, и мајка и татко на детето истовремено
Всушност нема ништо лошо во тоа. Би било исто како кај безполовите суштества.

Веројатно ќе се развие некоја способност да може и тоа самооплодување да се контролира некако. За да не дојде до несакана бременост.

Сега тоа е сеуште на почеток на еволуција. :)
Автоматски споено мислење:

Не знам од женска гледна точка каква е перцепцијата за влегување во врска со транс лице, но од машка гледна точка барем како јас гледам, чисто физичкиот аспект е крајно језив,
Да бидам искрен попрво би залапал машко геј него транџа. :LOL:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
Инаку трансексуалците многу често дури и по операцијата за промена на полот се незадоволни од себе. Не е тоа само хируршка интервенција и хормонска терапија. Со себе повлекува и други психофизички и животни прашања. Првенствено, голем број од нив не се прифатени не само од општеството туку и од најблиските членови на семејството. Многу потешко им е да најдат партнер, да изградат сериозни врски и да создадат фамилија, па во голем број случаи завршуваат на улица со проституирање и насилно однесување со цел да заработат за живот. Стапката на насилство, силување и злоупотреба кај нив е висока. Понатаму алкохолизам, наркоманија итн. It's bad and sad at the same time.
Honologijata ti e obratna.
Prvo se prostituiraat za operacii i hormoni, od doma gi brkaat, lazat deka se vistinski zeni, pa potoa zasluzeno gi mlatat zatoa sto da lazes nekoj za tvojata opredelba samo za da go doneses vo krevet e siluvanje.
Potoa ili pravat operacija pa ziveat so otvorena zagnoena rana nekoe vreme i se samoubivaat, ili go skokaat delot so operacijata i direktno odat na posledniot cin.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Prvo se prostituiraat za operacii i hormoni, od doma gi brkaat, lazat deka se vistinski zeni, pa potoa zasluzeno gi mlatat zatoa sto da lazes nekoj za tvojata opredelba samo za da go doneses vo krevet e siluvanje.
Potoa ili pravat operacija pa ziveat so otvorena zagnoena rana nekoe vreme i se samoubivaat, ili go skokaat delot so operacijata i direktno odat na posledniot cin.
Сеедно. Лошо им влијае! Не е убаво ни едното ни другото.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Не е баш силување.

Не сакам да сум брутален, ама сегокаш под врата се пика аргументот "не те прифаќа семејството, не те прифаќа општеството". Ок, и голем дел од затворениците не се прифатени, макар лежеле поради затајување данок. Општеството самото одлучува кого треба да прифати. А во уредувањето на семејните односи, надвор од законските прописи, не може да се мешаме.

Дали има стигма кон нив? Да. Дали јас имам одредена одбивност кон нив (за разлика од хомосите)? Да и тоа не го кријам. Не може да се игра на лажната перцепција и заблудата да се прифати како вистина. Иако имаат адвокати од професорката фела демек може и треба (по разговор со психијатар) да им се дозволи промена на личните податоци, нешто што сега се турка со законските измени и дополнувања на Законот за матична евиденција.

Гледав како во Канада се "менува" полот/родот. Не е прв пат некој вака да го дупи системот.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
Kako ne e siluvanje so laga nekoj da go odneses vo krevet?
Ima takvi sho so gordost si kazuvaat deka spiele so mazi a nikogas ne im kazale.
Bukvalno e siluvanje so izmama.
Ами тогаш силување е и кога 'фраерот' ти симнува ѕвзеди од небото за да те легне. :cautious:

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
А каква е вашата првична, нагонска, инстинктивна реакција кога ќе видите хомоеротски ситуации, двајца мажи се драпаат, две дебели бркати лезбачи се жваљат, трансвестит како оној погоре на еден пост со женска чарапа до гз и штикла а курот му стрчи низ стегнатиот минич...
И не само тие туку општо сите нон-хетеро сексуалности.

Мене ми е некако не знам како да објаснам, грозно, кринџ, како да видиш лебарки како трчаат наоколу, сега ок свесно знаеш дека нема шанса да ти скокне лебарка во очи па да те придави ама ете, неубаво е некако, ружњикаво...или пак да видиш стаорец.
Отсекогаш ми било така, никој никогаш не ме убедувал дека педерастија не чини, дека вака или онака...чисто вградено е во нас такво нешто, барем во огромното мнозинство, био-еволутивниот развој низ времето не условил да реагираме на аномалии со негативен првичен филинг а потоа и со рациото исто.

Значи оставете тв, нет, весници, пропаганди ова она, што ви доаѓа на прва?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ами тогаш силување е и кога 'фраерот' ти симнува ѕвзеди од небото за да те легне. :cautious:
А зошто во наводници фраерот?

Ете се потрудил, клише, но тоа е. Има убава љубовна поезија, но не сака секоја поезија, зева после првата строфа. Но секоја сака романтика. :D

Нема присила, нема изнуда, но има заблуда. Не е силување. Така јас можам да лажам дека сум бизнисмен или дека сум странец. :angel:

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Не е баш силување.

Не сакам да сум брутален, ама сегокаш под врата се пика аргументот "не те прифаќа семејството, не те прифаќа општеството". Ок, и голем дел од затворениците не се прифатени, макар лежеле поради затајување данок. Општеството самото одлучува кого треба да прифати. А во уредувањето на семејните односи, надвор од законските прописи, не може да се мешаме.

Дали има стигма кон нив? Да. Дали јас имам одредена одбивност кон нив (за разлика од хомосите)? Да и тоа не го кријам. Не може да се игра на лажната перцепција и заблудата да се прифати како вистина. Иако имаат адвокати од професорката фела демек може и треба (по разговор со психијатар) да им се дозволи промена на личните податоци, нешто што сега се турка со законските измени и дополнувања на Законот за матична евиденција.

Гледав како во Канада се "менува" полот/родот. Не е прв пат некој вака да го дупи системот.
Аии ова како една типка која се преправала дека е лудача за да ја примат во лудница, иначе била новинарка и за 5 минути ги убедила психијатрите дека е болна во умот а во реалност таа била сосема нормална, интелигентна, креативна, социјално anti-awkward и идиотиве од лудницата ја стрпале под некои тешки лекови одвај со помош на адвокат ги убедила дека е sting ситуација дека не е луда, интересна прича за да ја разоткрие корупцијата и некомпетентноста која владеела по лудници во тоа време.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.516
Поени од реакции
11.483
А зошто во наводници фраерот?
Затоа што не е фраер ако се служи со лаги за да дојде до твојот кревет.

Аии ова како една типка која се преправала дека е лудача за да ја примат во лудница, иначе била новинарка и за 5 минути ги убедила психијатрите дека е болна во умот а во реалност таа била сосема нормална, интелигентна, креативна, социјално anti-awkward и идиотиве од лудницата ја стрпале под некои тешки лекови одвај со помош на адвокат ги убедила дека е sting ситуација дека не е луда, интересна прича за да ја разоткрие корупцијата и некомпетентноста која владеела по лудници во тоа време.
Ти многу го читаш Фицек Себастијан. :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Ич не си романтична. Тоа "што сѐ би направил за тебе" не се сфаќа секогаш буквално, туку метафорично. Дечкото се потрудил, но секогаш се може подобро. Подобро од она "zdr kakosi"! Мост прашање кое води кон сериозен разговор. Дури и лош пик уп лајн (па не е ни тоа кога ќе размислам подобро). Нека почне со поинтересно прашање, да го разбуди интересот. Ама ова на друга тема. :D

Фицек, мех. :unsure:

Он топик. Ќе помине ли новото законско решение? Требаат 61 глас. Македонија беше тужена и го загуби тој спор. Мислам дека, за жал, и Дуи ќе гласа За.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552

Ти многу го читаш Фицек Себастијан. :D
Кој е тој Фицек? Ова е вистински настан, жената добила Пулицерова награда ли беше или не знам сега точно, ама важно се дигнала голема прашина.

Kajgana Shop

На врв Bottom