Тој/Таа има дете?!

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
JuveFan напиша:
Ако јас имам деца мислам дека не би направил ништо со никоја, но ако таа има деца не ми прави голем проблем. Сакам деца :)
Мислам дека е мноогу потешко маж да остане сам со деца!:smir:

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
Мистичен напиша:
Значи, ако се ожениш, жена ти ти го начука и те остави (или ти ја оставиш поради икс причини), детето (децата) останат кај тебе и после никоја не треба да те прифати? Ќе бидеш вечен ерген?
ova pojke na front otvaranje mi lici ,so zboras be coek , muabetot sto go citiram kakva veza ima so temata , jas iznesov stav , i nekoja administratorka ja zdobolelo mojata pisana rec , ne znaci taa ako se razvela site ke se razvedat , tipicno za site forumi :tapp: administratorski klanovi :tv: .
ps do razvedenata administratorka - duri sega svakam zasto nikoj ne saka da te zeme , ako si razvedena :tapp: , se oseka zloba u komentarite tvoj i sarkazam (sarkazmot e prikrien gnev izrazen vo verbalna forma ) :vozbud:

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
romeo_ferara напиша:
ova pojke na front otvaranje mi lici ,so zboras be coek , muabetot sto go citiram kakva veza ima so temata
Kaко нема врска, поголема врска не може да има. За споредба те ставам тебе во таква замислена ситуација, за да го осетиш ефектот од твојот став. И затоа што никогаш не се знае што ќе ти донесе животот, па еден ден можеби ти ќе бидеш разведен и со деца во потрага по љубов.

Второ и многу важно кое треба да го знаеш како гуштер - ако губиш дискусија на форум и се осеќаш немоќно во неа, немој да почнуваш да мешаш лични работи и да навлегуваш во приватниот живот на било кој член на форумов. Ова ќе ти го кажам само еднаш. На втор "жолт" ќе се збогуваш со форумов.

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
e sea misticen , ti ostavi toa ,nema ti sto da mi dolovuvas mene , administratorkata se fati za mojot komentar ko slepec za stap , nitu znam koja e nitu me interesira , jas rekov so devojki so prikolka ne fakam rabota ,e sea ako ja tangira nea nema problem , ne da se istura na mene . i za toa pocnuvate voeni kampanji , ma daj molim te , ova se detski raboti

N

Nephthys

Гостин
Не можеш да избереш во кого ке се заљубиш,но можеш да избереш што ке направиш во врска со тоа.Јас верувам дека вистинската љубов победува се,а ако човекот кој го сакам е тој вистнскиот нема да ми биде важно дали има 1 или 10 деца.
Btw страшно ми се селски оние етикети:половњача,фичо,приколица,а уште по селски ми се опинците кои истите ги лепат!
Ариведерчи!:pehar:

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Детето не е проблем , имам широко срце ќе го прифатам и придобијам тоа дете , повеќе тешко би ми било да ја прифатам мајката и ново оформенната фамилија со 3 родители . Би се помислила милион пати дали вреди ...

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Дивајн напиша:
.Да, затоа и јас напоменав ... тешка тема во секој случај, но јас барем за поголеми работи како оваа, имам одреден став кој не би чекала да го променам доколку некоја од нив ме мавне по глава еден ден ...
Значи ли тоа дека прифаќаш и за тебе е во ред се` она што тебе ти се случува и што ти мораш да го направиш?
Сфашта.
Мојот став јасно го кажав!

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
m.. Mala sum da razmisluvam za ova ama sepak ke si kazam mislenje..
Bez razlika na se.. Deteto treba i zasluzuva da se saka i pokraj se.. Ako ja sakas osobata sto go rodila zasto da ne go sakas nego we?.. Koga NEKOGAS bi se nasla vo takva situacija iako e navidum teska.. Ako ima ljubov.. SIGURNO deka nema da pravam problemi samo radi deteto.. No No No.. Sepak ne se markirani so crveno razvedenite luge sto imaat deca be aman.. Majka mi i tatko mi se razvedeni ja ziveam so majka mi i ona ima decko sto so tek na vreme moze da stane i nesto poveke.. Epa sto e problemot?.. Covekot e super.. Ja sigurno nema da recam deka i e samo EBAC zaradi toa sto ako poentata mu bila samo za da ebe neso sigurno nemalo da bide so zena kojasto ima dete i e vo godini.. RAZMISLUVAJTE pred da pisete neso be aman..

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
Dovolno si vozrasna za mislenje i super e sto ima takvi luge , posle se ako sme site isti svetot ne bi bil interesen

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
RealGirL напиша:
Мислам дека е мноогу потешко маж да остане сам со деца!:smir:
Мислам дека мажот заслужува да сака една жена

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
romeo_ferara напиша:
ova pojke na front otvaranje mi lici ,so zboras be coek , muabetot sto go citiram kakva veza ima so temata , jas iznesov stav , i nekoja administratorka ja zdobolelo mojata pisana rec , ne znaci taa ako se razvela site ke se razvedat , tipicno za site forumi :tapp: administratorski klanovi :tv: .
ps do razvedenata administratorka - duri sega svakam zasto nikoj ne saka da te zeme , ako si razvedena :tapp: , se oseka zloba u komentarite tvoj i sarkazam (sarkazmot e prikrien gnev izrazen vo verbalna forma ) :vozbud:
romeo_ferara напиша:
e sea misticen , ti ostavi toa ,nema ti sto da mi dolovuvas mene , administratorkata se fati za mojot komentar ko slepec za stap , nitu znam koja e nitu me interesira , jas rekov so devojki so prikolka ne fakam rabota ,e sea ako ja tangira nea nema problem , ne da se istura na mene . i za toa pocnuvate voeni kampanji , ma daj molim te , ova se detski raboti
:vozbud: :vozbud: :vozbud:
:pos::pos::pos:
Не ми се верува како погоди:cuc: Ме пресмеа и за постов имаш зелено (ете, ќе ти ги намалам црвените да не ти е болка на душата)!
Која филозофска реч ти беше тоа за сарказмот, алал да ми ти е!:smile2:
Администраторката не се фати за твојот коментар како слепец за стап (да беше така имаше да те цитирам на секое тука на темава), туку ти златен се фати за двете црвени што ги доби од мене. Толку многу те здоболеа, што мораше и во два поста да го искажеш својот гнев. И како што кажа некој погоре, за сељачки зборови ќе лепам црвени (подобро така, отколку да те брукам тука јавно на форум), бидејќи малку треба да се внимава како се изразува човек:smir:

И дискутирај ако ти се дискутира, а кога немаш муабет повлечи се наместо да тропаш вакви глупости на памет.

Член од
29 јануари 2005
Мислења
313
Поени од реакции
3
Прво и основно.. е дека истите тие личности.. не по своја вина... останале во таа „ситуација’’ као што вие ја нарекувате.. со дете. Второ.. изразот „половњача“ ич не ви е на место.. затоа што (не дај Боже) истото може да го снајде секој.И сега.. моето гледање на темава.. од мое лично искуство.

Пред извесно време (околу 1 година) запознав девојка која на прв поглед ми изгледаше прекрасно и сакав да комуницирам со истата.После сите оние секојдневни муабети... девојката ми соопшти дека позади себе има неуспешен брак.. од Х причини.. како што се нарекуваат во првиот пост и од истиот има дете.Не ја прекинавме комуникацијата.. поради тоа што си бевме интересни еден на друг.На почетокот ниту јас ниту таа имавме некакви планови во врска со нас.Се се одвиваше како интересна дружба.(За да не е нејасно.... комуникацијата со девојката почна да се одвива на чат).Се до моментот кога требаше да дојде во Мк.. муабетот се сведуваше на ајде... ке одиме некој ден на кафе.И на мое огромно изненадување.. се случи тоа... одењето на кафе.Се испостави.. дека девојката е баш онаква каква што и беше додека комунициравме на чат.. интересна... забавна.. фина.. културна...и на мое огромно изненадување многу поубава.. од она што барем до тогаш можев да го видам.Дружењето ни продолжи секојдневно.. и после кус период.. истото прерасна во нешто што ние тогаш го сметавме за “авантура”.За жал мораше да дојде и до моментот.. кога она мора да оди назад...(во Лондон каде што живее). И се до истиот момент.. не верував дека некој во животов толку ке ми недостига.Од кога си замина.. постоеше она… колку би можело да успее.. сето она со далечината (веке познато) и љубовта со некој толку далеку од себе.Дури и после таквите мислења… комуникацијата си остана непроменета,а желбата да се биде заедно.. секој ден појака и појака.После неколку месеци (4-5) девојката реши повторно да дојде во Mk и да ја прославиме Нова Година заедно.. а јас во меѓувреме решив дека сакам истата да е мојата животна сопатничка.И го соопштив истото во моментот кога го решив.. знаејки дека кај неа постојат фобии од повторен неуспех.. а одговорот.. остана да се почека.. или ко што ние тогаш го нарековме… да ме “копка”.Дојде моментот на доаѓањето а секако и обавезниот пречек од моја страна пошто неможев да издржам да не ја видам уште првата минутка коа ке дојде,а исто и она) и најважното од се за мене.. за првпат да ја видам нејзината керкичка.Бидејќи не живеам за народот и од него ни на крај памет не ми беше да помислам што би рекле луѓето туку поважно од се ми беше како јас ке го доживеам моментот на нашата средба.Тоа и не беше нешто многу долго дружење.. ама секако.. во наредните неколку дена… почнавме да ја шеткаме и малецката со нас.Ниту тогаш а ни во моментов .. не ми сметало ништо.. кога е во прашање малата… (освен кога јас сакам да ја гушнам и бакнам мама.. а она се јави со нејзиното “моја мама” :)).Како и да е.. детенцето е прекрасно.. И мојата желба „мама“ да биде мојата животна сопатничка си остана се до 23.12.2006 кога и го чув она.. најубавото ДА во мојот живот.. како одговор на она “копкањето”.И да не тупам многу… (што и веќе го направив)… би сакал само да кажам.. дека редно е веќе.. да се остави онаа “македонштината” и живеењето за комшиите.. и да се прави.. она што на нас ни е убаво.. и не прави среќни.Во животов не сум бил посреќен од сега… и знам дека никој освен она.. неможе да ме направи посреќен.Во моментов го “планираме” нашиот заеднички живот, и живеам за моментот кога ке сме повторно заедно – ЗАСЕКОГАШ. Можам само уште да ви кажам дека тие две особи се мојата ГОРДОСТ, и никогаш во животов сум немал поголема желба да успеам во нешто.. како што имам сега.. за ова.Со гордост И НА СЕКОГО ги покажувам нашите заеднички слики направени за Н.Г без ни малку страв од било чив коментар во врска со тоа.Така да.. ако некого сакате… не би требало да се срамите од своите постапки и евентуални муабети од “комшиите” во врска со вашата љубов.

П.С : И најважно од СЕ… најубавото во нашиот случај е што немаше “македонштина” и никакви реакции пред се од нашите родители,роднини и пријатели,туку напротив.. добивме огромна поддршка од истите.

П.П.С : Очекувани беа.. и сеуште се реакциите од типот : Сака да ја искористи поради документите;Пази.. да не те искористи за документите и сличните на нив.. ама неа,мене и на сите оние кои пред се ме познаваат мене.. МНОГУ им е јасно.. дека ако веќе сакам да си одам од државава,веќе имам каде да го направам истото...и немам потреба никого да искористувам поради “папирите“

Член од
10 март 2007
Мислења
242
Поени од реакции
46
Fortune напиша:
:vozbud: :vozbud: :vozbud:
:pos::pos::pos:
Не ми се верува како погоди:cuc: Ме пресмеа и за постов имаш зелено (ете, ќе ти ги намалам црвените да не ти е болка на душата)!
Која филозофска реч ти беше тоа за сарказмот, алал да ми ти е!:smile2:
Администраторката не се фати за твојот коментар како слепец за стап (да беше така имаше да те цитирам на секое тука на темава), туку ти златен се фати за двете црвени што ги доби од мене. Толку многу те здоболеа, што мораше и во два поста да го искажеш својот гнев. И како што кажа некој погоре, за сељачки зборови ќе лепам црвени (подобро така, отколку да те брукам тука јавно на форум), бидејќи малку треба да се внимава како се изразува човек:smir:

И дискутирај ако ти се дискутира, а кога немаш муабет повлечи се наместо да тропаш вакви глупости на памет.
ete vo mojata pisana rec nema sarkazam , ima direkten stav , dali me razbiras , ne znam dali gi razlikuvas rabotite dovolno . A veruvaj mi za crvenite ti rekov ti mozi da si mavas kolku ti dusa saka , veruvaj mi vidov eden forumdzija na forum kolku ti sto imas zeleni tolku toj ima crveni :helou: . A forumdziite citaat i samite znaat deka nema kaj Romeo sarkazam i gluposti .
Da pojasnam uste ednas prasanjeto e : dali sakate veza so devojka sto ima dete .
Odogovorot od romeo sledi : ne sakam devojki so prikolki . I tolku . Dobivam crveno od administratorkata pojasnuvanje : ima deca od razvedeni roditeli na forumot . Jas ne rekov da mu eb............. na decata od razvedenite pa da dobijam crveno . taka li e srce sreko forcn ?:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom