Macedonian
...
- Член од
- 2 април 2006
- Мислења
- 2.842
- Поени од реакции
- 31
Ако има багаж со себе- Ништо од бизнисот. hehe:
Јас лично сум против, тоа е мојот став. :baeh:
Јас лично сум против, тоа е мојот став. :baeh:
Добро, а што мислиш, твоето дете, повеќе ќе те почитува ако имаш некој е*ач на страна со кој кога ќе излегуваш ќе го оставаш него само или ако имаш нормален брак?ramada напиша:Многу комплицирана и тешка тема!
Не ги етикитирам луѓето и секој што сака може да си избере во својот живот ама јас не би влегла во таква врска,нити во животот мој би скала некој што не е татко на моето дете да го одгледува и воспитува!Значи не ги осудувам луѓето што го одбрале овој начин на стапување во брак,туку зборувам лично за себе дека не би можела да влезам во таков брак,бидејќи за мене тоа е многу комплициран начин на живот!
Секако се разбира дека не сум за овие луѓе(разведени или вдовици-вдовци) да останат сами ,ама кога јас би се нашла во таква ситуација мислам дека би била доволна врска али накако брак
ramada, дали тоа значи дека недај боже еден ден ако ти бидеш разведена жена, никој не треба да ти даде љубов и да го прифати твоето дете?ramada напиша:Многу комплицирана и тешка тема!
Не ги етикитирам луѓето и секој што сака може да си избере во својот живот ама јас не би влегла во таква врска,нити во животот мој би скала некој што не е татко на моето дете да го одгледува и воспитува!Значи не ги осудувам луѓето што го одбрале овој начин на стапување во брак,туку зборувам лично за себе дека не би можела да влезам во таков брак,бидејќи за мене тоа е многу комплициран начин на живот!
Секако се разбира дека не сум за овие луѓе(разведени или вдовици-вдовци) да останат сами ,ама кога јас би се нашла во таква ситуација мислам дека би била доволна врска али накако брак
zafrknata, истото важи и за тебе.zafrknata напиша:Не можеш туку така да прифатиш некој/а кој/а има дете. Ако веќе сме се заљубиле во таква личност, треба ситуацијата да ја разгледаме од сите можни гледни точки.Тука треба да се ставиме и на местото на детето кога веќе го сакме. Ете на пример што ако вашата мајка која иако е жена во години може во изгледот да се изедначи со девојка од 28 години сака да биде заедно со некој кој вие сигурно не можете да го поднесите од самата помисла дека тој ќе ја д*пи вашата мајка. Во овој случај расправиите би престанале само во случај двајцата да се разделат.
Мистичен напиша:Гледајте ги работите малку и од другата страна, никогаш не се знае што ни носи животот, а во играта наречена живот секогаш се паѓа по некоја коцка која не ја посакуваме. Затоа...
Vo zivotot nekoi greski bez ogled nie dali gi pravime ili zivotot ni gi nosi , skapo se plakaat, najcesto "prikolkite" (ne zaboravaj da mi pises crveno i za ova )Fortune напиша:Божееее
Само имајте на ум една работа. На секој може да му се случи да се разведе или недај боже да му почине партнерот, никогаш во животот не се знае што може да не` снајде. Тогаш дали би размислувале вака, кога некој друг ќе рече дека не сака да биде со вас затоа што имате дете и веднаш ве гледа како човек кој треба да остане сам до крајот на животот.
Значи, ако се ожениш, жена ти ти го начука и те остави (или ти ја оставиш поради икс причини), детето (децата) останат кај тебе и после никоја не треба да те прифати? Ќе бидеш вечен ерген?romeo_ferara напиша:Vo zivotot nekoi greski bez ogled nie dali gi pravime ili zivotot ni gi nosi , skapo se plakaat, najcesto "prikolkite" (ne zaboravaj da mi pises crveno i za ova )
Ох,прекрасна Дивајн!!!Дивајн напиша:Добро, а што мислиш, твоето дете, повеќе ќе те почитува ако имаш некој е*ач на страна со кој кога ќе излегуваш ќе го оставаш него само или ако имаш нормален брак?
Потполно си во право!Животот знае да ни приреди многу непријатни изненедувања,...Жалосно но вистинито!Мистичен напиша:ramada, дали тоа значи дека недај боже еден ден ако ти бидеш разведена жена, никој не треба да ти даде љубов и да го прифати твоето дете?
Гледајте ги работите малку и од другата страна, никогаш не се знае што ни носи животот, а во играта наречена живот секогаш се паѓа по некоја коцка која не ја посакуваме. Затоа...
Ramada, nemoj da si ja predizvikuvash sudbinata i nemoj ni najmalku da donesuvash odluki kako bi postapila dokolku te snajde toa?ramada напиша:Многу комплицирана и тешка тема!
Не сфатив што толку ми се препичаваш, ама ај ...Ох,прекрасна Дивајн!!!
Значи вака-мислам дека бев јасна со моето размислување на оваа тема.Ако јас сум се сложила за некаква врска,со човек што не е татко на моето дете,тоа значи дека јас со тој човек ке бидам од љубов,а тоа значи дека нема да го наречам ,,овој е мој е*ач,,а уште помалку така ке го нарече моето дете!
И да се одлучиш за брак со некој човек,а при тоа имаш дете зарем ќе го видиш на слика и ке се омажиш со него преку ноќ???Те молам ,па секако дека ќе треба време за да го запознаеш тој човек,па тоа сигурно нема да го правиш по телефон!Значи треба и да испаднеш и да се видиш со него ќе мине извесно време...и тоа значи дека детето тогаш ке те почитува?Оти тебе он можеби ќе ти стане сопруг?Тогаш нема да биде е*ба*от на мама!!!Ох,колку комплицирана и тешка тема!!!
Да, затоа и јас напоменав ... тешка тема во секој случај, но јас барем за поголеми работи како оваа, имам одреден став кој не би чекала да го променам доколку некоја од нив ме мавне по глава еден ден ...Потполно си во право!Животот знае да ни приреди многу непријатни изненедувања,...Жалосно но вистинито!
Затоа и напоменав колку е тешка оваа тема!
Не дај боже како што рече,али моето мислење сега е такво...
Ако еден ден се предомислам ке пишам во форумов!!!Важи?:smir: