igri bez granici, go lazam sekoj nov refren, cresa, dusa ostana, ledena medena, boze cuvaj ja od zlo, soba za taga neznam mnogu mnogu mnogu pesni mi se svigaat i seuste nemozam da veruvam deka tose veke go nema zaso be on be na svetov ima tolku zlobni i losi stvorernja i tose najde na vakva nesreka
Тоше ги правеше песните убави, се внесуваше психички во секој стих и го пееше од душа, едноставно се гледаше неговата искреност а инаку вака посебни песни
-казна моја си
-лјубена
-душа остана
-цреша
-игри без граници
-дај,разбуди се
-има ли ден за нас?
-полско цвеќе
-тајно моја
-слушаш ли
-место на злосторот
-скалило
лелееее ситее ситеее
Нема шанси да се избере само една па ќе набројам така омилени:
Тајно моја
Усни на усни
Во коси да ти спијам
По тебе
Громови на душа
Чија си
Вежи ме
Боже чувај ја од зло
Ангел си ти
Соба за тага
Усни на усни-дефинитивно
уште како мала оваа песна најмногу ја сакав, заедно со другите негови почетни песни...
најмили ми се тие песни, зашто гласот во нив сеуште му е онака детски...за разлика од поновите песни што ги има, не дека не ги сакам новите но старите ми се најмили и кога ги слушам се сеќавам на времето кога почна да станува славен, кога си купував тетратки со неговиот лик...
овде може да ја ставам и неговата последна песна-Македонија навива за вас...премногу ми се допаѓа, никој друг не би можел да ја испее оваа песна со толку чувства како што ја испеа тој...
во секој стих од песната се чувствува колку ја сакаше Македонија.
оваа песна е една од најдобрите што ни ги остави.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.