Без некој посебен редослед
Scar (The Lion King)
Чудно е како скоро никој предходно не го спомна карактеров... За престолот е подготвен да го убие сопствениот брат, неговиот син Симба, и да ја понижи цела глутница на лавици. Џереми Ајронс перфектно му го даде гласот на гомново од карактер
El Indio (For A Few Dollars More)
Бев во дилема дали да го ставам Ел Индио или Рамон од A Fistful of Dollars, и двата карактери феноменално одглумени од Џан Марија Волонте. Се одлучив за првиов, ќе подобјаснам. Во За шака долари Рамон е типичен гаден негативец, кој прави масакр на цела една фамилија, али кога ја гледаш глумата на Ел Индио сваќаш дека тој не е обичен негативец... тој е и психички растроена и пореметена личност, што дополнително го прави поbadass негативец од Рамон.
Captain Rhodes (Day Of The Dead)
Веројатно само јас ќе го спомнам ликов и никој друг на форумов...
Да не посакаш да си во иста соба со Капетан Родес, може да те убие како куче и никој ништо неможе да му пререче за тоа. Ликов е голем дел од тоа што го прави Day Of The Dead уште една класика на Џорџ Ромеро.
I'm running this monkey farm now Frankenstein and I wanna know... what the fuck you're doing with my time?
Biff (Back To The Future 1/2/3)
И овој лик никој не го спомна, можеби затоа што е карактер во филм што се квалификува како авантура/фантазија/комедија. Али сеедно, ликов е типичен пример за тоа што човек може да испадне ако му дадеш малце слобода и сила. Во 1985 е нормален "слуга" на МекФлај, али во 2014, 50те и во Дивиот Запад тој се претвара во ѕвер, манијак, женкар, силеџија... се најлошо.
Scorpio (Dirty Harry)
Клинт Иствуд е главната ѕвезда во филмов, али мора да му се одаде почит и на актерот кој супер го долови Скорпио како една пореметена личност. Мал познат факт е дека актерот во приватниот живот добивал и заканувачки писма дека ќе го убијат од луѓе кои го виделе филмот... е тоа ако не е доказ дека си ја одиграл улогата добро, ондак незнам што е. сФака част
[DOUBLEPOST=1509691739][/DOUBLEPOST]
Еве после 10 години да ти одговорам.... Има "Invasion of the Body Snatchers"