А ти си рокер?!
каково изненадување.... па шо бараш ти да кажуваш кој е хипхоп?!
Не знам по што ме процени дека сум рокер та ми ја даде таа ''титула''.
Инаку јас го ценам и го величам секое нешто што може да се нарече музика, а нешта кои ја трујат свеста,духот и културата на народот остро ги критикувам...а да не бидам офтопик ќе импровизирам една имагинарна паралела, белки и со ова ќе ја сватиш мојата, та и ситуацијата на други членови на форумов...
Замисли ти еден аматер архитект кој конструира палафити и индијански шатори. Но ги конструира така што ќе ги претстави лесни на изглед, прилагодливи за добра маса народ, нема на кој нема да му се свиѓа, штп се вика. Тој архитект го знае цел свет, добива награди, го има на тв, го има на најпопуларното шоу, праи пари ко луд. Го сака којзнае колку народ.
Е сето ова го следат професионални архитекти, кои граделе готски катедрали од по 30 метра, полни со знаење, симболизам, уметност...градби пред кои човек може да падне во несвест. Се чудат и умираат од мака тие архитекти поради тоа што се случува во светот, како може еден просљак што конструира некакви безвезни шатори да биде сакан и почитуван од толку народ. Некој кој воопшто нема појма од конструкција, што нема појма од самата струка да биде прогласен за ''Цар на Архитектите''. Што мислиш како се чувствуваат тие луѓе? Исто како кога на византолог ќе му кажат дека некои луќе лупат фрески од 6ти век или што ти знам веќе...