Тоа што не го знам - нема да ме боли?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Многу пати го имам слушнато ова,а и неколку пати прочитано и низ форумов.

Значи дали е така? Дали работите кои не ги знаеме, кои ги крие партнерот од нас (без разлика дали е неверство, некоја крупна лага и слично) не не повредуваат? Дали е подобро некои работи партнерот да ги чува за себе (како на пример - некоја девојка/дечко му се припуштавал, флертувала со него) или сепак треба се да биде споделено меѓу партнерите?

Дали вие криете работи, т.е дали се водите според оваа реченица и дали ви се има случено да преќутите некоја ваква поголема и покрупна работа?

Дали преферирате партнерот да не ви кажува се? Дали пре би избрале да ве излажат и да ве преќутат отколку да дознаете што е навистина?

И на крај дали преферирате да имате навидум, надворешно совршена врска, со тоа што партнерот ќе крие работи од вас и ќе ви преќутува за неговите/нејзините излети или попрво би се одлучиле за сурова искреност која би значела тешка криза или евентуално крај на врската?

Значи во овој случај не станува збор вие да насетувате нешто па да се правите слепи,туку кога ве лажат,а вие не знаете за тоа.

Навистина,дали тоа што не го знаеме,нема да не боли и повреди?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314

Значи дали е така?Дали работите кои не ги знаеме,кои ги крие партнерот од нас (без разлика дали е неверство,некоја крупна лага и слично) не не повредуваат?Дали е подобро некои работи партнерот да ги чува за себе (како на пример - некоја девојка/дечко му се припуштавал,флертувала со него) или сепак треба се да биде споделено меѓу партнерите?
Секако дека кога нешто не знаеме нема да не боли, но кога ( и АКО ) ќе го дознаеме ќе не боли 100 пати повеќе.
Сметам дека шмекање/пуштање/ватевер од страна на некоја друга особа, ако тој го смета за небитно, нема ни зашто да се спомнува, но нешто посериозно мислам дека треба да ми го каже и покрај тоа што би можело да биде фатално за нашата врска.

Дали вие криете работи,т.е дали се водите според оваа реченица и дали ви се има случено да преќутите некоја ваква поголема и покрупна работа?
Кажав погоре.
Ако ми се запуштава некој друг- не го тангирам и не го сметам за потребно за да се изнесува пред парнерот. Едноставно, мене не ми значи, а ако го спомнам би можело тој да го сфати погрешно и да го навреди/повреди...

Дали преферирате партнерот да не ви кажува се?Дали пре би избрале да ве излажат и да ве преќутат отколку да дознаете што е навистина?
Ја одбирам втората опција.
Не би сакала од страна ( оние кои знаат ) да ме гледаат како магаре и да се смешкаат, знаејќи што се случува, а јас да мислам дека се` е во ред.

И на крај дали преферирате да имате навидум,надворешно совршена врска,со тоа што партнерот ќе крие работи од вас и ќе ви преќутува за неговите/нејзините излети или попрво би се одлучиле за сурова искреност која би значела тешка криза или евентуално крај на врската?
Јао, познавајќи еден куп навидум совршени врски, можам слободно да кажам дека такво нешто ми е најодвратно нешто кое би можело да се случи на една “врска“
Јас сум искрена, па го барам тоа и од партнерот.

Заклучок:
Нема да не боли, се додека не ја дознаеме вистината и не почне да не боли и за тоа што не ни кажал на време партнерот и за тоа што некој знаел и само се смешкал, а вие сте мислеле дека се` е супер.

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Licno jas sekogas bi odbrala da ne znam! Zosto? Pa ne me interesira dali tamu nekoja flertuvala so nego ili bio sto zosto da bidam ljubomorna bez pricina i na sekoe izleguvanje da se cudam kade i so koj odi i dali nekoja ke mu se pusta ili ne. Vo princip se raboti za doverba jas ti veruvam i toa e. Nema potreba da gi znam detalite. So vreme nauciv deka ne moze se da bide rozevo i mozebi na nekoi raboti ke treba da podzamizis ama toa e real life. Ne ziveam vo svet na fanazija kade sekoj sekogo saka bezuslovno (sekoja cest na isklucocite). Eve ke vi dadam primer jas sum nadvor od Makedonija vekje 11 meseci imav decko ama raskinav ne e bitno sto i kako bitnoto e i da odevme do den denes nemase da ocekuvam da mi bide veren mislam potsvesno ke znaev deka mozebi otisol so nekoja za edna vecer megjutoa ako ne mi kaze mene ke mi bide podobro nema da znam. Istoto e slucajot pa na kraj kraeva lugje sme imame potrebi. I da ona sto ne go znam ne moze da me povredi:toe:

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Не сум за то да знам се за партнерот до ситница, ама не ми е сеедно да ме лажи за крупни работи како на пр. да ме изневерува, да скрие нешто мн. важно за него и сл. Не можам да ги простам тие работи, оти со тоа доаѓам до заклучок дека одам со некој шо не го познавам воопшто и дека не е тој шо сум мислела дека е.
Сите крупни скриени работи порано или покасно се дознаваат.
Затоа јас одма ги кажувам и оставам на него дали ќе ме прифати или не. И затоа сакам и така партнерот да се однесува со мене. Полесно ми е да прифатам ми ја кажи вистината каква и да е и колку ќе ме здоболи, а не можам да му простам ако крие нешто и во краен случај да ме лажи дека не е така.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Што и да е, сакам да го знам. Највеќе мразам глумење на совршена врска. Ако има нешто значајно за нашата врска, т.е. нешто што би можело да и наштети на истата, нешто што треба да го знам, подобро да дознам од него, отколку од некој друг, па после јас ќе си решам дали можам да продолжам како ништо да не било, или ќе раскинам.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Апсолутно не треба се да се споделува со партнерот. Многу е важно да си зачуваш мала интима до која само ти имаш пристап. А и некои работи се сосема ирелевантни и не вредат да се кажат и за џабе да се крене врева.
Важните работи, секако, фер е да се споделат. Ако посакувате и очекувате доверба. Точно дека тоа што не го знаеш нема да те боли... Ама од друга страна, тоа што е доволно силно за да те заболи, подобро е да ти биде навреме кажано. :wink:

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
а зошто да незнам, раните зараснуваат со тек на време, барем вака ќе се соочам со вистината и ќе знам кај грешам (ако грешам нешто), сепак би било подобро да се знае.
да ќе боли но ќе стекнам искуство, ќе продолжам понатаму

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284

Значи дали е така?Дали работите кои не ги знаеме,кои ги крие партнерот од нас (без разлика дали е неверство,некоја крупна лага и слично) не не повредуваат?Дали е подобро некои работи партнерот да ги чува за себе (како на пример - некоја девојка/дечко му се припуштавал,флертувала со него) или сепак треба се да биде споделено меѓу партнерите?
Јас бирам да ми кажат,или тој да ми каже,подобро да ме боли,барем знам дека нема да бидам будала. Добро сега некои ситници и глупости не мора,како на пример пуштање и сл.,што ме интересира мене која му се пуштала,само да се нервирам?Ме интересира дали тој направил нешто со неа.
Ако станува збор за неверство,не сакам да бидам јас глупава и да се занесувам како мене тој ме сака,а другите од страна да ми се потсмеваат.

Дали вие криете работи,т.е дали се водите според оваа реченица и дали ви се има случено да преќутите некоја ваква поголема и покрупна работа?
Нормално дека јас би скрила,знам дека јас сум виновна и дека врската ќе ми заврши ако кажам,така да ќе си преќутам.
Ама не сум сигурна,може и ќе кажам,ако партнерот многу ми значи.

Дали преферирате партнерот да не ви кажува се?Дали пре би избрале да ве излажат и да ве преќутат отколку да дознаете што е навистина?
Преферирам вистината,ама ако се работи за ситница подобро да не ми кажува,така и јас нема да се нервирам,и тој нема да се секира.

И на крај дали преферирате да имате навидум,надворешно совршена врска,со тоа што партнерот ќе крие работи од вас и ќе ви преќутува за неговите/нејзините излети или попрво би се одлучиле за сурова искреност која би значела тешка криза или евентуално крај на врската?
Попрво би се одлучила за крај одколку да ме влече некој за нос.Тој што не знае да седи на една столица,не ме заслужува.

Член од
16 октомври 2007
Мислења
70
Поени од реакции
5

Значи во овој случај не станува збор вие да насетувате нешто па да се правите слепи,туку кога ве лажат,а вие не знаете за тоа.

Дали тоа што не го знаеме нема да не погоди.Од сомнежите страдаме.Идеалната врска е онаа во која ќе нема стравови и срам,кога ќе се чувствуваме удобно во очите на некого како кога се гледаме во огледало после најмамурна вечер,кога можат да ни ги простат сите каприци,тогаш ќе верувам дека сум заљубен

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Дали тоа што не го знаеме нема да не погоди.Од сомнежите страдаме.Идеалната врска е онаа во која ќе нема стравови и срам,кога ќе се чувствуваме удобно во очите на некого како кога се гледаме во огледало после најмамурна вечер,кога можат да ни ги простат сите каприци,тогаш ќе верувам дека сум заљубен
Ако правиме моабет за ситоација кога буквално ништо не знаеме т.е не се ни барем малце сомневаме во било што нормално дека не не боли...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Ako e nesto poseriozno vo prasanje definitivno da se kaze i ako bi znacelo kraj na vrskata.

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Ako e nesto poseriozno vo prasanje definitivno da se kaze i ako bi znacelo kraj na vrskata.
Ај прочитај што напиша...да се каже или крај на врската? Како ке ставип крај,по кој основ? Ако ништо не се десило т.е ако ти знаеш дека ништо не се десило?Башка одговоров твој ептен бега од прашањето на темава

Член од
16 октомври 2007
Мислења
70
Поени од реакции
5
Ако правиме моабет за ситоација кога буквално ништо не знаеме т.е не се ни барем малце сомневаме во било што нормално дека не не боли...
Е ако е ситуација кога ништо не знаеме тогаш не разговараме за врска

mRnO

И по mRnO,mRnO
Член од
16 април 2006
Мислења
6.263
Поени од реакции
52
Е ако е ситуација кога ништо не знаеме тогаш не разговараме за врска
Дај жити се прошири ги малце видиците,добро знаеш за каква ситоација и за што конкретно говори насловот на темава

Член од
16 октомври 2007
Мислења
70
Поени од реакции
5
Дај жити се прошири ги малце видиците,добро знаеш за каква ситоација и за што конкретно говори насловот на темава
Не се работи за проширување на моите видици,кога ќе почне да гризе сомнеж,и најлибералните видици попуштаат,затоа е подобро да не знаеме се

Kajgana Shop

На врв Bottom