Ти давам ЗБОР!

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Од оние кои им верувам зборот ми е доволен за се...оние другите некако скаптично ги гледам нио можат и тие да влезат во првиот шешир...кога давам збор гледам да го испочитувам до крај...доколку од некоја причина неможам да го направам тоа им се извинувам со време :smir:

Член од
22 јануари 2008
Мислења
425
Поени од реакции
10
denes covek gleda da te zaeba a da ti pomogne tesko.veruvam site sme imale vakvo iskustvo

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.123
Поени од реакции
25.578
Ништо на овој свет нема помала тежина од дадениот збор.

Со убав збор и со пиштол ќе постигнете многу повеќе отколку само со убав збор-Алка Поне:toe:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Скоро секогаш сум скептик. Не верувам многу во луѓето дека сето што ќе го кажат, така ќе испадне. Ако ме замолат за услуга, не ветувам, затоа што знам дека можно е да испадне ништо од сето тоа. Сепак повеќе ценам луѓе кои се кратки на зборови а извршуваат дела колку што можат, отколку луѓе кои ветуваат, а грото од ветеното не го исполнуваат.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Да се има збор е голема доблест.
Нема више чест. Порано честта била важна работа. Ако си ја изгубел не почитувале, не си бил човек за нив више. Сеа, друга е реалноста. Се верува на збор само на тие што заслужиле доверба, а и на нив не којзнае колку. А за другите да не праам муабет, све се зема со резерва.
Такво е времето.:nesum:

Delfin4e

Го обожавам морето
Член од
20 април 2009
Мислења
61
Поени од реакции
5
Ма оваа реценица "Ти давам збор" ми е најдобро мерило за вистинската вредност и искреност на луѓето, значи прво се трудам да им поверувам во реченицата па по неко време го чекам исходот (а со текот на времето тие самите си паѓаат во стапицата) и на тој начин ги селектирам луѓето во мојата близина!!!

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Море ништо не бидува од збор-дела се бараат!
Затоа никогаш не си земам здраво за готово кога некои луѓе ќе ми ветат нешто,секогаш сум со резерва додека не се покаже ветеното на дело...па дури и од најблиските луѓе :icon_eek:
А јас...па јас гледам што е можно помалку да ветувам-јебига неможам на секого се да погодам и се да му завршам и си кажувам искрено:ако можам да средам работа ок ако не здравје.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Добро сега ми се има случено да ветам нешто и од објективни или субјективни (повеќе субјективни причини) да ми се случи да не исполнам човек сум. Ама во последно време ретко ми се случува тоа, ако речам дека го сечам малиот прст од левата рака тогаш и го сечам :).
Судбински сум поврзан со мојот збор, мојата храброст и смиреност во одредени ситуации.
Значи да не го тупам многу, ако речам дека ќе биде, а бре има да биде без разлика на цената што треба да се плати или одговорноста што треба да се преземи.

Член од
8 јануари 2009
Мислења
929
Поени од реакции
21
Ти давам збор дека те сакам:)

Kajgana Shop

На врв Bottom