Тинејџери - Врколаци!

• Креатор на темата Дамјан_Amstaff
  • Време на започнување

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
тешки ретарди.......замисли ваков другар да имаш?:tapp:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Некои луѓе просто плачат за внимание !

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не ми делете де филозофии,прашав само дали сакате да имате или не ??

Вака преку јутуб ви се чини лесно справување со нив,ке им дадете мачка ке и ја скинат главата и ке имаат убав подарок во својата соба...психопатска работа.
Недоволно внимание ??
-Зар ова е единиот начин што го знаат дегените за да привлечат ебано внимание,ке се праат врколаци и ајде сите ке буљаат у нив...јебемти внимание.
Боље нека истрчаат 100 метра пиштол голи,повеке внимание ке привлечат така :D

Ај ако не сега јас ке се праам Ван Хелсинг и ке ги ловам сите тие...за што ??
Да привлечам внимание :D

Ти Нептун не знам зошто ме цитираш,знам дека ги подржаваш ваквите,пошо на некој начин и ти си посебен,само си гејчо.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Еве и други:

Izzy_from_Rock_Band_by_lost_capella.jpg Warrior___LARP_Character_by_lost_capella.jpg Pokemon_Cosplays_by_Anime_King_Zi2.jpg A_Good_Ninja_by_Anime_King_Zi2.jpg Hayner_Wig_Pic_1_by_Anime_King_Zi2.jpg Good_times__Pt3_by_DerangedSpazz.jpg Haruhi_Suziyamia_Cosplay_by_Anime_King_Zi2.jpg

Тинејџерите врколаци се само 1% од глобалниот феномен на имперсонација на омилените карактери (Wow, Final Fantasy, Naruto, Господар на прстените итн.), или имперсонација на општи карактери од митови (вампири, врколаци, гоблини итн.)

Убаво ќе беше да земевте и да си проверите некои стручњаци што велат за ова, а не што вие мислите дека се случува, во ред?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не бев доволно јасен во претходниот пост? Препрочитај го.

Вака преку јутуб ви се чини лесно справување со нив,ке им дадете мачка ке и ја скинат главата и ке имаат убав подарок во својата соба...психопатска работа.
Од каде тоа дека убиваат животни? Од каде го извади?

Недоволно внимание ??
-Зар ова е единиот начин што го знаат дегените за да привлечат ебано внимание,ке се праат врколаци и ајде сите ке буљаат у нив...јебемти внимание.
Повторувам, врколаци се 1% од нив. Или џабе што повторувам, ти ќе тераш тоа што тебе ти влегло во глава нели?

А за голи, имаш нудисти егзибиционисти. Веројатно и не се работи чисто само за привлекување на внимание. Секако, не си проверил да видиш за што се работи нели? Сами видеото на почетокот го гледаше, ако воопшто и тоа, така?

Има некој повреден до сега? Еден!? Прекинеш да трескаш зелени.

Ти Нептун не знам зошто ме цитираш,знам дека ги подржаваш ваквите,пошо на некој начин и ти си посебен,само си гејчо.
И многу паметна реплика. Ги подржувам зошто јас сум бил геј ....

Која ебана вврска има мојата сексуална ориентација со ова што го дискутираме!?

А тоа што ги подржувам е зошто знам факт-два за нив, а ти врска немаш, а сепак лупаш безвезни заклучоци.

Cat_Hat_Kid_by_Absolian.jpg Sexy_n_Cute_Arctic_Fox_2_by_Ciel_Lucy.jpg Gecko_IMVU_by_TheGeckoDemon.jpg Vampiresa_Imvu_by_catyuffie.jpg IMVU_Hikari_Version_2_by_princesshikarimono.jpg karma_imvu_by_veryboredbunny.jpg Neko_kid_by_Lucylein.jpg Furry_Request__Garrett_M__by_Schedar.jpg Drow_1_by_Fendy_1101.jpg Hikari__Dark_Angel_by_Evanescence188.jpg

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
тешки ретарди.......замисли ваков другар да имаш?:tapp:
Ако имаш, не би зборел така за него. Или така јадеш трици за сите твои другари позади нивниот грб?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
А причината зашто се облекуваат како личности од филмови/цртани ?
-Претпоставувам дека имаат проблем со наоѓање на друштво , не се социјализирани , ја гледав на Ем ти ви емисијата Made (каде што ги преобразуваат децата во подобри поуспешни личности итн.) имаше доста вакви деца кој што беа запоставени , заборавени , не беа главни фаци во школото ,си имаа своја група/секција во школото каде што се собираа и разговараа и се дружеа.
-На некој начин групата е добра затоа што се дружат си помагаат, но од друга страна хмм... не знам.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да ги прашам тие што ги подржуваат и бранат таквите забегантуси амерички нешто...

Би сакале ли да имате такво дете,да биде покажувано со прст од секој што ке помине како гледај го овој каков е ист Дракула,не се дружете со него,ке ве изеде за вечера,да го снимаат телевизии,да го гледа цел свет и лугето што не мислат како него да се згрозуваат од родителите кој не го повеле на прав пат ??

Онака чисто ме интересира :D
Јас не би имал против...извесен период сите поминуваме низ такви фази па што ако имаш дете кое се преправа во врколак :vozbud: или не знам што...
Ништо посебно,веројатно би гледал некој хорор на таа тема па би имал за што да правам муабет со детето и слично...
А за што ќе кажат комшиите...нешто претерано и не ме интересира,тоа дека телевизии ќе снимаат и тоа е феил,тие еднаш ќе снимат некого некаде како овие од првиот пост да најдат нешто да работат,да мрчат,сензационализам...
Би бил крајно разочаран и тотален феил како родител доколу детето почне да забегува накај патриотизам,национализам,политика,партии...а ако заболи од религија ќе знам дека целосно сум утнал во воспитувањето...:toe:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
-Претпоставувам дека имаат проблем со наоѓање на друштво , не се социјализирани , ја гледав на Ем ти ви емисијата Made (каде што ги преобразуваат децата во подобри поуспешни личности итн.) имаше доста вакви деца кој што беа запоставени , заборавени , не беа главни фаци во школото ,си имаа своја група/секција во школото каде што се собираа и разговараа и се дружеа.
-На некој начин групата е добра затоа што се дружат си помагаат, но од друга страна хмм... не знам.
Знам дека е неконвенционално, но сепак дали е штетно? Како што виде и од видеото, а и од сликите кои ги постирав, луѓето се среќни. Веројатно ако се чувствувале запоставени, без друштво, без внимание, сега имаат се. А причината е зошто ги обожаваат карактерите. Веројатно имитацијата на Господар на Прстентите ги прави да се чувствуваат како дел од некоја авантура, нешто возбудливо и несекојдневно, спротивставувајќи се на злото и сл. Наруто е слично, каде се симболизира самоконтролата, дисциплината и боречките вештини, филозофиите на истокот и сл. Final Fantasy, уште една авантура, битка со злото, но и успешен излез од реалноста, која, факт е, дека е многу досадна, полна со проблеми, негативна енергија и нема што многу да им понуди. Едноставно на некои луѓе им е потребно да си го освежат секојдневниот живот или да го акомодираат на начин на кој ќе им биде забавен, а не досаден.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Леле Нептун не ми споредувај најпопуларни цртани и игрици прифатени од цел свет со кретенистички детишта што немаат ништо попаметно,плачат за обично внимание дома и на школо,те молам немој !
Игрите и цртаните се прифатени од сите,лошо во тоа да се облака некој ко Наруто нема колку што има да си врколак,облечен во црно како да се вракаш од погреб и секој те одбегнува на улица како да си прва и последна будала.

Ти ако ги сфакаш и прифакаш,има некој што не ги прифака и ги мрази,прво поради изгледот (бљак),потоа однесувањето,те гледа во очи како да ке те нападне и изеде во секој момент ебате...

Одвратно е чоек одвратно,самата помисла на дете што се праи врколак е одвратна...за мене е одвратно,за тебе мислам дека не е,јебига секој различно сфака одредени луге.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728

Недоволно внимание ??

A-C-A-B, бар нашите филозофии не вклучуваат омраза кон група на луѓе која на некому му е одбивна на лик.
И тебе преку јутуб ту се чини дека се психопати, како што и нас ни се чини дека е лесно да се справиш со нив.
Не е единствениот начин туку е НИВНИОТ начин. Ако ти патиш од недоволно посветено внимание и го надоместиш тоа со трчање гол, не значи дека сите би го направиле тоа.
Различни луѓе, различни потреби.
Туку, Хитлер ги мразеше и убиваше оние што немаа аристократска крв, односно што беа различни од него... Не гледам дека твоево размислување за играње Ван Хелсинг е поразлично од тоа неговото. Не знам како си увртевте у глава дека децава ќе убиваат.

И гледај реченици како последната да не ти се повторуваат. Сè си има свое место. На таа реченица сигурно не и е тука местото.

--- надополнето ---

Леле Нептун не ми споредувај најпопуларни цртани и игрици прифатени од цел свет со кретенистички детишта што немаат ништо попаметно,плачат за обично внимание дома и на школо,те молам немој !
Игрите и цртаните се прифатени од сите,лошо во тоа да се облака некој ко Наруто нема колку што има да си врколак,облечен во црно како да се вракаш од погреб и секој те одбегнува на улица како да си прва и последна будала.
Нема ама буквално никаква разлика. Те молам, има цртан кај нас со некои борби со пајаци.
И ајде едно дете ќе биде пајак а друго ќе го команда. И сакаш да кажеш дека таквите деца полесни би ги прифатил отколку овие?
Која е разликата? Каде е? Јас не ја гледам

--- надополнето ---

Таа група се вика друштво. Тоа друштво го има секој од нас. Во тоа друштво сите се слични по размислувањата и начините на функционирање. Едноставно се дружиш со луѓе кои на некој начин се слични со тебе.
Од една страна се дружиш, си помагаш со другарите... А од другата страна... Што е тоа од другата страна што те замислува?
Има нешто лошо во тоа човек да има друштво во кое ќе биде опркужен со луѓе кои ги разбираат?

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Ти е*ам болните идиоти.

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
За децава...врколаци,вампири,вештици,вештери...ма нека си играат децата...(клаузула 1-се додека не сметаат на друг...:star:) така само ќе го надминат инфантилизмот на здрав начин и нема да постојат 60 годишни “трекери“ кои се замислуваат дека се Спок...

другите манифестации на инфантилизам во поодминати години се еден од адутите на секоја власт и религија...
:vozbud:
Aaa Тукатер да не се вреѓаме. :duel: Не сум 60 туку 36 годишен трекер што се замислува спок. :baeh:

Шала на страна далеку сум јас од трекер и од тоа да сум у филм дека сум некој друг.
Секоја личност при својот пат на развој минува низ разни фази. Кога сме у тие години, луди тинејџерски, кога сме сеуште неизградени како личности и сме во потрага по тоа кои сме, многу сме подложни на надворешни влијанија. Стилот на облекување и однесување ако ни е или според некој музички правец (то во мое време :) ), според некој филм или серија воопшто не проблем ако тоа не ни стане опсесија и ако ни трае само одреден временски период, а после го надминеме тоа односно созрееме како личност. Јас на пример на времето бев “металец“, долга несредена коса, кожна јакна, скинати фармерки и сл. Но знаев дека тоа ми е само период (фаза) и не си дозволив да таа моја фаза да остави последици во понатамошниот мој живот. Односно не се истетовирав, не си го дупнав увото или било кој друг дел од телото за да вметнам “украс“ односно не направив трајни промени на моето тело за кои што денес би се каел и би имал некаква некомотност со самиот себе.
Треба на младите да им се дозволи слобода во изразувањето, но секогаш треба да се предупредат за последиците од своите постапки и дали се спремни да се справат со истите.

Воопшто не е проблем кој како се облекува, како изгледа и како се однесува, се додека е среќен со самиот себе и не предизвикува несреќа односно не наштетува на друг.

Kajgana Shop

На врв Bottom