rustyblades
Stiff Upper Lip
- Член од
- 19 февруари 2007
- Мислења
- 611
- Поени од реакции
- 35
Мене лично ме привлекуваат Олд Скул - Њу Скул мотивите, како и Јапанскиот стил. Имам еден мал костур со капа на нога, а планирам следно да ставам поголем пантер.
некој предлог сликички со буквата с ама на латиница Ѕ(вакви да се) плц плц плц
Нема да се тетовирам никогаш.Не ме влече некако ич.
Алал да ти е многу брзо менуваш мислења :pos2:Не знам кога ама ќе си ја напраам таа на Скофилд.
Jas sakam da istetoviram lavica, i ne sum voopsto upatena koj e siguren kaj nas da bi se tetovirala kaj nego a mnogu mi e jezivo koga ke pomislam sto sve se prenesuva preku tetoviranje...te molam ako ne ti e tesko preporacaj mi preku poraka koi se kvalitetni tatoo majstori kaj nas (jas ne mozam da ti pratam poraka zasto samo sto se registrirav, za da ti pisam tebe, i ne mi e dozvoleno da prakam poraki ako nemam min 20 komentari ostaveno...) Jas bi odela i vo Belgrad da se tetoviram, ako e tamu nesto postrucno i posigurno, ama neznam ni tamu od kade da pocnam da baram ili kade da se obratam.... Ti blagodaram odnapredZa onie koj ne me poznavaat, jas sum toj koj pishuva za custom bike scenata, inaku bidejki tetoviranjeto i motrive se mnogu srodni samo eden mal sovet sakam da dada: Onie koj mozat da se tetoviraat vo stranstvo (germanija na primer beshe gore spomnata) neka go napravat toa tamu, iako e poskapo.
Vo makedonija e poeftino ama zatoa kje naletata ne mnogu "kadsapi" koj ke ve upropastat do krajot na zivotot. Tetovazite mnogu teshko se odstranuvaat.
Kremi za odstranuvanje se samo mit, sepak ostanuvaat tragi i posle tretmanot so kremi. Plasticnata operacija e skapa rabota, poskapa od samata tetovaza.
Za da ne pravite po 10-tina godini "cover up" podobro izakazete kaj proveren i dobar majstorm, ako sakate da imate rezultat i po mnogu dodini.
Na se treba da se vnimava, na sterilizacija na igli i gripovi od mashinka (ako ne sakate zoltica na primer), na boite so koj kje se raboti vrz vas (dali tie kje izbledat po nekolku godini i dali se organski ili koristat tush)....
Nemojte da nasednuvate na nekakvi si sertifikati i diplomi na tattoo majstori...toa se lazni diplomi koj gi ima vo sekoe Tattoo spisanie.
Vo Makedonija edvaj dalii trojca edvaj gi zadovoluvaat standardite.
Dokolku ima zainteresirani, pratete mi lichna poraka kje ve preporacham na edno od trite sigurni mesta vo Makedonia ili mnogite mesta vo Germanija
Ako se razvie temava moze i da vi postiuvam po nekoja fotka od tetovazi?