Терористички напади во светот

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
да си помисли човек дека мудар старец го учи некое мало дете.
Не знам дали си старец, ама мудар никако не ми звучиш! ;)
А бе ние обичните смртници не можиме да се носиме со тебе кој владееш на полињата на светската а и пошироко политика и кој ги знае сите планови на големите сили. Ја ко ќе читам твој пост си замислувам како со увото залепено на вратата на овалната соба наслушуваш шо Обама му кажува на соработниците, или како зиркаш скриен од некоја голема вазна во сала за конференциите на Путин.
Некогаш и страв ме фаќа шо ако МОСАД, НСА, ФСБ случајно ја следат и кајгана и видат дека им ги знаеш сите тајни процеси.... па некогаш ноќе си куцкаш безгрижен некој пост за најновите збиднувања на политичката сцена на планетата... тивко се отвара вратата во детската соба зад тебе и чоек во црно со пригушен пиштол ПФТ, ПФТ, ПФТ....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.395
Поени од реакции
35.062
А бе ние обичните смртници не можиме да се носиме со тебе кој владееш на полињата на светската а и пошироко политика и кој ги знае сите планови на големите сили. Ја ко ќе читам твој пост си замислувам како со увото залепено на вратата на овалната соба наслушуваш шо Обама му кажува на соработниците, или како зиркаш скриен од некоја голема вазна во сала за конференциите на Путин.
Некогаш и страв ме фаќа шо ако МОСАД, НСА, ФСБ случајно ја следат и кајгана и видат дека им ги знаеш сите тајни процеси.... па некогаш ноќе си куцкаш безгрижен некој пост за најновите збиднувања на политичката сцена на планетата... тивко се отвара вратата во детската соба зад тебе и чоек во црно со пригушен пиштол ПФТ, ПФТ, ПФТ....
^^
Кул си мајтапење, сеирење и за јадење бурек.
Ама за размислување, и генерално знаење за темава на разговор не си на повисико ниво од рандом тинејџери кои случајно упаѓаат овде. Штета, ќе си каже некој еве човек со потенцијал. ;)
А она, само уште еден лицемерие од модератор кој не знае кога да престане да ја тера темата во офтопик. :coffee:

Znaci kako uletues so postovite ...alal da ti e..ispomesa sve...duri i tematika od horor filmovi pozajmi ...namerno odbran datum ...ISIS = Jason Woorhees! Znaci spored tebe i kurir mk ... :facepalm:eb*m ti logika!

PS: Eve uste edna muz tema za postov!
Пеер, па за си ја е*еш ти треба прво да имаш логика! :sneaky:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Eve go be...vidis i perika nosi!

3716703309_4de5b79bbf_b.jpg

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Ако ги потрошивте паметните работи на темава да ја одмориме малце м?
Или ќе се вратите на нормална дискусија што ќе вклучува информации поврзани со настанот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.363
Поени од реакции
84.586

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Наш спортист живее у Париз и првичната изјава му беше - Неам гајле ја, живеам у еврејски кварт. Тука е безбедно.
борко ристовски, знае кај да одбере да живее, сигурно прв комшија му е агент на МОСАД со кој го дели кафето и шекерот.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.117
Поени од реакции
13.445
^^
Ле Пен ги освојува следните избори во Франција.

Не би бил толку сигурен за Ле Пен дека ќе биде победник на изборите во 2017.

Оланд не е во игра, но тука е Саркози и неговите републиканци.
Меѓу нив двајца нема никакви разлики во поглед на надворешната политика.
Вториот најголем иницијатор за започнување на бомбардирањето и разрушувањето на Либија. При тоа во негово време Франција ја зголеми соработката со Британија и кординацијата со САД при процесот на "демократизација" на Блискиот Исток.

Лична желба е да победи Ле Пен и мене, но мислам дека нема да биде така лесно.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
PROPUST FRANCUSKE POLICIJE Zaustavili teroristu, pa ga nakon provere pustili
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/606664/PROPUST-FRANCUSKE-POLICIJE-Zaustavili-teroristu-pa-ga-nakon-provere-pustili
.. нема врска... го пуштиле да организира на друго место напад.. А зошто евреите 2 дена пред нападот го продале локалот ? ... слично беше со кулите во Њујорк и со Шарли Евдо, евреите однапред знаеја..
Не сум мнoгу пaметен дa ги рaзберaм висoките пoлитики, a реaлнo и немaм пoтребa, бидејќи ништo не ми менувa вo живoтoт.
Кoлку пoвеќе ги рaзбирaм, тoлку пoвеќе евoлуирaм вo мизaнтрoп.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Abe ajde veke dosta e. Koj gi ebe i francija i germanija i belgija veke. Nie tuka malce problemi i stresovi si imame u naseto premrezno sekojdnevie pa uste i EUsovski ni postrebale.
Ama ic ne me bole kur za tie u paris so zaginale instatno. Oni ne videle ni osetile ni 2 % od sekojdnevnite stresovi i pekoli so nie gi ziveeme sekoj eban den i toa bas radi niv za da oni ziveat fensi u nivnio grat na svetlinata i da nemat pojma so e toa tezok zivot.
Koga nekoj ke stane bogatas i ke ima previse toa automatski se odrazuva so sprotiven efekt kaj nekoj drug nekade na drugo mesto. Zatoa u kurac veke so svetskio SERORIZAM.
Sekoj si ima svoja sudbina i so nose svoj krst.
Predlagam temata da ode u kanta kaj so i e mesto!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Abe ajde veke dosta e. Koj gi ebe i francija i germanija i belgija veke. Nie tuka malce problemi i stresovi si imame u naseto premrezno sekojdnevie pa uste i EUsovski ni postrebale.
Ama ic ne me bole kur za tie u paris so zaginale instatno. Oni ne videle ni osetile ni 2 % od sekojdnevnite stresovi i pekoli so nie gi ziveeme sekoj eban den i toa bas radi niv za da oni ziveat fensi u nivnio grat na svetlinata i da nemat pojma so e toa tezok zivot.
Koga nekoj ke stane bogatas i ke ima previse toa automatski se odrazuva so sprotiven efekt kaj nekoj drug nekade na drugo mesto. Zatoa u kurac veke so svetskio SERORIZAM.
Sekoj si ima svoja sudbina i so nose svoj krst.
Predlagam temata da ode u kanta kaj so i e mesto!
Овој текст да си го ставиш на фејсбук и жиро сметка, сигурно ќе ти уплатат луѓето пари од жал и грев

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://www.businessinsider.com/frances-military-is-all-over-africa-2015-1

Сакаат уште да играат улога на голема сила, но за разлика од САД се многу ранливи заради големото муслиманско малцинство и заради географската близина со сите нивни непријатели во Африка и на Блискиот исток. Затоа се многу лесна мета на терористите, и тие и Брантците. Германците не се толку мета и сметам дека се многу побезбедни од вакви напади заради тоа што своите планови за глобална доминација ги закопаа 1945, кај Франција и Британија, сеуште се присутни.

Kajgana Shop

На врв Bottom