Тенис, Лондон 2012

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Тенисери кои се потврдени знаменосци на своите земји - Ноле, Багдатис, Надал, Шарапова, Радванска, Мирни, Теко, Вогт :)

Ноле, Надал и Шарапова ќе ги носат знамињата на своите земји на свеченото отворање, перфект :) Роже го носеше во 2008 за Швајцарија.
На Роже му понудиле да го носи и оваа година знамето, ама одбил.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.873
Поени од реакции
116.156
Meјби Рафа на Олимписки игри?:D
Па со оглед на тоа дека моментално одмара од тендинитис ништо чудно и тоа да се деси. Ја искрено не знаев дека ќе се бодуваат овие ОИ, пред да дознаам си мислев дека Рафа нема да форсира премногу на овој турнир бидејќи веќе има злато, негова следна цел во кариерата е да освои што повеќе Грен Слем титули. Али сеа ова со бодувањево, којзнае... :)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Ждребот за ОИ ќе се одржи на 26 јули.
Код:
http://2012.itftennis.com/olympics/news/articles/london-2012-draw-to-be-held-on-26-july.aspx

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
ÚLTIMA HORA: Rafa Nadal renuncia a los Juegos Olímpicos de Londres

одбил да учествува, причината: „Не сум подготвен“... :cautious:

L

Löwe

Гостин
ÚLTIMA HORA: Rafa Nadal renuncia a los Juegos Olímpicos de Londres

одбил да учествува, причината: „Не сум подготвен“... :cautious:
ee како не.. Некни читав 100% бил спремен повредата била минато, и едвај чекал да почнат игрите.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Жалосно, нема да може да ја брани титулата, колку и да не сум негов фан ова е ептен лошо да ти се случи, ова само го докажува фактот дека Надал мора што поскоро (ако не е веќе касно) да почне сериозно да го промени начинот на кој се определува на кој турнир ќе игра а на кој не, и како да го игра истиот. Секоја година почна да прави вакви паузи ради повреди, мора да почне да игра на друг начин и да ги крати поените, да игра помаце физички тенис, ако не против топ играчите барем против послабите тенисери, иначе може да се збогува со кариерата за 2 години + сериозно...

БТЊ официјално потврдено е....

С

сашенко

Гостин
Надал викаше едвај чекам да почнат, од каде сеа ова.... :eek:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Надал викаше едвај чекам да почнат, од каде сеа ова.... :eek:
Викаше дека едвај чекам да почнат, ама во тоа интервју изјави и дека не е толку физички подготвен, искрено ја очекував и вакво нешто да се случи, ОИ се голем настан, ама после нив следуваат баш турнири кај што треба да игра, тука е и УС Опен.
Сепак штета...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Слободен превод од шпански:

Премногу сум разочаран, бев пресреќен што ќе бидам знаменосец и сето ова тешко го прифаќам, ова е еден од најтажните денови во мојата кариера, но не сум доволно подготвен да учествувам на ОИ.

http://www.cadenaser.com/deportes/articulo/rafa-nadal-ira-juegos-olimpicos-londres/csrcsrpor/20120719csrcsrdep_6/Tes

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Штета за Шпанија, да ти откаже најдобриот спортист, и за Рафа ми е криво секако но не толку, тој има веќе олимписки медал и тоа ЗЛАТО.:)

Како и да е, срањее.:mad:
--- надополнето: 19 јули 2012 во 18:23 ---
п.с Ах колку сум среќен оти Надал нема да игра на ОИ во Лондон. Неопишливо! :))) Fan na Nole na FB.:tapp::гомце:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Веројатноста е дека на Надал му е потребен одмор. Можеби има почуствувано некој притисок, бидејќи имаше напорна сезона, па сака да се одмори. Но, што е тука е. Надал веќе има златен медал од Олимпијадата, па затоа и сака да биде што е можно поподготвен за единстевниот Гренд Слем до крајот на годината. Но, ни јас не би се надевал дека таму може да има поголем успех, од 1/4 финале.

L

Löwe

Гостин
Епа Јебига. Мора да му овозможи на Роже да го освои тоа што му недостига..

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
Епа Јебига. Мора да му овозможи на Роже да го освои тоа што му недостига..
:pos:
A што како Надал да беше најголем фаворит за злато?
Тие што беа главни ќе се на олимпијада. :) .. збориме за тоа кој тенисери се во форма, а не само по име и презиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom