Тенисот во Македонија. Игра ли некој тенис?

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Имам еден другар со мене што учи е 3 во МКД, а во Европа последен пат кога ми кажа беше 70 и некое место за играчи до 16 години. И ми вика за да станеш тенисер, во вистинска мисла на зборот значи и кога ќе влезеш во професионалниот тенис да бидеш во ТОП 100 на ранкинг ти требаат многу пари. Он дава месечно 10.000денари што се многу а и плус пари за опрема, и има околу 30 тренинга месечно. А иначе за мене играм еднаш двапати месечно со другарчево и ме прави партал, сервира во просек над 150km/h, т.е со серва ме убива.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Океј, имам рекет дома кој ми дреме неколку години.
Имам мавнато 2-3 пати топче во живот, значи апла почетник сум.

Се јавив во Александар Палас сега, 350 денари е 1 час до 20:00.
После тоа е 450 денари, затоа што се игра на рефлектори.

Му се игра на некој? :) Нормално, немора во Палас, предложете теренче и вие...
Ако сакате, може уште денес! :)

А

Ајсшутер

Гостин
Ја иам 2 ракети,во одлична состојба се ама многу се стари,ние кај школото игралиште за кошарка ама нема кошеви,и таму играме.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Аи. Денес играв у Александар Палас. Светска работа. Кулирачка атмосфера пред и после играње.

Добро е ко за првпат, мислам дека доста добро изиграв. Дури и еден гем му собрав на мојот противник, кој игра редовно. Можда ми попушти, кој знае. Битно враќав серви, земав поени и горе-долу научив да сервирам во поле :)

Одличен спорт, исклучително напорен, може да кажам дека дури повеќе од играње фудбал ме замори. Не е истиот тип на замор, ама може 2 литра пот истече од мене. И деснава рака значително ми се набилда :pos:

Супер, во среда играм пак. Денес гем, у среда 2, за 2-3 недели можда и сет :)

Ако има заинтересирани, кажувајте.

Член од
21 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Хееееехеех, у средата многу се нервираше :) Иначе да чукнам во дрво, како за двапати играње...сервисот не ти е воопшто лош ;) Држ се за утре, припремај се психо-физички уште од денес.

Член од
4 март 2008
Мислења
36
Поени од реакции
1
Јас играм тенис скоро 10 години и можам да ви кажам дека е еден од најдобрите спортови

*Lost_Soul*

I_I 3 I_I
Член од
31 јануари 2008
Мислења
158
Поени од реакции
0
Тенисот го сакам многу како спорт, затоа што повредите се многу многу минимални, а и градбата на телото ми се свиѓа многу. Штета што е многу малку застапен

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Интересен спорт е тенисов само многу напорен :P
Епа не е за секого тенис :tapp: , со малце тренинг и поработуање на кондицијата и нема да биде толку напорен.

Инаку во Македонија се игра тенис само што најголем проблем е дека пониските нивоа на население мислам посиромашните не можат да играа тенис бидејќи се скупи рекетите а и изнамување на терен исто така, а пак мислам дека во тој слој на население се кријат правите таленти:wink:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
jas treniram redovno i igram aktivno tenis od 5 godini kako kopilj pocnav i se natprevaruvam inace treniram vo AS vo aerodrom pozadi mzt interesen klub.......

pirlo21 koe ti e toa drugarce sto e 3 u MKD???Ja gi znam site mislam poveketo

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Интересен спорт е, играм многу ретко немам со кој:toe:

Битола86

битолчанец
Член од
2 ноември 2008
Мислења
2
Поени од реакции
2
Супер спорт е во секој случај, како ка за игранје така и за следење јас имав исклучителна шанса да го следам натпреварот Словачка Србија Дејвис купот, несто незабораво, а сега ке се одрзува Татра Банка Опен во Братислава. Сибамак арена е е сала со светски праметри за тенис.

за сите заинтересирани за играње совет, не се откажувајте од идејата да изиграте 1 час тенис не е толку тешко да се организира потребни се само двајца (како и за љубов ама то е потешко), а и не е скапо споредено со некои нездрави навики од типот да се потроста парите во некој локал на нептребно многу пијачки

поздрав

*K!40*

КАТАКОМБА
Член од
26 октомври 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Не играм... ама би сакал

Член од
2 јули 2007
Мислења
465
Поени од реакции
39
www.tenismk.com
Еве една страна за мак тенисот, каде редовно се објавуваат информации, иако страната сеуште не до крај направена.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
jas treniram redovno i igram aktivno tenis od 5 godini kako kopilj pocnav i se natprevaruvam inace treniram vo AS vo aerodrom pozadi mzt interesen klub.......

pirlo21 koe ti e toa drugarce sto e 3 u MKD???Ja gi znam site mislam poveketo
Се вика Кристијан Ва...... Вистина е 3у мкд или ме лаже?

Kajgana Shop

На врв Bottom