Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
I jas imam problem so niv. Sekoj den se javuvam, se dopisuvame so mailovi i nivniot stav e deka nema problem (problemi bile od softverot kaj mene samo ne mi e jasno kako i telefonot mi susti i gi slusam drugite ludje vo slusalka ako e softverski problem). Im vikam deka go koristam na dva kompjuteri i na desktop i na laptop i deka ne e mozno na dvata da imam isti softverski problemi toa niv ne gi interesira. Isto taka laptop go koristam i na rabota na NoNet i na Lelekom i tamu leta. Ako do pred mesec dena sum imal soobrakaj od nad 70G, ovoj mesec edvaj dojdov do 5 Giga. Takodje sum od Dracevo, a posto nemame druga alternativa osven lelekom ili offnet posto nasata naselba na drugite ne e ni vo 10-godisen plan i program ni ostanuva samo da kukame i da se karame so niv. WiMax kako razbrav ne raboti vo Dracevo. CableTel e vo plan da pusta kabli (samo neznam koga).

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
I jas imam problem so niv. Sekoj den se javuvam, se dopisuvame so mailovi i nivniot stav e deka nema problem (problemi bile od softverot kaj mene samo ne mi e jasno kako i telefonot mi susti i gi slusam drugite ludje vo slusalka ako e softverski problem). Im vikam deka go koristam na dva kompjuteri i na desktop i na laptop i deka ne e mozno na dvata da imam isti softverski problemi toa niv ne gi interesira. Isto taka laptop go koristam i na rabota na NoNet i na Lelekom i tamu leta. Ako do pred mesec dena sum imal soobrakaj od nad 70G, ovoj mesec edvaj dojdov do 5 Giga. Takodje sum od Dracevo, a posto nemame druga alternativa osven lelekom ili offnet posto nasata naselba na drugite ne e ni vo 10-godisen plan i program ni ostanuva samo da kukame i da se karame so niv. WiMax kako razbrav ne raboti vo Dracevo. CableTel e vo plan da pusta kabli (samo neznam koga).
Чекај, јас тука не прочитав проблем :toe:
Мала брзина, паѓа интернетот, го нема воопшто... ?

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Mala brzina, golema latencija, na momenti nemoze da se zboruva na telefon itn. Nasabajle brzina 4Mbps, navece 200Kbps. Sakas uste nekoj prolem da navedem. Paket C&S comfort +

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Mala brzina, golema latencija, na momenti nemoze da se zboruva na telefon itn. Nasabajle brzina 4Mbps, navece 200Kbps. Sakas uste nekoj prolem da navedem. Paket C&S comfort +
За ваков проблем, со променлива брзина, наутро супер,навечер ШИТ имав и јас... Сега го средија, проблемот бил до линијата :toe:
Е сега за кај тебе, ако имаат услови да постават нова ќе биде убаво. Инаку се јави на 171 да поднесеш пријава во врска со сево ова ?

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
se javiv na 171, se javiv na 12345. Sekoj den se dopisuvam so nivnata tehnicka pomos supprot@t-home.mk. Uste na generalen direktor da pocnam da mu se javuvam sekoj den.
Eve i odgovor od nivniot Tim

Pocituvani

Vasata linija podrzuva 6 Mbps,sto znaci gi zadovoluva potrebite za paketot Call& Surf.Dali moze da proverite da isklucite se osven telefonot od Thomsonot i da vidite taka kakov ke bide kvalitetot na linijata?IP TV-to na City media na koja porta e zakaceno?

So Pocit,
MKT

Evo i vo memomentot istiot laptop zakacen na Nonet na rabota koi brzini gi vadi:

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некој да не знае некој отворетн порт за ADSL 100?
Пример кога пуштам торент, да можам и upload да правам, или кога правам сервер на кантер да може да се конектираат кај мене. Се ова ме зеза ради тој никаков порт кој не е отворен, а неможам да најдам некој што е отворен.

Ако знае некој што, како, зашто......

dwa

Член од
19 февруари 2006
Мислења
2.233
Поени од реакции
349
Пример кога пуштам торент, да можам и upload да правам, или кога правам сервер на кантер да може да се конектираат кај мене. Се ова ме зеза ради тој никаков порт кој не е отворен, а неможам да најдам некој што е отворен.

еве овде провери си

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Има ли некој решение за мојот проблем значи кога користам upload се јавува ова....

значи пага конекцијата само во овој случај при користење Upload и во некои ретки случаи при сурфање пробав се што е у мои размери ништо не помогна од техничка нема ни потреба да ви кажувам што све ми викаат:uvo:ако знае некој нешто што ке биде од помош нека пише...Фала однапред:helou:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Го посраа нетов со IP-TV-то, ретко иде над 500kB/sek

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804

Ако имаш од оние рутерите томсон, дој на мсн ќе ти објаснам како треба :). Ако си со д-линк, мислам дека нема никаков проблем со нив ( зборувам за цс серверот ). Значи креираш, ја даваш адресата на останатите и толку е :toe:

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
За ова болдираното - го имав и јас овој проблем. Ако имаш Касперски антивирус веднаш избриши го, затоа што тој ти ја попречува конекцијата. Кај мене тоа беше проблемот. :salut:
Kaspersky nemam i mislam deka ne problemot do niv, kako sto kazaa problemot bil do modemot, prven rekoa deka imalo problemi so linijata pa oni toa trebalo da go sredat, posle edna den mi se javuvaat i rekoa deka ne bilo nisto do niv tuku problemot bil od kaj mene me prasaa koja greska mi se javuva koga se konektiram oti sekogas ne saka da se konektira im kazuvam error 678 i tie mi kazuvaat deka trebalo stailizator na napon da sum si kupel i da go povrzam so modemot oti se javuvalo pad na napon, megutoa ne mi e jasno ako se pojavuva pad na napon, togas toa ke vlijae na site aparati vo kukata, a ne samo na modemot, adapterot na modemot mi e direktno priklucen na struja, bez prodolzen kabel i kako krajno resenie so voopsto ne mi se veruva mi rekoa licenciran Windows da sum si stavel.

Член од
2 јули 2008
Мислења
167
Поени од реакции
81
Вчера дојдоа дечкиве од ADSL и ми го монтираа оноа што е Max Comfort (Tv, Telefon i Internet)
Е сеа......пред да ми го монтираат бев корисник на телекабел, и во Control Panel > Network Connection имам нели оно иконка Local Area Networк....али сеа ме интересира....јас од денес сум корисник на ADSL ....али цело време имам интернет но неам таква икона кај со пи мишува статус, дали сум конектиран , да си видам ИП адреса и сите тие ствари, а и неам онкво за да стиснам нели DIAL и да ме конектира, туку сум конектиран цело време без никаков знак да ми даде компјутеров за тоа:
.........е сеа....до мене е работава или таков си е нетот

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Томсонот сам се конектира ти си поврзан преку локалната мрежа со него (или вифито ако си безжично)
Ако сакаш да видиш статисткиа (ип ова она) http://192.168.1.254/

Kajgana Shop

На врв Bottom