Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Сепак има по нетов хард даунладери од кои сепак им нема крај на спуштање и тие ќе си мрчат стално и кога ќе стане лимит од 3 терабајти пак ќе речат не им чини тоа со лимитот се знае во просекот колку е кај еден човек тоа гледање јутјуб клипчиња и филмови и програми во просек се тоа се движи помеѓу 100 GB до 300 GB се од ова што е над се тие даунлоадерите. Македонска работа без наситка :pos:.

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Сепак има по нетов хард даунладери од кои сепак им нема крај на спуштање и тие ќе си мрчат стално и кога ќе стане лимит од 3 терабајти пак ќе речат не им чини тоа со лимитот се знае во просекот колку е кај еден човек тоа гледање јутјуб клипчиња и филмови и програми во просек се тоа се движи помеѓу 100 GB до 300 GB се од ова што е над се тие даунлоадерите. Македонска работа без наситка :pos:.
Е да има и такви типови, ама верувај дека тоа што они симнуват без осет се надополнува од оние кои имаат неограничен, а не симнуваат многу. :)

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Е да има и такви типови, ама верувај дека тоа што они симнуват без осет се надополнува од оние кои имаат неограничен, а не симнуваат многу. :)
Затоа зборам има некои луѓе што навистина им требаат некои работи и ги спуштаат еднаш и си надополнуваат после секој месец она што им треба, но некои и да им не требало ќе го спуштат зависни се во трката кој повеќе ќе симне... Заради тие другите, губат овие што се фер корисници кои сакаат да имаат поголем лимит да можат слободно да работат на интернет да имаат слобода да не прават пресметки во тоа колку на ден се потребни да потроши денеска на пример по 1 ГБ од овие 30 дена на 30 ГБ лимит.

Барем се надевам дека овој пат со лимитот ќе биде во права смисла провајдер.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Јас сакам еден тера лимит. И тоа повеќе ќе го трошам на аплоуд. Затоа што сум фер корисник!

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Server ili seed na torrenti????
I plus so 6mbps nema sansi da go dostignes toa.
Тоа 6 mbps е download брзината а за upload е каде каде доста помала 768 kpbs e со оваа брзина незнам колку би постигнал ако стои 24 часа на аплоад.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
uploadот мораааа да го зголемат, цел ебан ден да чекам да се качи едно видео на youtube, со 768 kbps ни стапов не ми се качува

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
uploadот мораааа да го зголемат, цел ебан ден да чекам да се качи едно видео на youtube, со 768 kbps ни стапов не ми се качува
Само оптика му е мајката, кај основниот пакет брзината е 15 Mbps (симетрично), кај најскапиот 40Mbps.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
Само оптика му е мајката, кај основниот пакет брзината е 15 Mbps (симетрично), кај најскапиот 40Mbps.
е кај мене оптика qурац, нема! кој знај дали воопшто ќе наместат за година две.

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
За оптика важни им се прво кај што има згради и тие се први во тоа после тоа куќите па периферијата и така... Тоа е оптиката е одлична и јас би ја зел но што да се прави ќе терам вака.

Член од
24 мај 2010
Мислења
2.048
Поени од реакции
4.640
За оптика важни им се прво кај што има згради и тие се први во тоа после тоа куќите па периферијата и така... Тоа е оптиката е одлична и јас би ја зел но што да се прави ќе терам вака.
јас живеам во прилично нова зграда, а оптика им пуштија на 250 метри удолу на згради од после земјотресот епа сеа видете и сами

Член од
26 јули 2007
Мислења
105
Поени од реакции
2
Старт пакетите ке бидат 250 или 300 гиги Call&Surf и 3 Max, така разбрав, од прва рака :D

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Видете, за покачување на брзината нема теоретски шанси, можда само на овие послабите Basic/Start пакети да покачат на 8/10 Mbps. Ама од 10 мегабити нагоре никад (ова зборам за тие што се на бакар, како мене)
Сега со телевизијата не е можно за поголема брзина, еден ресивер влече 3 мегабити некаде, плус ако снимаш уште 3, значи со 1 ресивер имаат пуштено по 4-6 Mbps само за телевизијата, а и тие не се доволно.
Пример ако пуштиш HD канал они влечат и по 8 мегабити и се намалува брзината на нетот, а па недај боже да ти текне и да снимаш или па да имаш 2 ресивери, ондак и 20 мегабити нема да стигнат.
Толку и мислам дека им е лимитот на обичните кабли и рутери до кај 20/1 Mbps Download/Upload.

Инаку за од 1ви мај, за 3Max Start пакетот сигурно е дека ќе има "неограничен" нет (*250гб ваљда), а и за обичните MaxADSL значи општо за сите пакети ќе има некои намалувања во цена и покачување лимити.

Kajgana Shop

На врв Bottom