Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ne se losi pirelito barem ne great, nekoi pak se zalat od tomsonot mnogu greele.

P

Princ

Гостин
Мојот томсон е cool like a nigga, а power on му е:

Не знам од каде такви муабети :toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Rekov nekoi, so koj imam razgovarano mi se imat pozaleno od tomsonot, pirelito bese problem na pocetokot ama sega so noviot softver e ok.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Ја го имам Thomson-от веќе 3 недели и еднаш ми се нема исклучено :toe:
Е сега , си грее ама не повеќе од D-Link-от што го имав кога имав АДСЛ 10 !

Член од
2 декември 2007
Мислења
453
Поени од реакции
14
Има некој друг проблеми со проверка на сообраќајот? Ја отвара страната ама кога ќе пишам јузер и пасс понатаму не отвара.

P

Princ

Гостин
Сега проверив, и кај мене е исто. Т-хоум проблеми.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
пробај неколку пати и ке отвори, и кај мене е така

S

Sheldon Cooper

Гостин
Јас мигрирав на Call & Surf Comfort пред 2 дена, и одма потпишав договор, е сега изгледа ќе чекам до први април за да ми монтираат :)))
Иначе и јас проблеми имав со модемот D-Link, АДСЛ светилката не светеше, ама дознав дека е до напонот. EVN SUCKS!

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас мигрирав на Call & Surf Comfort пред 2 дена, и одма потпишав договор, е сега изгледа ќе чекам до први април за да ми монтираат :)))
Иначе и јас проблеми имав со модемот D-Link, АДСЛ светилката не светеше, ама дознав дека е до напонот. EVN SUCKS!
Ме интересира како дозна ?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:765 / 9.231
Уште ми седат овие бројки. Да се бунам во техничка да ми дадат уште 1000кбпс? Или уште им треба време да префрлат:/

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Ти наплатија еднократен надоместок? Провери во договорот те молам.

P

Princ

Гостин
Толку држи линијата Јане.
Ако го ре-синхронизираш рутерот во различен период од денот (пример пробај 2 по полноќ, 10 наутро, 15 попладне..) верувам ќе добиеш 10. Ама не секогаш.
Кај мене периодот 5 попладне до 1 по полноќ се синхронизира на помеѓу 8 и 9, а во останатото време е 10 фул.
Башка, ако се пожалиш ќе ти ја симнат брзината бидејќи според новите правила на игра
Брзината на пристап на ADSL услугата може да зависи од повеќе фактори како што се: брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот, растојанието од ADSL приклучокот до мрежната инфраструктура, и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД - Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.
значи не се обврзани фул 10 да ти дадат. Ако ти се допаѓа така добро, ако не... знаеш. На таа карта играат.

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
kazete so da praam so ova internetov? nervi iskinav u pm! samo se javuvam vo t-home i mi kazvaat deka e do naponot i da sredam so evn ili da sio kupam stabilizator. mu kazvam deka ovaa sto e ADSL sijalickata se gasi na nekoe vreme i posle po 10 tina sekundi pocnuva da trepka. mi velat deka bilo do naponot, pagal i se resetiral modemot. ako se resetira modemot treba site dve ili tri sijalicki da se gasat?

Kajgana Shop

На врв Bottom