Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
MaxADSL е прозивод на T-Home :icon_lol: Како стоби флипс што е производ на витаминка од прилеп :)

Член од
1 март 2007
Мислења
110
Поени од реакции
13
значи како шо разбрав ако се префрлате на некој од новите Call&Surf пакети се добива ова

со следниве карактеристики
TECHNICAL SPECIFICATION:

WAN interface
1 Line port (RJ-11plug, inner pair) supporting the following standards:
• ADSL (G.992.1, G992.2, T1.413, G994.1, G.997.1)
• ADSL2 (G.992.3)
• ADSL2+ (G992.5)
Annex A/Annex B are available in different product version
LAN interface
No° 1 10/100BASE-T Ethernet ports (RJ-45 plug), compliant IEEE 802.3, with auto MDIX and auto-negotiation.
No° 1 USB Host v.1.1
ATM features
ATM (AAL5) payload format
UBR, VBR-nrt, VBR-rt, CBR traffic classes
Up to 8 PVC
Pre-emptive SAR
Multiple physical queues (up to 8) per traffic class, with priority-based scheduling support *
WAN Protocol Encapsulation
Bridged/Routed Ethernet over ATM (RFC 2684 / RFC 1483)
PPP over Ethernet (RFC 2516)
PPP over ATM (RFC 2364)
IP over ATM (RFC 1577)
MTU settable
Routing / Bridging
Static routing
NAT/NAPT (with ALGs)
IP QoS
DHCP Server/Client
VPN pass-through
IPv4
DNS relay
NTP
IGMPv2 proxy
QoS
Traffic shaping (ATM layer)
Priority-based scheduling (up to 8* queues,max 4 per PVC )
DSCP/TOS remarking
Security
Programmable firewall
Remote management
FTP/TFTP client for remote firmware upgrade
Diagnostics and LOGs
Telnet with CLI
WEB server with Admin/User configuration Pages

* Option

LEDs:
Power, Ethernet ports, USB Device, ADSL Link, Internet

Standard Package Content:
DRG A112
Power adapter
Ethernet cable
USB cable
Phone cable
Quick guide
CD

Environmental Specifications:
Temperature:
• Operating: 0 to 40 °C
• Non Operating: -20 to 65 °C
Relative Humidity:
• Operating: 10% to 85% non condensing
• Non Operating: 5% to 95% non condensing

Power Adapter:
INPUT: 230V AC 50Hz 85 mA
OUTPUT: 12V AC 0.8 A

Agency Approvals and Certifications:
CE mark, ITU-T K21, WEEE, RoHS
и ова чудо од техника чини околу 23.65 EUR

а да ,
да не заборавам (за оние кои патат за brand names:kesa:)
името му е Pirelli :: Discus DRG A112
да, да од производителот на гуми Pirelli

за неверниците тука

позз :smir:

P

Princ

Гостин
Call&Surf корисниците добиваат Thompson SpeedTouch 780WL, so 99% сигурност. Утре попладне сигурно ќе ви кажам.

Едит: сигурен сум 100% дека не е пиреливо бидејќи тој не поддржува VOIP а Call&Surf e Call&Surf поради Voip-от :)

Уште еден едит: последен член што јавно се пофали дека има земено call&surf е аце елемент. Епа еве, тој може да ни ја разреши мистеријата. Кажи машко што уред ти дадоа, не се срами :)

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
Леле бе т'шит пак имаат проблеми бе леле како не им рокне цела опрема у ваздух крвта глупа да им ја *бам што к*р е ова секој ден нешто им се дешава ....

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Абе имам дебилни проблеми. Модемот е во ред, во моментов е поврзан со PCто и немам проблеми, но никако да го поврзам со рутерот. Во LOG постојано добивам Access Denied, Terminating connection. Иначе рутерот е D-Link DI-524 Wireless Router. Местам PPPoE пишам username и pass и никако да се конектира :uvo::uvo:. Ај малце помош :). Иначе модемот е Dlink DSL-360R

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Call&Surf корисниците добиваат Thompson SpeedTouch 780WL, so 99% сигурност. Утре попладне сигурно ќе ви кажам.

Едит: сигурен сум 100% дека не е пиреливо бидејќи тој не поддржува VOIP а Call&Surf e Call&Surf поради Voip-от :)

Уште еден едит: последен член што јавно се пофали дека има земено call&surf е аце елемент. Епа еве, тој може да ни ја разреши мистеријата. Кажи машко што уред ти дадоа, не се срами :)
чекајте малце бе народе, или ме поебаа од т-хоум, или ДА
па на мене никаков уред не ми дадоа денес :nesum:
Отидов со татко ми , потпиша договор и ми кажаа дека од утре ќе ми биде активиран
А ШТО ТРЕБА ДА МИ ДАДАТ, КАЖУВАЈТЕ ДОДЕКА Е ВРЕМЕ ДА ОДАМ ДА НЕ Е*АМ СЕ ПО СПИСОК :nerv::nerv::nerv:

edit: Ова го најдов на страната на т-хоум

НАПОМЕНА
Call & Surf пакетите вклучуваат: телефонски приклучок и ADSL интернет пристап од МКТ.
Кај корисниците на пакетите дополнително ќе биде инсталирана и конфигурирана бесплатна корисничка опрема – уред за интегриран пристап. Уредот го обезбедува и е во сопственост на МКТ, а со цел да се олесни користењето на услугите, истиот однапред се конфигурира и инсталира од страна на овластено техничко лице

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
чекајте малце бе народе, или ме поебаа од т-хоум, или ДА
па на мене никаков уред не ми дадоа денес :nesum:
Отидов со татко ми , потпиша договор и ми кажаа дека од утре ќе ми биде активиран
А ШТО ТРЕБА ДА МИ ДАДАТ, КАЖУВАЈТЕ ДОДЕКА Е ВРЕМЕ ДА ОДАМ ДА НЕ Е*АМ СЕ ПО СПИСОК :nerv::nerv::nerv:

edit: Ова го најдов на страната на т-хоум

НАПОМЕНА
Call & Surf пакетите вклучуваат: телефонски приклучок и ADSL интернет пристап од МКТ.
Кај корисниците на пакетите дополнително ќе биде инсталирана и конфигурирана бесплатна корисничка опрема – уред за интегриран пристап. Уредот го обезбедува и е во сопственост на МКТ, а со цел да се олесни користењето на услугите, истиот однапред се конфигурира и инсталира од страна на овластено техничко лице
Ќе дојдат и ќе ти наместат, се што треба.

Од каде овие информации за Пирели рутери, се е можно со оглед дека Телком не наплаќа за опремата. најверојатно ќе биде нешто ефтино.

THOMSON от е мислам 1500 денари.

И јас потпишав за Call&Surf, ама уште ми немаат пуштено, можеби ќе ми го земат ова што го има од Voice пакетот и ќе ми дадат Pireli.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ќе дојдат и ќе ти наместат, се што треба.

Од каде овие информации за Пирели рутери, се е можно со оглед дека Телком не наплаќа за опремата. најверојатно ќе биде нешто ефтино.

THOMSON от е мислам 1500 денари.

И јас потпишав за Call&Surf, ама уште ми немаат пуштено, можеби ќе ми го земат ова што го има од Voice пакетот и ќе ми дадат Pireli.
јас утре одам кај теткицата шо ми го направи договорот, и додека не ми даде било каква опрема мрдам од т-хоум, а ова шо го постирав малку погоре, го пишува во упатството што е закачено на нивната официјална страна, значи би требало да биде бесплатна опремата што ќе ја даваат
бај д веј, јас уште ја немам исплатено оваа старата опрема, тие нова ќе ми даат :vozbud:

ако има некои други корисници со Call&Surf, нека напишат што/како...

Член од
4 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
1
Абе имам дебилни проблеми. Модемот е во ред, во моментов е поврзан со PCто и немам проблеми, но никако да го поврзам со рутерот. Во LOG постојано добивам Access Denied, Terminating connection. Иначе рутерот е D-Link DI-524 Wireless Router. Местам PPPoE пишам username и pass и никако да се конектира :uvo::uvo:. Ај малце помош :). Иначе модемот е Dlink DSL-360R
Исто и кај мене... решение: набавив нов рутер јбг:toe:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ебаго, така ми рекоа и од Т-хоум. Море селјаци.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Eve pred 5 min bev vo T-home, i ja prasav taa tetkata, dali ke dobijam nova oprema
i mi odgovori deka nivna ekipa ke dosla i se ke namestila... edvaj cekam da si otidam doma da vidam dali bile kaj mene... :vozbud:

P.S. se izvinuvam za latinicava,ama na PCto kaj so rabotam, nema mak podrska :toe:

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Ај објасни малце повеќе за клонирањето.
Не можев да го изменам постот.

Ја клонирав МАС адресата од стариот рутер кој што работи без проблеми и пак истиот проблем. Изгледа ќе треба да си купам Linksys WRT54GL

Kajgana Shop

На врв Bottom