Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
P

Princ

Гостин
dali imate i vie problem so stabilnosta kaj mene deneska e katastrofa
Кај сите е катастрофа додека се среди ова со покачувањето на брзините па после проблемите со линковите према светот да се отстранат....
Затоа и бев против зголемувањето на брзините. Дај ми ти мене стабилност, тури му онакво на 2,4,6,8,10,100 Мбпс. Ама ај...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не претерувај. Т-хоум во никој случај не се криви што кај нас платата е толкава.
Цената на интернетот е топ. Добра е, солидна. Најголемиот пакет за домашни корисници е околу 25 евра. Секаде е така. Најголемиот интернет пакет за домашни корисници е 25 евра секаде.
Треба само да поработат на брзините, на екстра услугите, на бесплатните рутери ако им станеш муштерија, на такви работи, цената е добра.
И нормално владата треба да работи на покачување на стандардот и економијата за да зимаме 1000 евра плата месечно ама тоа е сосема друга тема.
Edit: во србија уште најголем пакет за домашни корисници е со 1.5 Мбпс за 1400 тамошни динари (нека пресмета некој тоа во денари колку му иде). Edit: околу 19 евра или 1100+ денари.

Се сложувам апсолутно со постот. Со ова Т-Хоум покажа дека е недостижен од конкуренцијата и дека апсолутно сите што користат интернет од оваа компанија можат да бидат и повеќе од задоволни. Само нека ви текне како беше пред 2 ипол години.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
dali imate i vie problem so stabilnosta kaj mene deneska e katastrofa
Стабилен ми е нетот но грешки волку у живот не сум вишол

Загледај CRC errors Тоа треба да биде 1-2 на 1-6 саати а не 7000 на саат. Излеа уште не им се стабилни конекциите.

Не претерувај. Т-хоум во никој случај не се криви што кај нас платата е толкава.
Цената на интернетот е топ. Добра е, солидна. Најголемиот пакет за домашни корисници е околу 25 евра. Секаде е така. Најголемиот интернет пакет за домашни корисници е 25 евра секаде.
Треба само да поработат на брзините, на екстра услугите, на бесплатните рутери ако им станеш муштерија, на такви работи, цената е добра.
И нормално владата треба да работи на покачување на стандардот и економијата за да зимаме 1000 евра плата месечно ама тоа е сосема друга тема.
Edit: во србија уште најголем пакет за домашни корисници е со 1.5 Мбпс за 1400 тамошни динари (нека пресмета некој тоа во денари колку му иде). Edit: околу 19 евра или 1100+ денари.
Да де најголемиот пакет е 25 евра но зошто го промовираат како flat rate пакет кога не е уствари flat. Но батали ова забегавме ептен од темата. Него некој да не дознал нешто за тв + нет + тел понуди од Т-Хоме ?

[/b]

Се сложувам апсолутно со постот. Со ова Т-Хоум покажа дека е недостижен од конкуренцијата и дека апсолутно сите што користат интернет од оваа компанија можат да бидат и повеќе од задоволни. Само нека ви текне како беше пред 2 ипол години.
Абе тоа да а што се дешава со 10мб конекција со бесконечен download од Он њет ? Мислам дека бајаги ќе отидат таму. Но чекаме да видиме што ке пуштат Т-хоум

P

Princ

Гостин
[/b]

Не ме цитирај за да додадеш толку добри зборови за нив. Јас не реков во никој случај дека се цвет за мирисање и подобро од т-хоум нема ни во енглеска. Чекај, оннет најавија дека ќе ги најават нивните пакети кои никако не можам да најдам како ли се викаа. Дуо/руо/муо? Плус, овие моиве згрешија што на домашните корисници кои плаќаат највише им дадоа најмалку. 2 го зголемија за 5 пати, 10 за 2.5 пати, а 100 ни еден милиметар. Не се прави тоа така. Кога им даваш, дај им или на сите или немој да ги лутиш барем најголемите. Сега по брзина на download сите сме тука некаде (1 мб измеѓу имаме) а и во трансфер имаме многу мала разлика (имајќи во предвид дека дел од корисниците трошат 100 од 100, ама голем дел како јас трошат 40 од 100... значи јас сега размислувам на оннет да одам... или во најлош случај да останам на т-хоум ама да одам на 25). Времето ќе докаже дека ги загубија најголемите корисници, оние што плаќаат највише. Ако тоа им била целта, пеќи.
Да де најголемиот пакет е 25 евра но зошто го промовираат како flat rate пакет кога не е уствари flat. Но батали ова забегавме ептен од темата. Него некој да не дознал нешто за тв + нет + тел понуди од Т-Хоме ?
Не го промовираат никаде како флет рејт. Ако некои го гледаат како флет рејт нивен проблем е тоа и под хитно на очен лекар. Да, очен лекар реков а не гинеколог (ништо чудно така да ме прочита некој што MaxADSL 100 го чита како MaxADSL Flat Rate).
Нет + тел наскоро ќе излезе една понуда е тие пакети ќе бидат и за ТВ спремни... Со ТВ не знам кога ќе излезат.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Дечки не летајте толку и да даваат гром брзини ништо од бизнисот,искористете го Интернет колку што можете во позитивна смисла затоа што и така ќе ви здосади овака или онака.

А работите ќе бидат со рестрикции ,никој нема да ви дозволи големи брзини ,секогаш ќе бидат спремни да ве навлечат на некојси пакет или договор, и да ве зезнат .

Ако сакате добра услуга најдобро ќе биде да почекаме за некоја година да дојде уште еден оператор кој ќе дава и изнајмена линии за ефтини пари ,па тогаш фирмите ќе си земат симетрична линија и че си тераат бизнис вака останува играта со еден играч и shared bandwidth како последен избор и многу незадоволни корисници кои се во иста шах мат ситуација кои си вадат очи меѓу себе.

Доволно е да дојде еден бугарски и некој од европа да речеме Теленор и тогаш сите ќе имате супер брзини со пакет од 25евра и крај на прикаската.

Како што се случи со мобилните оператори кај нас. И да се отвори безвизен режим да се прошетаат луѓето надвор па можеби тогаш нема да ни треба ни Интернет којзнае:pos2:

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Евеа мојата брзина - од 4 на 8 mbps ..

Слика од модемот

Слика од торент

Член од
23 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
A eve go moeto pokacuvanje kon brzina od 5mb dow. i 700 upl.

ili

Pa veke neka idat u pm MaX........

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
ќе треба да чекате, а додека чекате, препорачливо е да пцуете:back:

Член од
5 август 2006
Мислења
164
Поени од реакции
10
Ако немате уште видено одете на страната на телеком и можете да ги видите понудите на call&surf заедно со интернет телефонија, сепак мислам деке не се нешто евтини понудиве, да останат цените како во промотивниот период до 31.12.2008 би рекол тогаш дека цените не се лоши меѓутоа ај сега замислете кога ќе воведат и телевизија колкава ќе биде тогаш цената.

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Едит. го едитувале линкот на телеком . (модератори избришете го постов)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
изгледа рачно ги префрлуваат
за секој корисник пооделно креваат од тоа кофите со брзини и му тураат у тоа кабелот:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom