Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
(1).Да не урочам али кај мене во Козле подсредиле до некаде... (2)Да не знае некој да расветли зошто zamunda.net не ја отвара од кај нас, а кај тие што имаат adsl ја отвара?
Од пред 4-5 дена не ми ја отвара кај мене и кај другари од телекабел.
1. Јас сум од Козле исто и не сум баш задоволен од тоа како се понаша нетот некои 2 недели при обично сурфање (преку browser). Некако турни ме да кинисам е цело време.

2. zamunda.net ја отвара кај мене, еве баш сега пробав.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
1. Јас сум од Козле исто и не сум баш задоволен од тоа како се понаша нетот некои 2 недели при обично сурфање (преку browser). Некако турни ме да кинисам е цело време.

2. zamunda.net ја отвара кај мене, еве баш сега пробав.
Nekakvi gluposti so firewall i antivirusna vo windows 7cata bilo. Srediv rabota. Ke iskoci nekoj update za 7ca i sve ke poebe...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Nekakvi gluposti so firewall i antivirusna vo windows 7cata bilo. Srediv rabota. Ke iskoci nekoj update za 7ca i sve ke poebe...
Епа супер, чим си средил. А зошто не напраиш Automatic Updates - OFF? Некад може да те сјебе некој Update, да види дека не е Genuine OS-от па да мораш да форматираш.

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Епа супер, чим си средил. А зошто не напраиш Automatic Updates - OFF? Некад може да те сјебе некој Update, да види дека не е Genuine OS-от па да мораш да форматираш.
Toj update za genuine uste vo start e na Hide update :)

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Обично не сум сеирџиски настеоен ама овакво чудо од Мајкрософт одамна немав видено-прочитано .... да се браниш од пиратерија со банирале сајтови во windows firewall ... Ахх златна 98-ца на која се фаќаше некој мирц вирус ...

Член од
20 октомври 2009
Мислења
34
Поени од реакции
4
Обично не сум сеирџиски настеоен ама овакво чудо од Мајкрософт одамна немав видено-прочитано .... да се браниш од пиратерија со банирале сајтови во windows firewall ... Ахх златна 98-ца на која се фаќаше некој мирц вирус ...
Voglavno dobar e sedmicata, ke gi sredat site gluposti so naredni service packovi. Nego kazi ti sto e so netot, dali imaat u plan da ja sreduvaat mrezava telekabel od zagusenost ili da barame nie novi provajderi kako sto bi ni rekol toj glavniot, da ne go imenuvam cickoto... :kesa:

DTV

Член од
7 јуни 2010
Мислења
35
Поени од реакции
11
Ова личи на проблем во твојот комшилук и/или можеби пошироко ... тоа е можно со секој провајдер ... вчера цела вечер кај мене на улица немаше ни
Да, има 4-5 ХД канали на дигиталната платформа ... јас гледав ERSTE пред некој ден имаше некој документарен филм за африка по повод фудбалов леле која слика беше мислев дека ќе ме изеде некое животно ...
и јас го гледав истиот филм :) е сега проблем е што кај мене сите 3 HD канали што ги фаќам се HD redy (720p) а ниту еден не е 1080i full HD па
затоа ме интересира дали некој од вас фаќа некој full HD канал ? Иначе телевизорот ми поддржува full HD

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
и јас го гледав истиот филм :) е сега проблем е што кај мене сите 3 HD канали што ги фаќам се HD redy (720p) а ниту еден не е 1080i full HD па
затоа ме интересира дали некој од вас фаќа некој full HD канал ? Иначе телевизорот ми поддржува full HD
Мислам дека по светов уште не се емитуваат FULL HD канали, а не па на ТК

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Fala do toj sto ja oprai brzinata :)

Edno prasanje do Bidikov, dali u TK moze da se primenuva ova PowerBoost sto go primenuva eden Comcast, t.e spidot da e recimo 4Mbita za http youtube i slicno sto e dovolno a da se duplira brzinata samo za siminjanje golemi fajlovi??

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Edno prasanje do Bidikov, dali u TK moze da se primenuva ova PowerBoost sto go primenuva eden Comcast, t.e spidot da e recimo 4Mbita za http youtube i slicno sto e dovolno a da se duplira brzinata samo za siminjanje golemi fajlovi??
Колку пто можев да видам од сајтот што го посочи станува збор за некоја нивна имплементација за која не даваат многу технички детали бидејќи нели ке ја патентирале така што неможам ништо да кажам ...

Член од
16 јуни 2010
Мислења
37
Поени од реакции
7
Imam problem so brzinata na internetot od vreme na vreme znae niso da ne otvara. Se javiv vo tehnicka i mi kazaa na sekoj 2 dena da sum go odmaral modemot po 20-30 min. so toa sto ke se napravilo nekoj update na negoviot software ili neso slicno. Dali na nekoj mu se ima deseno slicen problem i kako go resil?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
Imam problem so brzinata na internetot od vreme na vreme znae niso da ne otvara. Se javiv vo tehnicka i mi kazaa na sekoj 2 dena da sum go odmaral modemot po 20-30 min. so toa sto ke se napravilo nekoj update na negoviot software ili neso slicno. Dali na nekoj mu se ima deseno slicen problem i kako go resil?
Што модем имаш?

Член од
16 јуни 2010
Мислења
37
Поени од реакции
7
Што модем имаш?
Imam SBV5120e motorola modem. Vcera pak isto bese, download super ne se zalam, no upload pocnuva da meri i se ukocuva, kako da ima nekakov problem so signalot. Online igri koa ke probam da igram ili nemora ni da igram, da istestiram, se mrduva pingot ili e mnogu visok ili pak ne go meri vo igrata. Povtorno im se javiv vo tehnicka i pak istata prica, da go odmaram modemot.

Kajgana Shop

На врв Bottom