Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
26 ноември 2011
Мислења
54
Поени од реакции
6
За сите што им е спор интернетот да си го поверат сигналот на ова адреса
http://192.168.100.1 Ако ви е добар сигналот кај што пише Signal To Noise Ratio треба да е околу 40 dB ; Power Level од 20 dBmV до некаде 30 ; Power околу 50 dBmV

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

За брзината нема што да се жалам, зборувам за онаа гарантирана од нив 8Mbps, онака споредено глобално и те како имам. Барем да ја зголемеа на 12 кога веке се стипси за лимитот. Исто така и брзината по надминување на мо*аниот лимит е исто како да немаш интернет. Дури и подобро е да немаш отколку да имаш 32KBps.
Инаку кај мене е зголемен лимитот.

Ама и покрај тоа пак се тапа споредено со конкуренцијата... 100 гига... Ало бре, Кејблтел пред една година имаа 200.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
За сите што им е спор интернетот да си го поверат сигналот на ова адреса
http://192.168.100.1 Ако ви е добар сигналот кај што пише Signal To Noise Ratio треба да е околу 40 dB ; Power Level од 20 dBmV до некаде 30 ; Power околу 50 dBmV
Јас не знам да го протолкувам ако може помош.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809

Првпат у живот да измерам над 8 мегабита и да имам волку мал пинг...хмм :)

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Подобрено е инаку најдобро е навечер околу 7 да измериш колку ќе биде.

G

_Ghost_

Гостин
Опаа 100тче, што им се згрешило, новогодишен поклон да не е ова?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Опаа 100тче, што им се згрешило, новогодишен поклон да не е ова?
Конкуренција чуда прави, а само што размислував за на blizoo да идам. Изгледа вака ќе останеме кај нив уште некое време.

G

_Ghost_

Гостин
Конкуренција чуда прави, а само што размислував за на blizoo да идам. Изгледа вака ќе останеме кај нив уште некое време.
Јас не само што размислував, бев да се сменам, ама пак тие не местеле ако не добијат согласност од цела зграда. А кај мене сето старци, така да ништо од бизнисот. Во секој случај, одлично ми дојде изненадувањево.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Јас не само што размислував, бев да се сменам, ама пак тие не местеле ако не добијат согласност од цела зграда. А кај мене сето старци, така да ништо од бизнисот. Во секој случај, одлично ми дојде изненадувањево.
И кај мене е вака, се старци мамата, нема доволен процент за да местат..

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.202
Поени од реакции
6.235
Dodeka se zivi se do posledniot od niv ke go jadete stapot a toa moze da trae najmalku 10 godini.Znaete kako vikaat gospod moze se da ti zeme i bez toa da funkcioniras ama ako ti zeme pamet e togas si go jadel stapot.Taka i so penzionerite sekoja cest za onie pametnite od koi stvarno mozes da naucis nesto korisno no za zal takvi se samo na prsti da gi izbrois dodeka ostanatite jas bi gi pratil uste sega vo Butel.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631

со ваква брзина и 500 гига да покачат џабе е

Kajgana Shop

На врв Bottom