Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
За сите што им е спор интернетот да си го поверат сигналот на ова адреса
http://192.168.100.1 Ако ви е добар сигналот кај што пише Signal To Noise Ratio треба да е околу 40 dB ; Power Level од 20 dBmV до некаде 30 ; Power околу 50 dBmV

1623150645.png

За брзината нема што да се жалам, зборувам за онаа гарантирана од нив 8Mbps, онака споредено глобално и те како имам. Барем да ја зголемеа на 12 кога веке се стипси за лимитот. Исто така и брзината по надминување на мо*аниот лимит е исто како да немаш интернет. Дури и подобро е да немаш отколку да имаш 32KBps.
Инаку кај мене е зголемен лимитот.

kSnHz.jpg

Ама и покрај тоа пак се тапа споредено со конкуренцијата... 100 гига... Ало бре, Кејблтел пред една година имаа 200.

За сите што им е спор интернетот да си го поверат сигналот на ова адреса
http://192.168.100.1 Ако ви е добар сигналот кај што пише Signal To Noise Ratio треба да е околу 40 dB ; Power Level од 20 dBmV до некаде 30 ; Power околу 50 dBmV
Јас не знам да го протолкувам ако може помош.

thomsonm.jpg

1623222185.png

Првпат у живот да измерам над 8 мегабита и да имам волку мал пинг...хмм :)

Подобрено е инаку најдобро е навечер околу 7 да измериш колку ќе биде.

Опаа 100тче, што им се згрешило, новогодишен поклон да не е ова?
Конкуренција чуда прави, а само што размислував за на blizoo да идам. Изгледа вака ќе останеме кај нив уште некое време.

Конкуренција чуда прави, а само што размислував за на blizoo да идам. Изгледа вака ќе останеме кај нив уште некое време.
Јас не само што размислував, бев да се сменам, ама пак тие не местеле ако не добијат согласност од цела зграда. А кај мене сето старци, така да ништо од бизнисот. Во секој случај, одлично ми дојде изненадувањево.

Јас не само што размислував, бев да се сменам, ама пак тие не местеле ако не добијат согласност од цела зграда. А кај мене сето старци, така да ништо од бизнисот. Во секој случај, одлично ми дојде изненадувањево.
И кај мене е вака, се старци мамата, нема доволен процент за да местат..

Dodeka se zivi se do posledniot od niv ke go jadete stapot a toa moze da trae najmalku 10 godini.Znaete kako vikaat gospod moze se da ti zeme i bez toa da funkcioniras ama ako ti zeme pamet e togas si go jadel stapot.Taka i so penzionerite sekoja cest za onie pametnite od koi stvarno mozes da naucis nesto korisno no za zal takvi se samo na prsti da gi izbrois dodeka ostanatite jas bi gi pratil uste sega vo Butel.

1624217543.png

со ваква брзина и 500 гига да покачат џабе е

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom