Тато и мама православни, јас атеист

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Јас мислам дека се помалку и помалку има верници христијани, дури и да одат во црква и да се преставуваат како такви тоа го праат само за да се вклопат во општеството за да не им мрчат другите кои и тие онака се "христијани" само по некој фанатик тук таму има, а тоа мислам дека е се последица од поголема информираност и во најмала рака почнуваат луѓето да мислат со своја глава колку толку. Да се надевеме:)
--- надополнето: 17 април 2012 во 00:29 ---
Мама мрзи попови-ама верува во господ, тато несо као неопределен, а јас сум комунист(иако сум многу мал за тоа, сепак сум читал доста книги)...ДОКАЖАНО Е ДЕКА ГОСПОД НЕПОСТОИ!
Е од кај е докажано?

С

Само Човек

Гостин
иронија е да си атеист , а дома да ти ги слават сите верски празници. И кога мајка ти те вика за бадник ти демеек оти гладен сум седнувам. Ироничен живот

S

Stef Bachatero

Гостин
иронија е да си атеист , а дома да ти ги слават сите верски празници. И кога мајка ти те вика за бадник ти демеек оти гладен сум седнувам. Ироничен живот
Иронија е да веруваш дека земјава постои 10000 години,а не да одлучиш дали ќе јадеш со некој или не.

С

сашенко

Гостин
Мене тој ручек не ми значи како што им значи на нив.На крајот од денот они си легнуваат сити со надеж дека Исус ке дојде и ке вечера од тоа шо останало, а јас сит со надеж дека и заутре ке остане нешто:pos:

Исто како и за сите други празници, таму сум каде што е јадењето и славењето.Не е проблем зашто христијаните денес повеќето празници си ги слават како забава да прават а не со молитви и такви религиозни работи, од кои да речеме би бегал

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
службите од МПЦ кога ставија ценовници по црквите на двапати ќе размислиш дали да бидеш верник...............

С

Само Човек

Гостин
Исто како и за сите други празници, таму сум каде што е јадењето и славењето.Не е проблем зашто христијаните денес повеќето празници си ги слават како забава да прават а не со молитви и такви религиозни работи, од кои да речеме би бегал
сепак речаш, татко ти дели леб за бога,а не за материјата.
--- надополнето: 17 април 2012 во 10:40 ---
џабе мрчите кога сите ќе се венџартен у црква, сега како дечишта може да рапате да скакате
--- надополнето: 17 април 2012 во 10:47 ---
Мама и тато верници атеист, по 20 год вашето дете. Мама и тато верници ја атеис и тн. Тоа е додека не ти се роди дете да го крстиш си атеист. Или пак може многу ќе си ја сакаш девојката па онака у црква ср венчаш.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
сепак речаш, татко ти дели леб за бога,а не за материјата.
--- надополнето: 17 април 2012 во 10:40 ---
џабе мрчите кога сите ќе се венџартен у црква, сега како дечишта може да рапате да скакате
--- надополнето: 17 април 2012 во 10:47 ---
Мама и тато верници атеист, по 20 год вашето дете. Мама и тато верници ја атеис и тн. Тоа е додека не ти се роди дете да го крстиш си атеист. Или пак може многу ќе си ја сакаш девојката па онака у црква ср венчаш.
Што сакаше да кажеш бе момче?

С

Само Човек

Гостин
ирониа е да си атеист, а на гробот да ти стават крст, иронија е да си крстен а да си атеиста. Сакаш нејќеш си некој халфатеист. Атеистиве цел живот се караат со мајака им, мамо маа зоѓшо си ме крстила у црква. А овие шо викаат тато е атеист прашајте го ако е атеиста дали е венчан у црква и зошто дозволил детето да му е крстено. Незнаете ни вие шо сте туку ај мрџете боље тука него стратегии да ми играте. И јас минев пубертет знам како е.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ирониа е да си атеист, а на гробот да ти стават крст, иронија е да си крстен а да си атеиста. Сакаш нејќеш си некој халфатеист. Атеистиве цел живот се караат со мајака им, мамо маа зоѓшо си ме крстила у црква. А овие шо викаат тато е атеист прашајте го ако е атеиста дали е венчан у црква и зошто дозволил детето да му е крстено. Незнаете ни вие шо сте туку ај мрџете боље тука него стратегии да ми играте. И јас минев пубертет знам како е.
Многу малку знаеш, изгледа свеж ти е пубертетот.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
"Верник" (као демек другите неверници, распуштеници...) зборува за иронија. Навистина иронично.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Јас сум крстен и венчан во црква...Ама не верувам во црковната догма во основа сум агностик накај атеист. Едно е ако го правиш само поради тоа што е традиција а друго е ако го правиш со верување. Јас само ја гледам црквата како традиционална институција а не како „божји храм“. Ако некој те попрска малку со вода не стануваш верник или што ти ја знам. Верата е состојба на умот а не ритуали. Во основа нема ништо против црквата и ритуалите ама не ги прифаќам црковните догми и верувања.

N

Nessa Alcarin

Гостин
ЛП бој, нема сите да се венчаме во црква, за брак важно ти е само матично. Ако ти твоето дете го крстиш само за да може да се венча во црква, а не го воспитуваш морално како што ти налага религијата, тогаш ништо не си направил.

Тато и мама се православни христијани, до пред неколку години јас бев католик, сега сум пантеист :confused: и друид.

Kajgana Shop

На врв Bottom