Тато и мама православни, јас атеист

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Да да, како што и на пример Хитлер си се водел по својата самоправедност и неговото срце (најголемиот правилник :) ) му кажало дека е праведно и доблесно да врши геноцит на евреите, ромите, славјаните итн сите нации освен "аријавската раса".
nisto ne e sovrseno a najmalku covekot od se ima otstapuvana i poremetuvana i kolapsi

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Значи насловот гласи "Тато Мама православни јас атеист" на местото на православни и атеист ставете било кои други но ставете различни една во однос со друга вера и одговорете ми: како е можно во едно семејство таткото и мајката да имаат една вера а детето да има сосема трета, дали е тоа резултат не неинформираност, неваспитаност или...?, дали тука грешката е на родителите?, или е виновно друштвото на тоа дете? или пак самото дете забегува со паметот?
Кај мене е таа ситуација, јас сум единствен атеист дома..
Да, во право си, тоа е поради неинформираност.
Моето семејство не е информирано, ги прифачало работите „здраво за готово“, не размислувале и. т. н....

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Умен тој на мама, само тој размислувал од цела фамилија :)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
кај мене е случајот мама и тато да се православни ама ја и бато да сме атеисти...
сеа за информираност информирани сме колку толку за религијава ама едноставно не ни е по мерак да се верува во нешто што не сме го виделе...
а и моиве нешто не се некои ептен затуцани христијани

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Moite se Hard-Core komunjari be! TITO e gospod :):) Seram.....
Toa e prashanje na lichen izbor, ne treba da se nametnuva veruvanjeto na roditelite vrz deteto! toa ke si odluchi samo! Kaj mene doma gospod go spominjame za badnik koa krshime lepche:) A ja ne veruvam vo nego .... taka da .... ni moite pravoslavni ni ja vernik :)

Член од
12 септември 2007
Мислења
502
Поени од реакции
4
Таква е и кај мене ситуацијата,мама и тато се верници,си ја почитуваат верата,нели постења,одења во црква и слично,ама јас па ич.Мислам тоа си е лично мое право дали јас ќе верувам во нешто такво,не може некој да ме убеди или натера да верувам во нешто или некого.Се обиделе да ми укажат како е добро, не знам, да си ја почитуваш верата,ама се откажаа видоа дека не ме интересира.Сепак,тоа си е мое лично право

Член од
1 февруари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
2
Mojte se Hristijani , tradicionalno si krseme lepce , odat vo crkvi itn..

Ja dodeka bese dete , gi sledese , sega na Hristijanstvoto , kako i sekoja religija gledam , samo odlicna moralna prikazna , nacin da se vovede red vo opsestvo .. nisto vise .. a i da kako golema uloga vo sozdavanjeto na kulturata ...

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Значи насловот гласи "Тато Мама православни јас атеист" на местото на православни и атеист ставете било кои други но ставете различни една во однос со друга вера и одговорете ми: како е можно во едно семејство таткото и мајката да имаат една вера а детето да има сосема трета, дали е тоа резултат не неинформираност, неваспитаност или...?, дали тука грешката е на родителите?, или е виновно друштвото на тоа дете? или пак самото дете забегува со паметот?
A zosto smetas deka tie licnosti se nevospitani ili neinformirani?

Ne veruvam vo Boga no ne sum ni ateist vospitana sum,informirana kolku sto e mnozno poveke

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Имам впечаток дека целата основа на христијанството и неговите поднивоа заедно со исламот се базираат на ваква религиозност. “Или ќе веруваш или ќутек ќе јадеш“ тип на религиозност. Или првата варијанта “Ако не веруваш нема 239 девици во рајот“ која ако не успее се преминува кон опцијата “ќутек“ која мора да успее. Потоа или е “еретикот“ мртов а со тоа се прогласува за добар верник, или ќе биде преобратен и ќе оди на миса секоја недела.

Фак Гад, фак д перентс, фак евритинг што се обидува да ми наметне авторитет а притоа не ми дава плата. Фак оф.

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Мама мрзи попови-ама верува во господ, тато несо као неопределен, а јас сум комунист(иако сум многу мал за тоа, сепак сум читал доста книги)...ДОКАЖАНО Е ДЕКА ГОСПОД НЕПОСТОИ!

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Мама тато и сестра ми се православни а јас сум атеист.
Мислам дека всушност и мама и тато се атеисти но нели детето најлесно се воспитува преку религијата демек ако направиш така ке те казни Господ,па сега уште по инерција ,,веруваат,, во него

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
И кај мене дома ваква ситуација ... јас и брат ми атеисти моите верници особено мајка ми ... За мене не постои религија верувам во самиот себе и во нешто што е докажано а пошо не е докажано дека Бог постои не верувам .

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Читајќи ви ги постовите доаѓам до заклучок дека нема мајки атеистки :confused: Сите или моите се верници јас атеист, или мајка ми е верник татко ми атеист. Никаде нема мајка ми е атеист татко ми верник :D

SayWhaat!?

олимпион
Член од
11 јуни 2011
Мислења
109
Поени од реакции
34
Епа изгледа нема. И шо е најтрагично кога и кажав уствари на моите ..татко ми онака го болеше стојко .. А мајка ми почна да зборува ти си неверник ти си сатанист , ти си ја продал душата на ѓаволот итн. итн. Едноставно и кажав тоа е мое право , нема бог нема ѓаволи и такви ствари .

Kajgana Shop

На врв Bottom