Такси или автобус?

Такси или автобус?

• Такси

Гласови: 206 60,1%
  • Автобус

Гласови: 137 39,9%

• Вкупно гласачи
    343

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Во теми на кои има анкета не пишувајте само еден збор како избор од понудените опции. Затоа е анкетата. Ако имате да објасните зошто, дадете (кратко) образложение, ако не, клик на анкетата и толку. Секој следен пост од таков карактер ќе резултира со црвен картон и ќе биде избришан.
Ви благодарам на вниманието.
гладиус

Член од
24 мај 2009
Мислења
131
Поени од реакции
6
Види...нормално дека е подобро такси! Ама коа немаш пари ќе се мрцвариш со автобус и ќе се кршиш по тоа столчињата, ќе потскокнуваш на секоја дупка што ќе ја погоди шоферот, ќе ризикуваш да скршиш рака од наглите кочења, ќе ти дишат во врат, ќе мирисаш кромид и салами, ќе слушаш рецепти за васина торта ама кога се мора! Да... се гледа дека се возам често во автобус но секогаш кога имам пари и да не е неопходно бирам такси! Мислам, ко човек ќе си стигнеш кај што си тргнал!

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.926
Поени од реакции
839
Абе ако глеаме мн подобро е такси али поскапо...

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Распоредот на ГСП не е прилагоден на ново Скопје од времето кога е поставен како постоечки. Распоредот на линиите е катастрофален, и одредени делови на градот се отсечени, иако во последно време и тоа како има луѓе на кои им е потребен.
Од друга страна такси превозот е прескап, но е прилично удобен, особено со внесувањето на новите компании кои имаат строги и високи стандарди и се придржуваат до нив. Користам такси премногу, а јавниот превоз го обожувам апсолутно, па секогаш кога имам шанса за тоа се возам со ЈСП. Заљубен сум од дете во големиот црвен автобус. Дваесчетворка, Петнаеска, пееседмица, дваесдвојче... мх... :wub:

Иако ниту еден дел од песната нема ама баш никаква врска со автобусите на Скопје. :)

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Poveke go preferiram taxito poradi toa sto pobrzo stigas,no e poskapo.Ama koga gledas avtobus treba da im gi mirisas miskite na nekoi neizbanjati.Taka da bolje taxi ke ziveam podolgo.

Х

Ханзо

Гостин
Ова со мишкиве е претерување. Се случува да има неподнослива миризба во најголемата гужва во најтоплиот ден, ама најголем дел од времето повеќето автобуси се сосема во ред. Цел живот се возам со автобус и тие екстремни „мишка“ и „дишење во врат“ случаи на прсти ги бројам. Секако дека е поудобно во такси, ама зошто да плаќам 2 до 6 пати повисока цена за стигнување од точка А до точка Б? Плус нема да слушам бош такси муабети. Јас како циција ќе се изјаснам за автобус. 22-ка FTW! :)

Член од
17 јуни 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
Такси.
Бидејки во автобус се вози секој и понекогаш мириса непијатно :)

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Сите нормални луѓе низ светот се возат со автобус. АМА, не дека и ние не сме нормални, туку немаме нормални автобуси.

Колку што слушам кинезиве ќе носеле некој, пластични. Така да, автобус. Како секој модерен човек.

M

Mr.InF3ction

Гостин
кога сум сам се разбира такси ... но кога сум со друштво со автобус .. си правиме муабети зш мноогу се брзи па имаме доволно време да зборуваме:toe:

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
такси нормално поготво овие новите, наше такси, лотус итн, а автобусите ми се смачува кога ќе ги видам да се нови и уредни со мерак ќе се возам! а вака крш и прљави ми се смачува кога ќе влегувам посебно во дождливи денови! :ija:

Член од
25 јуни 2009
Мислења
81
Поени од реакции
2
Ja Иако Поише преферирам и сакам да се возам сама во кола мојот избор би бил Автобус .
Иако некад стварно е катастрофа по автобусиве нема место за седење, возачите ја погаѓаат секоја можна дупка на патот сепак по ризично а и доста поскапо е да се возиш со такси.
Сепак таксти употребувам коа сум со другарки и другари!
Сепак не знаеш кој будала те вози во таксито!:pipi:

●Mαrια...«3*

♥ 3 ♥
Член од
3 април 2009
Мислења
692
Поени од реакции
68
Такси, но ако е поголемо друштвото одбирам автобус. Јес да има секакви што се возат, но :toe:.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
Темава некој ја кантосал - http://forum.kajgana.com/showthread.php?1417-%D0%A2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0&highlight=%E7%E3%EE%EB%E5%EC%E5%ED+%F2%E0%EA%F1%E8+%EF%F0%E5%E2%EE%E7
па, затоа ќе прашам овде- иако не се возам со такси-
-еден познаник денес уз муабет ми вика дека таксистите веќе почнале по нова цена да возат,иако се’ уште биле во преговори- наводно не сите компании се согласувале да возат по новите цени, а и до 15.април- немало никакви промени -НО, тој за 2 км платил 90,00 денари-
Искрено ме заинтересира ова- па прашувам- како гледате на ова 100% поскапување- дали го оправдувате, дали е реална цената ?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Темава некој ја кантосал - http://forum.kajgana.com/showthread.php?1417-%D0%A2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%B2%D0%B0&highlight=%E7%E3%EE%EB%E5%EC%E5%ED+%F2%E0%EA%F1%E8+%EF%F0%E5%E2%EE%E7
па, затоа ќе прашам овде- иако не се возам со такси-
-еден познаник денес уз муабет ми вика дека таксистите веќе почнале по нова цена да возат,иако се’ уште биле во преговори- наводно не сите компании се согласувале да возат по новите цени, а и до 15.април- немало никакви промени -НО, тој за 2 км платил 90,00 денари-
Искрено ме заинтересира ова- па прашувам- како гледате на ова 100% поскапување- дали го оправдувате, дали е реална цената ?
Не се сите поскапени. Вози се со Пулс Комерц. Мислам дека над 100 денари даваат и 10 % попуст.

Kajgana Shop

На врв Bottom