Таксистите и нивната култура - случки

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.092
vcera se vrakam od grad so taksi i pocnuvam razgovor so taksistov, a on na mene mi vika moe e da te vozam a ne da razgovaram so tebe:kesa:.

?

..........

Гостин
Имам комшија таксист, шитка роба, се има типот,
повеќе заработува од дилање од шо вози луге:vozbud:

Tommy1207

Појмааа немаммм
Член од
2 декември 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
Одлично, е сега уште да го спуштиш носот, и ние муштериите да бидеме задоволни од тебе... ТОП.
ако може да објасниш што сакаш да кажеш околу спуштање на носот :nesvest:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
ако може да објасниш што сакаш да кажеш околу спуштање на носот :nesvest:
Може да објаснам што сакав да кажам околу спуштањето на носот. Со тоа сакав да кажам дека не е убаво да го браниш својот занает по секоја цена, бидејќи не се работи исклучиво за тебе, туку за неколку илјади други луѓе само во градот Скопје а за пошироко да не збориме. Кога јас би бил скараџија, не би пишувал секои три секунди на темата за правење плескавици дека скараџиството нема маана, и дека муштериите треба да олабаат со наоѓањето “влакно во јајцето“.

На кратко, ќути си, вози си и уживај, не ги брани таксистите зашто генерално не се професионални.

B

black angel

Гостин
баш вчера се возев со такси од рекорд до кисела вода ми зема 90 демари а обично фаќа од 50-60 денари ми идеше да го натепам:nerv::violent1:

Marshmallow

◦Kajganaholic◦
Член од
28 март 2009
Мислења
450
Поени од реакции
25
Еднаш со другарка се брзавме за да стигнеме дома и викаме ајде ќе земеме такси..А она имаше сончоглед.И не остава таксистот кај неа на уличка..Излеговме,а случајно неа и паднале неколку зрнца од сончогледот..Мислам дека на таксистот уштите почнаа да му чурат од нервоза.Другарка ми нешто се насмевна и овој тргна со колата за да не гази..Па излезе да се расправа со нас.
На ништо не личеше тоа..Можеше да се реши на многу мирен начин.Али секакви ги има.:pop:

Иначе премногу сум задоволна од работата на таксистите од НАШЕ ТАКСИ..До сега немам некоја забелешка.:pipi:

Член од
7 декември 2009
Мислења
133
Поени од реакции
8
Има чесни таксисти, ама има и прави криминалци. Вози бавно, го уклучува таксиметарот да брои по поскапа тарифа. Секакви говеда има на улициве.

Член од
8 февруари 2009
Мислења
285
Поени од реакции
39
Баш за Нова Година ме изнервира еден АУУУУУ. Влегуваме со другарка и се ок на почеток ни прави муабет ова она и уз муабет му викам `аеее ќути вие многу работа имате а посебно сега...` и овој ми се врти `ќути ма еј, ќути!!!` заќутав јас а тој продолжува да си збори на истата тема демек нели беше работата да не се спомнува тоа...дрндаше, дрндаше и на крај не знаеше да не однесе до правата улица па не спушти во еден кал и ни вика `до тука знам, натаму снајдете се`
е ај... :uvo:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
вчера кога се враќавме накај дома тоа таксистот правеше муабет на телефон...човекот у големи дугови бил го мислеле дека се крие па пола саат му се извинуваше на човекот што му дужел пари...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Највише ме курчи коа ќе влезеш у такси и таксистот само шо се налапал десетка со кромид :tv:

Романтичарка

надежна форумџика
Член од
31 октомври 2009
Мислења
382
Поени од реакции
91
Повеќето од таксистите кога ќе се качиш прво те прашуваат каде ќе одиш што е нормално нели?!
Ама после те загледуваат дали го знаеш патот па ако не си кажеш може да те врти низ цело Скопје и да ти лапни доста пари.

H

^HITMAN^

Гостин
Возете се со проверени компании и нема да имате никаков проблем. Не би сакал да именувам компании за да не бидам окарактеризиран како рекламатор, но сосема сум задоволен сега за разлика од пред 5 години.

Kajgana Shop

На врв Bottom