- Член од
- 7 август 2024
- Мислења
- 14
- Поени од реакции
- 86
Da bidam realen povlekuvanje imase a ne beganje.Ако збораш за 2012 не си во право, точно дека имаше напади ама и на 5 фронта имаше тепачки, не само од комити од сите бевме напаѓани. Ама дека сме бегале тешко. За та утакмица книга можи да се напиши, 700-800 души секој има свое видување.
Паролата “руке на руке” шо ја извадивме пред мој очи беше дешавката, кога од кај вас неколку членој се пуштија накај нас (дел од групата голема залутани, низ цел парк бевме раштркани, дешавката беше до зградите одма) и точно то го викнаја руке на руке и така и си добија, летнаја по неколку боксој и толку беше.
Е то е навивачки за мене, за мене тие се храбри момци шо секогаш ги спомнувам иако беа поќе удрени,најмалце битно е то.
А не како сега само со оружје, жално.
Da, za 2012ta zboram. Nie bevme vo daleku pomal broj moras i toa da go kazes bidi realen i ti retko koj moze da izbega od policija sto ve cuva i da se prikrade do vas mali grupi 10tina 20dusi bevme a vie bevte taa utakmica mnogu dojdeni i ne mozes da kazes na krajot na denot deka i Komiti se picki bidete realni. Kako grupa imame akcii i vo minatoto a i sega za site grupi zaedno i toa se fakti. Koj i da dosol vo Skopje bex razlika od kade bil bil napagan dali grobar dali delije dali grci dali romanci ne proagale dobro za razlika od vas sto citav tuka deka salovi ste si menjale i toa e golem minus za vas znaejki so koj se zbratimeniАко збораш за 2012 не си во право, точно дека имаше напади ама и на 5 фронта имаше тепачки, не само од комити од сите бевме напаѓани. Ама дека сме бегале тешко. За та утакмица книга можи да се напиши, 700-800 души секој има свое видување.
Паролата “руке на руке” шо ја извадивме пред мој очи беше дешавката, кога од кај вас неколку членој се пуштија накај нас (дел од групата голема залутани, низ цел парк бевме раштркани, дешавката беше до зградите одма) и точно то го викнаја руке на руке и така и си добија, летнаја по неколку боксој и толку беше.
Е то е навивачки за мене, за мене тие се храбри момци шо секогаш ги спомнувам иако беа поќе удрени,најмалце битно е то.
А не како сега само со оружје, жално.
Ova e vise realen muabet a ne preeska napaleni muabeti so dignat adrenalin eve se stisi atmosferata i se kazuva realnata slika i ednata i drugata strana pokazala muda i nema tuka sto oni pendrak vie masa huliganski akcii nema sudii jbg koj kako moze koj kako znae moze od 15 dusi 14 se spremni 1 ke izvadi pendrak toa eПрво да ве замолам да не ми реплицирате кој беше знај
Директно од фронтот
Прво неколку дена имаше нагодвање идат не идат вака така, оваја екипа денес не дека беше кај коде ама беше далеку од полн состав и беше собрана спонтано ради реда за случајно да не има нешто, јас лично сакав да си одам по 10 мин ко видовме дека ве нема ама ај реков ке поседам до 2 полувреме. Како заврши 1 полувреме веќе се распрчкавме некој гледаја фудбал, 4-5 луѓе седевме зад гол и пратевме а некој и заминаја . Се паркира комбе и почнаја да слегват луѓе ние од зад гол ја сетивме работата и се јавивме кај луѓето на трибина, за да се групираме е ни требаа 4-5 мин тогаш ви беа скандирањата, далеку од то дека сте навивале 15 мин. Се групиравме и се затрчавме накај вас полиција имаше немој да прајте филмот дека било се така глатко како се доближавме се зголеми и полицијата, првично застанавте во гард и полека се повлековте назад, а ние не продолживме пошто бевме 100% со голи раце, а вие оружје имавте негодувајте до утре, имаше и пендраци и некој синџир и некој нож се фрлија бакли од двете страни и веќе полицијата раздели. Иначе нашата екипа беше макс 17 луѓе, како пишите овде како да сме биле војска, многу поозбилна екипа се напрај 10 мин покасно и тргна со коли ама веќе беше касно. Акцијата на комити исправна и навивачки, оружје очекувано до негде оправдано ( пусти страв ) ама не навивачки . Напад од наша страна со голи раце и опуштени пошто веќе врвеше 2 полувреме и со оглед на екипата добар ( можеше и поќе) да немаше оружје али далеку од пораз, иако така сакате да прикажите. Никој од нас не се повлече се дур не не истисна полицијата, а вие признале или не со оружје полека се повлековте. Камења наводно некој од назад фрлил јас не видов, и зато лажите дека имало дожд од камења далеку од то, се фрлија 2 бакли и масичка шо е нормално кога и вие имавте бакли и други помагала. Се на се интересно и адреналински дај боже почесто да биди вака ама без помагала. Се надевам дека ке излези видео
Фала и пријатно
2012ta vo parkot pred stadion 4,5 komiti frlija so cigli kon nas jas uste eden clen dobropoznat na forumot se pustivme da gi brkame se rwzbegaja tocno do oarkingot gi brkavme vo prvata zgrada se piknaja vo vlezot. Togas bese haos vo parkot ebr mu ja rascepija glata na edej nas clen. Ama deka se piknaja vo vlezot to stoiPosle vardar pelister vo parkceto do gradski begavte i toa od zaskitani Komiti sto im izbegavme na policijata a vie cela grupa , za ovaa situacija bev tamu, komitska ckembe corba na vasa tribina kutek i izbegavte od tribina ekipa komiti i service crew segasni family togas ides i so Komiti , pokojni Mac glava legenda neka mu e lesna zemja i ne znam ne mi teknuvaat vo momentov drugi a gi ima povise sigurno… ti da nabrois nekogas grupa na grupa kaj sto Komiti izbegale ili pa jadele kjutek?
Ti si gi videl deka vlagaat vo vlez od 100 metra i toa radi policija ne apsese a bevte napadnati vie odevte po kejot odozgora cels grupa nad 500 dusi kaj si brkal ti nekogo se podeli nekoj boks ama odkako nie dojdovme do vas ne vie do nas ima golema razlika2012ta vo parkot pred stadion 4,5 komiti frlija so cigli kon nas jas uste eden clen dobropoznat na forumot se pustivme da gi brkame se rwzbegaja tocno do oarkingot gi brkavme vo prvata zgrada se piknaja vo vlezot. Togas bese haos vo parkot ebr mu ja rascepija glata na edej nas clen. Ama deka se piknaja vo vlezot to stoi
Досега најреален коментар освен делот за ножевите и вашето фрлање камења, бројката ви беше околу 30 души(може да сте биле вие 17 а другите да се локалци што ви се приклучиле од позади). За полиција никој не спори дека имаше и за тоа не ни дојде до директен контакт иако 2ца од кај вас пробиа ама се вратиа експресно назад(едниот фрли масичка у меѓувреме). Плус тоа денешната наша екипа беше 80% составена од членови у22 со поддршка од неколку постари.Прво да ве замолам да не ми реплицирате кој беше знај
Директно од фронтот
Прво неколку дена имаше нагодвање идат не идат вака така, оваја екипа денес не дека беше кај коде ама беше далеку од полн состав и беше собрана спонтано ради реда за случајно да не има нешто, јас лично сакав да си одам по 10 мин ко видовме дека ве нема ама ај реков ке поседам до 2 полувреме. Како заврши 1 полувреме веќе се распрчкавме некој гледаја фудбал, 4-5 луѓе седевме зад гол и пратевме а некој и заминаја . Се паркира комбе и почнаја да слегват луѓе ние од зад гол ја сетивме работата и се јавивме кај луѓето на трибина, за да се групираме е ни требаа 4-5 мин тогаш ви беа скандирањата, далеку од то дека сте навивале 15 мин. Се групиравме и се затрчавме накај вас полиција имаше немој да прајте филмот дека било се така глатко како се доближавме се зголеми и полицијата, првично застанавте во гард и полека се повлековте назад, а ние не продолживме пошто бевме 100% со голи раце, а вие оружје имавте негодувајте до утре, имаше и пендраци и некој синџир и некој нож се фрлија бакли од двете страни и веќе полицијата раздели. Иначе нашата екипа беше макс 17 луѓе, како пишите овде како да сме биле војска, многу поозбилна екипа се напрај 10 мин покасно и тргна со коли ама веќе беше касно. Акцијата на комити исправна и навивачки, оружје очекувано до негде оправдано ( пусти страв ) ама не навивачки . Напад од наша страна со голи раце и опуштени пошто веќе врвеше 2 полувреме и со оглед на екипата добар ( можеше и поќе) да немаше оружје али далеку од пораз, иако така сакате да прикажите. Никој од нас не се повлече се дур не не истисна полицијата, а вие признале или не со оружје полека се повлековте. Камења наводно некој од назад фрлил јас не видов, и зато лажите дека имало дожд од камења далеку од то, се фрлија 2 бакли и масичка шо е нормално кога и вие имавте бакли и други помагала. Се на се интересно и адреналински дај боже почесто да биди вака ама без помагала. Се надевам дека ке излези видео
Фала и пријатно
Добро ете јас не сум упатен. Пошто то со знамето јас го зачнав за тема. Побарав слика од пред неколку сати, кога последно то знаме го имате користено? Не добивЧкембари, 'беш му матер.. Тоа е исто како да кажете дека на Делије ако им падне застава со печурката, не е битна, пошто нема 'ДС', а кој е малце поупатен, знае колку тоа знаме вреди.
Локомотива стадионот , Пелистер втора лига не ми текнува против кој се играше .Ете ти, 6 души со знаме закачено, голи пиштоли. Не ми текнува стадионот.
Тешко вие сите добро знаеме ве боли вистината што не успеавте 30 на 14 ама немој да забегуваш знамето на комити е старо 10 15 годиниДобро ете јас не сум упатен. Пошто то со знамето јас го зачнав за тема. Побарав слика од пред неколку сати, кога последно то знаме го имате користено? Не добив
Сега пак иди истиот муабет то на делие со печурката лого/симбол, исто како чкембари шо ја имат детелината за знаме. Овде прајме муабет за знаме со некаков текст. Нели "поедуцираните" навивачи секогаш тврдат дека вредноста е ако има име на група или подгрупа нештото(реквизитот). Блузата од гринфронт беше значаен трофеј пошто е та подгрупа од чкембари. Блузите шо паднаја во Кавадарци од лисиче, тие биле на другари некоја дружина со слично име на вашата подгрупа, океј ќе речам. Сега иди до фалење носење знаме кое не кажва која група или подгрупа на некоја група гостува. Чкембари на сите гостувања носат знаме кај шо го пиши името на групата, или носат знаме со логото од групата. Ниедно гостување чкембари не ја зеле мотката" било која лига" или "кога сакате кај сакате" и да речат еве носевме знаме, ако го падневте ова исто ко ударното да го паднавте.
Настрана дешавката новаци и сетото, ете и од другите групи нека кажат, дали одење на гостување без знаме од твојата група или подгрупа се смета за вредно ако биди паднато? Збораме за рандом знаме ко ова на комити.
jas kolku so vidov samo eden profil pisa deka bil na lice mesto i duri tvojte mu pisaja deka e realen komentaro so go napisa …. ne ti go svakam ova so jaka ekipa muda nez so sakas da kazis deka samo vie imate muda ? ozbilno ne te razbiramНекој да го објасни овој феномен како секогаш ама секогаш сите Чкембари на форумов се присутни во секоја дешавка? Абе сите до еден на крај искача дека биле присутни. Бооо шо фајтерска екипа ќе бевте, јаки муда браво.
Него, оти не идите Скопје бе, скарани да не сте ни?
belite ciganchianja od bairo...